Powitajki przy kawie 66

01 października 2021 22:10 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Tina, dziękuję za wyjątkową pobudkę :serce:
Wiersz pamiętałam ,ale tak mniej więcej, nie mialam pojęcia kto jest autorem. 
Ale w interpretacji Zborowskiego usłyszałam pierwszy raz. Wypowiedziane pięknym, "radiowym "głosem słowa, nabierają głębszego znaczenia. Posłałam dalej  w świat, do tych, o których wiem, że docenią i zrozumieją. Szkoda mi było zostawiać dla siebie :-)

Proszę bardzo :) Polecam tomik z wierszami. Proste słowa i trafne-znajdujące sedno :) Przyjaciólka jest posiadaczką takowego, to może poczytamy -bo jest i na poważnie i na dowcipnie :)
01 października 2021 22:23 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Proszę bardzo :) Polecam tomik z wierszami. Proste słowa i trafne-znajdujące sedno :) Przyjaciólka jest posiadaczką takowego, to może poczytamy -bo jest i na poważnie i na dowcipnie :)

Już znalazłam 
W Empiku jest tylko jeden tomik-wybór wierszy Podróż z Aniołem Stróżem 
Ale na Czytam.pl spory wybór i w dobrych cenach 
02 października 2021 06:58 / 6 osobom podoba się ten post
Wszystkim spokojnej,bezstresowej soboty.Ciemno,buro i ponuro,i jeszcze pada.Nie przemęczajcie się.
02 października 2021 07:29 / 5 osobom podoba się ten post
witam opiekunkowo  pada deszcz , dziadzia szaleje juz demencja od 4 rano  wiec kawusia byla dzisiaj juz o 5  a teraz dalej sobotnia praca 
milej i spokojnej soboty 
02 października 2021 07:48 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry a u mnie słoneczko rozgaszcza się na niebiemyślę, że to będzie cudowna sobota, czego sobie i Wam życzę całego serca życzę 
02 października 2021 11:41 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo u mnie dzisiaj w planie Dzień Jabłka chyba że 
02 października 2021 11:41 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dziś znów później ale zakupy na targu z babcią to jest wyższa szkoła jazdy ?A potem obładowane na chatę ? ja sobie w antipasti pobuszować pozwoliłam ku uciesze podniebienia, babcia nie bardzo w nich gustuje, ale chętnie płaci a krewetki w sosie pomarańczowo musztardowym to już mistrzostwo mmmm.Mmmmilego dnia ??
02 października 2021 11:44 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Ja dziś znów później ale zakupy na targu z babcią to jest wyższa szkoła jazdy ?A potem obładowane na chatę ? ja sobie w antipasti pobuszować pozwoliłam ku uciesze podniebienia, babcia nie bardzo w nich gustuje, ale chętnie płaci a krewetki w sosie pomarańczowo musztardowym to już mistrzostwo mmmm.Mmmmilego dnia ??

Hmm ja niedawno odkryłam krewetki dla siebie tutaj kupuje przepyszne Flusskrebs w Calvados
02 października 2021 12:08 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, jesień ale nie kolorowa ,raczej szara. Każdy z nas ma własne wspomagacze czy suplementy na poprawę nastroju. U mnie od wczoraj dzień poezji, mówionej i śpiewanej. To co wybrałam, może nie w skocznym rytmie disco polo, ale trafia do serca i cieplej się robi. To Tina mnie skusiła podrzucając wczoraj wiersz-Sugestie. 
Pogrzebałam na Youtube, znalazłam i ...zachwyciłam się. Tak prawdziwie. I tak trwam w tym zachwycie.  Wiecie, że ja z tym wklejaniem, kopiowaniem itd nie bardzo do przodu jestem, dlatego nic nie wstawię. Ale jak ktoś ciekawy to niech poszuka wierszy Buszmana. Na Youtube piękne recytacje ,Krzysztof Kolberger,Wiktor Zborowski, myzycznie pięknie interpretuje Jarosław Jar Chojnacki. 
Jeśli u Was też szaro i buro, to zatrzymajcie się na chwilę i pobujajcie w obłokach, razem z Chojnackim właśnie, słuchając "Nie wracajmy jeszcze na ziemię ". Zachęcam gorąco. 
A jak słońce i pogoda to idźcie sobie do ogroda ,a wieczorem odpocznijcie przy poezji, zasłuchajcie się i zachwyćcie jak ja. 
Pięknego weekendu Wam życzę Pozdrawiam 
02 października 2021 14:00 / 4 osobom podoba się ten post
witam cieplutko w tą szarą ponurą sobotę zakupy zrobione obiad zjedzony tylko jeszcze ogarnąć pozdrawiam 
02 października 2021 15:33 / 3 osobom podoba się ten post
U Was też taka leniwa sobota? :) 
02 października 2021 17:01 / 2 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Nie Grażynko?na tym zleceniu sobota dzień jak każdy no ale niedziela o to choćby się waliło to nic oprócz kuchni.
02 października 2021 17:04 / 3 osobom podoba się ten post
creyzy

witam cieplutko w tą szarą ponurą sobotę zakupy zrobione obiad zjedzony tylko jeszcze ogarnąć pozdrawiam :buziaki2:

A ja mam wietrznie ale słonecznie dziś na zakupach obie miałyśmy iście czaderskie fryzury  i okulary p.słoneczne ?dla niepoznaki a i tak po drodze wiele osób nas pozdrawiało, babkę nawet z nazwiska ?
02 października 2021 17:22
GrazynaM55

U mnie tak 
02 października 2021 17:24 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Nie Grażynko?na tym zleceniu sobota dzień jak każdy no ale niedziela o to choćby się waliło to nic oprócz kuchni.:-)

Naprawdę?A co z babciami czy dziadkami