Powitajki przy kawie 67

31 października 2021 17:31 / 8 osobom podoba się ten post
Malgi

U mnie w Berlinie jutro normalny pracujący i handlujący dzień:yeah:
Dziś na flohmarktu wydałam aż 2 euro, a przytargałam dwie torby. :slodki krolik:
Jak już wychodziłam to jedni handlarze oddawali resztę za darmo - kilka pożytecznych przedmiotów udało mi się wyhaczyć...:tanczy:

Co to za torby Malgi, a raczej co kupiłaś, bo pewnie wielkie 

A ja się witam po południu. Wczorajsze zakupy prawie udane-będą młodzi mieli czym dzidzię pielęgnować . Kupiłam w zuryskim takim można powiedziec Reformhausie wszystko natural. Prawie udane  dlatego, że nie kupiłam jednych z moich ulubionych perfum. Chyba już nie ma w sprzedaży, za to podstawili kukułcze jajo w którym lekko gorzki wieczorny jaśmin i kwiat pomarańczy zostały po chamsku zatłuczone  obrzydliwą, kremowo-budyniową wanilią. Okropniasta zamiana. Całe szczęscie klasyka nie ruszali, tylko jego odmianę, którą też bardzo, bardzo lubiłam  
Poza tym piękna jesien tu jest-wczoraj trochę kropiło, ale przez  barwy jesienne nie zwracało się na to uwagi. W dole miasta( pewnie Damessa wie gdzie) wzdłuż rzeki Limmat mnóstwo spacerowiczów i dywan z kolorowych liści, po którym uwielbiam chodzić jak po sniegu i odrzucać je trzewikami. 
Dziś dzień słoneczny, pojezdziłam sobie rowerem, a jutro pójdę na cmentarz, tym bardziej że tu jest spokój -tylko haloweenowe dekoracje -bardzo ładne zresztą przypominają, że tu też Hamerykańskie zwyczaje dotarły.
Spokojnego wieczoru wszystkim życzę 
31 października 2021 18:50 / 6 osobom podoba się ten post
Tinóś, nie będę cytować, bo za długi kolaborat.
Kupiłam śliczny szklany kufelek baryłkowaty z wieczkiem, zdobiony w delikatnie szlifowane kwiatuszki, śliczny dzwoneczek porcelanowy dekorowany jesiennym pejzarzem z gzybkami oczywiście, kotka rudego tym razem. A za frii torebkę w białe łatki, fajną torbę niby zakupową, albo małą podręczną, perełki, kilka fajnych bluzek (bez śladów używania), ręczniczek z metką, półtorej paczki długich, czerwonych świeczek, żyłkę wędkarską (nóffka nieśmigana), lupa podświetlana i kilka zapakowanych oryginalnie drobiazgów (chusteczki do czyszczenia szyb w aucie, podkładki filcowe pod meble, rękawice gospodarcze, torebki pergaminowe śniadaniowe i jeszcze jakieś pierdołki)
31 października 2021 19:04 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29... 
... potem, potem, potem...

Wzruszające 

31 października 2021 19:06 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Gusia29... 
... potem, potem, potem...

Wzruszające :-(

:aniolki:

Chciałam wstawić na Forum, pasowało by dzisiaj, ale nie umiem ?

31 października 2021 20:11 / 6 osobom podoba się ten post
31 października 2021 20:20 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Tinóś, nie będę cytować, bo za długi kolaborat.
Kupiłam śliczny szklany kufelek baryłkowaty z wieczkiem, zdobiony w delikatnie szlifowane kwiatuszki, śliczny dzwoneczek porcelanowy dekorowany jesiennym pejzarzem z gzybkami oczywiście, kotka rudego tym razem. A za frii torebkę w białe łatki, fajną torbę niby zakupową, albo małą podręczną, perełki, kilka fajnych bluzek (bez śladów używania), ręczniczek z metką, półtorej paczki długich, czerwonych świeczek, żyłkę wędkarską (nóffka nieśmigana), lupa podświetlana i kilka zapakowanych oryginalnie drobiazgów (chusteczki do czyszczenia szyb w aucie, podkładki filcowe pod meble, rękawice gospodarcze, torebki pergaminowe śniadaniowe i jeszcze jakieś pierdołki)

Tak sobie kolaboruję czasem, ale widzę , że Tobie też nieźle poszło :)
Dziś wieczorem będę jeszcze kolaborować-zobaczę co z tego wyjdzie-myślę , że coś ukolaboruję , bo gra jest warta swieczki, a nawet całej paczki 
Do kolaborowania wybralam dwie rzeczy-trzecią muszę jeszcze sprawdzić cio to je 
31 października 2021 20:32 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Tak sobie kolaboruję czasem, ale widzę , że Tobie też nieźle poszło :)
Dziś wieczorem będę jeszcze kolaborować-zobaczę co z tego wyjdzie-myślę , że coś ukolaboruję , bo gra jest warta swieczki, a nawet całej paczki :-)
Do kolaborowania wybralam dwie rzeczy-trzecią muszę jeszcze sprawdzić cio to je :-)

Coś mi się zdaje że "to" nie je, tylko wygląda nietuzikowo ?
No i kolaborujesz ile warto za to dać 
31 października 2021 21:21 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Co to za torby Malgi, a raczej co kupiłaś, bo pewnie wielkie :-)

