Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

21 października 2021 10:13 / 3 osobom podoba się ten post
A z kaszą gryczaną? Kto zna , lubi , jadał? 
21 października 2021 10:14 / 2 osobom podoba się ten post
Powinnam iść po ryby na ryneczek , ale Bondynka o seksownym głosie grasuje  j.porfie mnie jesce
21 października 2021 10:18 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Ja znam i z pieczarkami jeszczek 
21 października 2021 10:19 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

jadłem i lubię, w Toruniu jadłem  , a te białoruskie jadłem w lokalu, który przeszedł rewolucje Gesslerowej. Nie wiem jednak, czy pomysł ten był Pani G. czy też właścicieli Bistra.
21 października 2021 10:19
dorotee

Powinnam iść po ryby na ryneczek , ale Bondynka:aniolki: o seksownym głosie grasuje :-) j.porfie mnie jesce:chaplin:

Nie mam takiego obszernego koszyczka 
21 października 2021 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

jadłem i lubię, w Toruniu jadłem :-) , a te białoruskie jadłem w lokalu, który przeszedł rewolucje Gesslerowej. Nie wiem jednak, czy pomysł ten był Pani G. czy też właścicieli Bistra.

W Szczecinie jest lokal w którym te rewolucje nie wypaliły.
21 października 2021 10:23 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja i lubię i robie. W woj lubelskim są bardzo popularne. Albo na słodko kasza plus ser i podaje się że śmietana z wody lub odpiekane lub z kasza, ser biały i boczek zesmażony na ostro. Wtedy z wody że wtopiona cebulką lub odpiekane na złoto. Nawet w lipcu robiłam ostatnio. 
21 października 2021 10:37 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Ja i lubię i robie. W woj lubelskim są bardzo popularne. Albo na słodko kasza plus ser i podaje się że śmietana z wody lub odpiekane lub z kasza, ser biały i boczek zesmażony na ostro. Wtedy z wody że wtopiona cebulką lub odpiekane na złoto. Nawet w lipcu robiłam ostatnio. :gotowanie:

Są bardzo smaczne, moja babcia często robiła, mama juz nie tak, bo pracowała zawodowo. Mówiły też, że dania z kaszy gryczanej mają korzenie wileńskie, a stamtąd familia od mamy pochodzi, zanim trafili do zachodniopomorskiego. Babcia też robiła często z nadzieniem serowo-gryczanym, ale to były drożdżowe pierogi. 
21 października 2021 10:50 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie mam takiego obszernego koszyczka :lol3:

Muwis mas
21 października 2021 10:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja i lubię i robie. W woj lubelskim są bardzo popularne. Albo na słodko kasza plus ser i podaje się że śmietana z wody lub odpiekane lub z kasza, ser biały i boczek zesmażony na ostro. Wtedy z wody że wtopiona cebulką lub odpiekane na złoto. Nawet w lipcu robiłam ostatnio. :gotowanie:

Ja właśnie w Lublinie jadłam. 
A szczerby znasz?
21 października 2021 11:01
dorotee

:wielkanoc3:
Muwis mas

To pakuj się Doroti  Do Renu z rynku jak jest daleko, bo może jakoś doniosę- albo wsadzę Cię w podmiejski  Jak wolisz? 
21 października 2021 11:21 / 2 osobom podoba się ten post
Na lotnisko poproszę , 721 pod domem Margaretkowym czeka
21 października 2021 11:26 / 1 osobie podoba się ten post
Tylko do Renu Dorcia-nie było innej opcji w ofercie 
21 października 2021 11:33 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Ja właśnie w Lublinie jadłam. 
A szczerby znasz?

Nie znam. Co to takiego? 
21 października 2021 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nie znam. Co to takiego? :bezradny::oczko: