Powitajki przy kawie 67

01 listopada 2021 06:50 / 10 osobom podoba się ten post
Wszystkim bezstresowego poniedziałku.Kawa na balkonie zaliczona,nawet nie jest zimno.Ostatni poniedziałek.Powoli i do przodu.
01 listopada 2021 06:54 / 10 osobom podoba się ten post
Witam i życzę Wam spokojnego dnia 
01 listopada 2021 07:03 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim i każdemu z osobna   na kawkę przeleciałam, sporadycznie ale jestem ? 
Jak komuś zabrakło to proszę się częstować ☕ została jeszcze z wieczora , taka specyficzna ?
Miłego i spokojnego dnia życzę z domku 
01 listopada 2021 07:13 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Witam Was w ten dzień zadumy. Pomyślmy o tych grobach, na których nie zapłonie nawet jeden znicz. Wszystkim spokojnego dnia pełnego zadumy i refleksji nad u pływającym czasem. I tutaj nasuwa sie sentencja, że jedyna rzeczą sprawiedliwa na świecie jest ŚMIERĆ. Wszystkich dopadnie niezależnie od stanu kąta, niezależnie od urody, umiejętności intelektualnych.... 
01 listopada 2021 07:26 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry...1 listopadaSpokojnego dnia życzę. 
01 listopada 2021 07:30 / 12 osobom podoba się ten post
Jak długo o kimś pamiętamy, tak długo on żyje w naszym sercu. I to jest istotą dzisiejszego święta. Dlatego się zbieramy przy grobach bliskich i wspominamy wspólne chwile. Czy jest to czas smutku? Dla mnie raczej nie-albo już nie, bo bliscy którzy już odeszli , czy przyjaciele chcieliby aby myśl o nich była ciepła i pogodna niż dostarczała powodu do smutku.
U mnie w domu już jest brat z siostrą i mamą-odwiedzą grób taty, potem pojadą do Niechorza, jutro pojadą do Hajnówki.
 Jestem z nimi myślami  a dziś pójdę na tutejszy cmentarz. Wprawdzie nikt z rodziny tutaj nie leży, ale w takim dniu zacierają się granice i dla pamięci o tych co odeszli- miejsce nie ma  znaczenia .
Pogodnego , spokojnego dnia .
01 listopada 2021 07:34 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No tak,  bywa że gusta się zmieniają :-)Perfumy też trzeba zmieniać ,ale o Angel pisałam już dawno temu i że go miałam już i lubie wciąż .W międzyczasie i   Crystal Noir się pojawil a ostatnio Mademoiselle ,cena była naprawdę dobra, ale juz zmienił właścicielkę,  córa dostała w prezencie, myślę że pasuje jej jeszcze bardziej ?O Pradzie chyba już wspominałaś ,sprawdzę ?

Tak, wspominałam- zapach typowo na chlodniejsze dni, jak to u Prady świetnie skomponowany. Jak lubisz Angela, a to taki typowo jedzeniowy zapach chociaż niekoniecznie przytulny, to sprawdź Toma Forda orchideową serię. To chypry, ale tak jakoś wyczuwam, że chypry to coś dla Ciebie 

01 listopada 2021 08:07 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniuOstatni w pracy.wypita jak codzień do 10-tej luźnej.Miłego dnia
01 listopada 2021 08:17 / 4 osobom podoba się ten post
Engel

Dzień dobry wszystkim i każdemu z osobna  :agent: na kawkę przeleciałam, sporadycznie ale jestem ? 
Jak komuś zabrakło to proszę się częstować ☕ została jeszcze z wieczora , taka specyficzna ? :skacze:
Miłego i spokojnego dnia życzę z domku :aniolki:

Odpoczywaj całą sobą chociaż różnie to w domu bywa, ale zawsze to w domu 
01 listopada 2021 08:20 / 10 osobom podoba się ten post
Bezstresowej spokojnej pracy życzę i dzień dobry ?
01 listopada 2021 08:23 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam wszystkich w nowym miesiącu i dniu szczególnym,jaki jest 1 listopada 
01 listopada 2021 08:27 / 11 osobom podoba się ten post
dziendoberek opiekunkowo   nie chcialo mi sie dzisiaj wstac   ale powoli dalem rade , teraz kawusia i dzionek szybko zleci 
milego dnia wszystkim 
01 listopada 2021 09:05 / 6 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Odpoczywaj całą sobą chociaż różnie to w domu bywa, ale zawsze to w domu :buziaki1:

... Taka różnica że koty nie dają mi spać?, zaliczony spacerek nad moim kochanym morzem i obiadek z dziećmi ?
... Odpoczywam 
01 listopada 2021 09:17 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Bezstresowej spokojnej pracy życzę i dzień dobry ?

Przekazałam Aushilfe ze Spitexu, która dziś przyszła. Dziś kąpiel dziadka, a dla niej to była pierwszyzna, bo do tej pory była parę razy w pauzę, ale podac coś do jedzenia. W święto stara gwardia ma wolne -młodzi są rzucani na głęboką wodę. Zapytała czy w razie czego, to nie mogłaby dziadka tylko przetrzec myjką i sobie iść.... ale przygotowałam jej wszystko co trzeba i powiedziałam, żeby działała a ja jakby co-jestem w kuchni i nastawiam radary :) 
Nie musiałam interweniować-ogarnęła jak na pierwszy raz elegancko. Wprawdzie wyszła na lekko trzęsących się nogach ale z szerokim usmiechem na twarzy. To dobrze, bo trochę stresu ją dziś czeka, gdyż odwiedza tych samych pacjentów co jej doświadczone koleżanki i koledzy,  a następny przystanek to dość charakterna pani z zaawansowanym SM. 
01 listopada 2021 09:21 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Przekazałam Aushilfe ze Spitexu, która dziś przyszła. Dziś kąpiel dziadka, a dla niej to była pierwszyzna, bo do tej pory była parę razy w pauzę, ale podac coś do jedzenia. W święto stara gwardia ma wolne -młodzi są rzucani na głęboką wodę. Zapytała czy w razie czego, to nie mogłaby dziadka tylko przetrzec myjką i sobie iść.... ale przygotowałam jej wszystko co trzeba i powiedziałam, żeby działała a ja jakby co-jestem w kuchni i nastawiam radary :) 
Nie musiałam interweniować-ogarnęła jak na pierwszy raz elegancko. Wprawdzie wyszła na lekko trzęsących się nogach ale z szerokim usmiechem na twarzy. To dobrze, bo trochę stresu ją dziś czeka, gdyż odwiedza tych samych pacjentów co jej doświadczone koleżanki i koledzy,  a następny przystanek to dość charakterna pani z zaawansowanym SM. 

U nas też  za chwile  duszowanie ..czekamy na Spitex.