A ja się witam po południu. Wczorajsze zakupy prawie udane-będą młodzi mieli czym dzidzię pielęgnować . Kupiłam w zuryskim takim można powiedziec Reformhausie wszystko natural. Prawie udane  dlatego, że nie kupiłam jednych z moich ulubionych perfum. Chyba już nie ma w sprzedaży, za to podstawili kukułcze jajo w którym lekko gorzki wieczorny jaśmin i kwiat pomarańczy zostały po chamsku zatłuczone :palka: obrzydliwą, kremowo-budyniową wanilią. Okropniasta zamiana. Całe szczęscie klasyka nie ruszali, tylko jego odmianę, którą też bardzo, bardzo lubiłam :-( 
Poza tym piękna jesien tu jest-wczoraj trochę kropiło, ale przez  barwy jesienne nie zwracało się na to uwagi. W dole miasta( pewnie Damessa wie gdzie) wzdłuż rzeki Limmat mnóstwo spacerowiczów i dywan z kolorowych liści, po którym uwielbiam chodzić jak po sniegu i odrzucać je trzewikami. :jesien:
Dziś dzień słoneczny, pojezdziłam sobie rowerem, a jutro pójdę na cmentarz, tym bardziej że tu jest spokój -tylko haloweenowe dekoracje -bardzo ładne zresztą przypominają, że tu też Hamerykańskie zwyczaje dotarły.
Spokojnego wieczoru wszystkim życzę :-)

Tina , o jakich perfumach  piszesz? Coś  bym zmieniła, kupiła.. może  podpowiesz? Jak to nie tajemnica...
31 października 2021 22:17 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Coś mi się zdaje że "to" nie je, tylko wygląda nietuzikowo ?
No i kolaborujesz ile warto za to dać :lol1:

Jestem zufireden, czy zufridena  Joł , joł 
31 października 2021 22:22 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Tina , o jakich perfumach  piszesz? :-)Coś  bym zmieniła, kupiła.. może  podpowiesz? :-)Jak to nie tajemnica...

Nie , nie mam żadnych mrocznych tajemnic :) Chociaż te perfumy można i tak zinterpretować .
Chodzi o Aliena-są takie moje , oczywiscie stosuję z umiarem. Te drugie to też Alien, ale essence absolue. Kończą mi się, są cieplejsze od klasyka a równie piękne. Ta podmianka to alien goddes-paskudztwo . Mnie się  nie podoba, ale pewnie sie znajdą amatorki kremowo-budyniowych klimatów. Ja do nich nie należę .
Jeżeli lubisz coś trwalszego, ciepłego i eleganckiego to mogę polecic serię Gucci Bloom. Tak mi jakoś do Ciebie pasuje .
31 października 2021 22:39 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie , nie mam żadnych mrocznych tajemnic :) Chociaż te perfumy można i tak zinterpretować .
Chodzi o Aliena-są takie moje , oczywiscie stosuję z umiarem. Te drugie to też Alien, ale essence absolue. Kończą mi się, są cieplejsze od klasyka a równie piękne. Ta podmianka to alien goddes-paskudztwo . Mnie się  nie podoba, ale pewnie sie znajdą amatorki kremowo-budyniowych klimatów. Ja do nich nie należę .
Jeżeli lubisz coś trwalszego, ciepłego i eleganckiego to mogę polecic serię Gucci Bloom. Tak mi jakoś do Ciebie pasuje .

Mam Muglera Angel b.lubie i próbkę Aliena dostałam b.ladny też mi pasi .Tak myślałam że o nim piszesz a budyniowego nie wąchałam .?
31 października 2021 23:15 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Mam Muglera Angel b.lubie i próbkę Aliena dostałam b.ladny też mi pasi .Tak myślałam że o nim piszesz a budyniowego nie wąchałam .?

To gust Ci się zmienił, bo wolałas coś lekkiego z mainstreamu. Ale skoro tak to Prada Fleur'd Oranger na jesien , zimę jak najbardziej. Piękny ,klasyczny zapach. 
01 listopada 2021 00:37 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

To gust Ci się zmienił, bo wolałas coś lekkiego z mainstreamu. Ale skoro tak to Prada Fleur'd Oranger na jesien , zimę jak najbardziej. Piękny ,klasyczny zapach. 

No tak,  bywa że gusta się zmieniają Perfumy też trzeba zmieniać ,ale o Angel pisałam już dawno temu i że go miałam już i lubie wciąż .W międzyczasie i   Crystal Noir się pojawil a ostatnio Mademoiselle ,cena była naprawdę dobra, ale juz zmienił właścicielkę,  córa dostała w prezencie, myślę że pasuje jej jeszcze bardziej ?O Pradzie chyba już wspominałaś ,sprawdzę ?
01 listopada 2021 06:24 / 10 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Dziś zaliczamy fryzjera, ja małe zakupki spożywcze, a potem muszę swoje
Miłego dnia ludkowie
01 listopada 2021 06:48 / 9 osobom podoba się ten post
Witam w nowym tygodniu  obudziłam się już po 6,15 wypiłam herbatkę,dotleniłam płuca i teraz klikam mam dużo czasu do 8,00 poczytam wiadomości idt itp spokojnego dnia i całego tygodnia,U nas dziś trochę chłodniej ma być ale przecież to jesień trzymajcie się zdrowo