Jak minął dzień 12

08 marca 2022 17:53 / 5 osobom podoba się ten post
W kantorze mojego banku (ING) kurs EUR/PLN ... kupno 4,9613 zł, a sprzedaż 4,9089 zł...Co z tego, skoro ropa kosztuje na "obajtkowej" stacji już 7,30 zł za litr. Syn tankuje (paliwo, oczywiście) , bo musi dojeżdżać jakoś do pracy.
A u mnie... Agentura niemiecka jeszcze się nie odezwała...a dwie godziny pauzy od wczoraj wynikło z tego, że drugi raz się do babki odezwałem w tej kwestii.
Pogoda jeszcze ma być ładna przez tydzień, w czwartek u mnie nawet 12 stopni.
I tak to ten czas mija
08 marca 2022 18:25 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

W kantorze mojego banku (ING) kurs EUR/PLN ... kupno 4,9613 zł, a sprzedaż 4,9089 zł...Co z tego, skoro ropa kosztuje na "obajtkowej" stacji już 7,30 zł za litr. Syn tankuje (paliwo, oczywiście:smiech3:) , bo musi dojeżdżać jakoś do pracy.
A u mnie... Agentura niemiecka jeszcze się nie odezwała...a dwie godziny pauzy od wczoraj wynikło z tego, że drugi raz się do babki odezwałem w tej kwestii.
Pogoda jeszcze ma być ładna przez tydzień, w czwartek u mnie nawet 12 stopni.
I tak to ten czas mija:radosc1:

Czyli że co ze babka tak regularnie każdemu opiekunowi pauzę podbierała?No patrz jaka spryciula ?
08 marca 2022 20:13 / 7 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Czyli że co ze babka tak regularnie każdemu opiekunowi pauzę podbierała?No patrz jaka spryciula ?

Tak, chłopaki się zgadzali. Ona dziadkiem steruje, taki typ. Dziadek dużo rozmawia ze mną, ale nie o babce. Ogólnie. Aha, i lepiej rozumiem dziadka, mówi normalnie, a babka jak katarynka. Czasami nie wiem, czego chce. Ale żyjemy w miarę spokojnie. Ostatnio jej powiedziałem, że jestem Wislaw, a nie jakiś tam (i tu ocenzuruję imiona poprzedników). Zamknęła się.
A centrum miasta odwiedzę chyba, tak jak ostatnio w Bonn. Ostatniego dnia i mogę wracać wieczorem busem z Raciborza do domu. Bo Fulda jest  piękna, ale także chciałbym KiK odwiedzić i jakieś kosmetyki czy perfumy majne frał kupić

Jeszcze coś o moim hrabi(m).
Podupada na zdrowiu, córki nie chcą go do szpitala dać, chyba chcą pozwolić na śmierć w domu. Ma problemy z przełykaniem, trzeba go karmić. Już nie chodzi tak, jak ostatnio. Córki nie fair się zachowały, a raczej "podziękowały" opiekunce, fajnej dziewczynie. Była tu trzy czy cztery razy i ani centa nie dali jej w prezencie. Nieładnie. To ja raz byłem i dostałem mały gotówkowy prezencik. Zawsze coś, a ona ani centa ☹️
08 marca 2022 22:03 / 4 osobom podoba się ten post
Kolejny dzień mija.Dopiero kilka dni, a już mogę powiedzieć, że to jedno z tych miejsc, w którym nie czeka się niecierpliwie na pauzę, a wieczorem nie spogląda co chwilę na zegar i marzy o tym, żeby  dzień się skończył. 
W nocy źle spałam, co zdarza mi się bardzo rzadko. Znów jakieś sny dziwne, obudziłam się o 3-ciej, bo jacyś ludzie dobijali się do drzwi. Zanim uprzytomniłam sobie że to sen, już biegłam na dół sprawdzić co się dzieje. Wróciłam do łóżka, ale co godzinę się budziłam, bo tłok robił mi się w domu, pełno ludzi, tym razem znajome twarze, ale czego chcieli i po co przyszli nie pamiętam. Wiem, że budziłam się niespokojna "w środku ".  Pierwsza myśl to włączyć telewizor albo zajrzeć na Onet czy WP,ale...bałam się, że dowiem się czegoś złego. Przemęczyłam się tak do rana. O 7:15 babcia usłyszała że już się krzątam na dole, to i ona zdecydowała że wstaje. Zarządziłam więc duszowanie, żeby czas do śniadania wypełnić. Zawsze bierze prysznic w środy i soboty, jutro jednak wychodzi na śniadanie z koleżankami (córka ją wiezie na 10-tą),to pomyślałam że może być nerwowo,z czym pdp się zgodziła. Zanim  babcia się ubrała, wysuszyła włosy(wszystko sama), to ja zdążyłam zrobić zakupy. Sklep jest dwa domy dalej, pierwszy raz spotkałam się z tą siecią K+K,trochę Rewe mi przypomina. Po obiedzie córka zawiozła seniorkę do fryzjera,a ja wskoczyłam do łóżka. Dobrze że budzik sobie nastawiłam bo spałabym pewnie dłużej niż do 15-tej ?.
No i teraz spać mi się nie chce, może film obejrzę jakiś?
Przy Dniu Kobiet to chyba "Bo we mnie jest seks "sobie zapodam , widziałam że już jest na Netflixie, o Kalinie Jędrusik ,z Marią Dębską w roli głównej. Ciekawa jestem jak zagrała, jakoś nie pasuje  mi do tej roli. 
08 marca 2022 22:20 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi, może wiesz,kto walił nocą w drzwi i czego chcieli Ci wszyscy, którzy we śnie mnie nawiedzili??
09 marca 2022 05:54 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Malgi, może wiesz,kto walił nocą w drzwi i czego chcieli Ci wszyscy, którzy we śnie mnie nawiedzili??

Może ktoś pilnie potrzebuje Twojej pomocy?
Może czeka Cię jakaś rozmowao dziwnej porze?
09 marca 2022 19:26 / 5 osobom podoba się ten post
Jestem sehr zufrieden mit mir Heute, tak mogę powiedzieć
Prania babci się nazbierało, ręczniki i bielizna i pralka pełna. Wyprane, na dworze na szpinie rozwieszone,wyschło pięknie i jakby wybieliło się jeszcze w słońcu. Pogoda piękna, to jeszcze puli kolorowe do pralki wrzuciłam i też już poukładane w szafie czekają na swój dzień. Pierwsze użycie pralki przeze mnie, to i ją wyszorować przed praniem musiałam 
Dobrze mi szło, to przy okazji pomieszczenie gdzie pralka stoi, żadna pralnia, miejsce...,no taki pier...nik mały, posprzatałam. Od razu jaśniej i przestronniej się zrobiło. 
Córka zawiozła babcię na spotkanie z koleżankami, takie wspólne śniadanie raz w miesiącu mają, a ja za wohnzimera się zabrałam i tak zeszło do babci powrotu. Niby miała nie jeść obiadu, bo wróci najedzona, ale jak zapytałam czy zje razem ze mną, to sehr gerne
Podzieliłam więc po równo to co zostało od wczoraj, ogarnęłam kuchnię, i ze strachu że zaraz zacznę coś dalej szorować, aufrojmować czy pucować, przebrałam się i szybko do centrum się wybrałam. I bardzo dobrze, bo nie tylko szampon w Rossmannie kupiłam (zabrałam z domu dwie odżywki ☹),to jeszcze sklep z butami znalazłam fajny.
Z daleka usmiechały się do mnie piękne, zielone! buciki zamszowe, na fajnym obcasie ,ale jakaś dziewczyna już mierzyła jednego. Udawałam że coś tam oglądam, a tylko czekałam kiedy odstawi tego pantofelka. Nie odstawiła, złapała drugiego i pobiegła do kasy, a więcej takich nie było . A już widziałam , oczami wyobraźni, jak do następnego sprzątania się wystylizuję,buciki nowe założę, selfi sobie strzelę i na Forum wrzucę. A co,jedna elegantka w szpilkach dzisiaj z mopem biegała, to ja też tak chcę 
Wróciłam zgrzana, bo słońce grzało bardzo mocno, szybka kawa bo babcia już  zaparzyła ,to ja w podzięce ,babcię pod mankiet i na spacer. I tak dopiero po spacerze, ok 16:30,klapnęłam na tyłku i wstawać mi się nie chciało. Kolacja to u nas kanapki, żadne sałatki, makarony czy coś tam innego. Przynajmniej szybko i sprzątania nie ma za dużo. Jeszcze ok 20:30 zejdę na dół, przypilnuję żeby babcia  przygotowała się do snu, bezpiecznie trafiła do łóżka i to wszystko na dziś. Dzień minął nie wiadomo kiedy, cieszę się na jutro, bo ma być jeszcze cieplej niż dzisiaj. 
Przyjemnego, gemutlisiowego abendu Wam życzę 

09 marca 2022 19:29 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Może ktoś pilnie potrzebuje Twojej pomocy?
Może czeka Cię jakaś rozmowa:telefon1:o dziwnej porze?:aniolki:

Kurcze, mógłby się ten ktoś zgłosić, bo nikt nie przychodzi mi do głowy...
Może jeszcze zadzwoni...
09 marca 2022 20:19 / 5 osobom podoba się ten post
Am nowe slowko gemutlisiowy tak trochę jak gumisiowy 
09 marca 2022 20:21 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Am nowe slowko:-) gemutlisiowy:-) tak trochę jak gumisiowy :-)

Gumiś też trochę gemutliś ?
09 marca 2022 20:24 / 6 osobom podoba się ten post
Ja mam dzisiaj ciekawy dzień ..w kamienicy gdzie mieszkam jeden z lokatorów wyprowadza się od roku , nie płaci , nie zwalnia mieszkania. Więc tydzień temu był ślusarz otworzyć drzwi, sekretarka M mówi mi moge zajrzeć , Messi-Wohn ing . Nie zdążyła mn. Dzisiaj przyjechał ślusarz  wymienić zamki , ja mam klucze , poszłam otworzyć. Smród niewyobrażalny. Cala klatka schodowa. 
Jutro idziemy tam we dwie .  To mieszkanie jest pod moim.  Czy dopływ świeżego powietrza mógł spowodować rozkład czegoś? Aż się boje spać.
09 marca 2022 21:16 / 4 osobom podoba się ten post
Cieplutko dziś było, jutro ma być max 12 stopni. Spacer, spacer... Zawsze fajny, bez zmęczenia. Dziadek zasuwa sam, znów mi uciekł z górki. Osobówka tą wiejską wąską asfaltówką jechała... A dziadek dalej środkiem... Jechała cicho i musiała się zatrzymać, dopiero dziadek zjechał na pobocze. Mówię  mu zawsze, niech też przerwę zrobi i poczeka na mnie, bo ja spaceruję, a nie "mache Jogging-Sport" Odnoszę, wrażenie, że szykuję się na następną paraolimpiadę, za 4 lata... 
Za godzinkę pdp idzie spać, ja jeszcze szybką kąpiel i też nyny. 
09 marca 2022 22:07 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja mam dzisiaj ciekawy dzień ..w kamienicy gdzie mieszkam jeden z lokatorów wyprowadza się od roku , nie płaci , nie zwalnia mieszkania. Więc tydzień temu był ślusarz otworzyć drzwi, sekretarka M mówi mi moge zajrzeć , Messi-Wohn ing . Nie zdążyła mn. Dzisiaj przyjechał ślusarz  wymienić zamki , ja mam klucze , poszłam otworzyć. Smród niewyobrażalny. Cala klatka schodowa. 
Jutro idziemy tam we dwie .  To mieszkanie jest pod moim.  Czy dopływ świeżego powietrza mógł spowodować rozkład czegoś? Aż się boje spać.

Mógł przyspieszyć rozkład wczesniej już istniejący. 
09 marca 2022 22:23 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Kurcze, mógłby się ten ktoś zgłosić, bo nikt nie przychodzi mi do głowy...
Może jeszcze zadzwoni...

Albo jutro się dowiesz jakiejś nowiny? Może Ci się rodzinka powiększy?

09 marca 2022 22:23 / 3 osobom podoba się ten post
Facet miał kota i psa