Dobranocki 10

24 czerwca 2023 23:45 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Zazdroszczam ?. Bawcie się dobrze:piwosze2:
Miałam fajny dzień a teraz trochę mi smutno ,moje psiapsiółki bawią się u jednej z nich,w domku,no prawie w domu,bo nie taki mały,nad jeziorem,pomiędzy Giżyckiem a Kętrzynem. Pływają łódkami a nie kajakami,"wiją wianki i rzucają je do falującej wody ". Pływały,bo teraz to juź pewnie pływają w obłokach i oparach :-). I tak do świtu,bo noc przecież krótka ,aż zaczną biegać boso po rosie,dwa lata temu dokładnie tak było :lol1:. Cóż,nie można być wszędzie gdzie by się chciało ,w tym samym czasie...

A no nie można. Napiszę, że mimo, że się zadomowilismy jako tako w CH, to coraz bardziej tęsknię za Polską. Zadomowiłam do chyba jeszcze niewłasciwe słowo. Zaadoptowałam byłoby właściwsze. Tak jest pewnie dlatego, że możliwy jest jedynie króciutki wypad. Urlop planujemy dopiero we wrzesniu. Jedziemy do Polski.
24 czerwca 2023 23:59 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

A no nie można. Napiszę, że mimo, że się zadomowilismy jako tako w CH, to coraz bardziej tęsknię za Polską. Zadomowiłam do chyba jeszcze niewłasciwe słowo. Zaadoptowałam byłoby właściwsze. Tak jest pewnie dlatego, że możliwy jest jedynie króciutki wypad. Urlop planujemy dopiero we wrzesniu. Jedziemy do Polski.

Łatwiej Wam jest,bo jesteście teraz we dwoje. Nie chcę Cię martwić,ale tęskni się coraz bardziej. Nie wraz z czasem spędzanym za granicą,ale z wiekiem,z każdym rokiem coraz bardziej. I coraz częściej słucha się "Powrócisz tu ",i coraz bardziej rozumie słowa tej piosenki. I Ty pewnie też ,"a gdy zdobędziesz wszystko już", to co chcesz,oczywiście ,to wrócisz. I uwijesz sobie wianek z polskich kwiatów w sobótkową noc . A dzisiaj ciesz się tym co masz,gdzie i z kim jesteś . Coś te melancholie dzisiaj u mnie nisko fruwają,aż wstałam i poszłam do lodówki,bo wiem,ze Hugo w niej jeszcze jest.
No to razem z Wami ,bo Opiekunkowo chodzi spać z kurami?
25 czerwca 2023 00:09 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Łatwiej Wam jest,bo jesteście teraz we dwoje. Nie chcę Cię martwić,ale tęskni się coraz bardziej. Nie wraz z czasem spędzanym za granicą,ale z wiekiem,z każdym rokiem coraz bardziej. I coraz częściej słucha się "Powrócisz tu ",i coraz bardziej rozumie słowa tej piosenki. I Ty pewnie też ,"a gdy zdobędziesz wszystko już", to co chcesz,oczywiście ,to wrócisz. I uwijesz sobie wianek z polskich kwiatów w sobótkową noc :-). A dzisiaj ciesz się tym co masz,gdzie i z kim jesteś . Coś te melancholie dzisiaj u mnie nisko fruwają,aż wstałam i poszłam do lodówki,bo wiem,ze Hugo w niej jeszcze jest:-).
No to razem z Wami :szampan:,bo Opiekunkowo chodzi spać z kurami?

25 czerwca 2023 02:00 / 3 osobom podoba się ten post
Dobranoc
25 czerwca 2023 02:12 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Dobranoc:ide spac:

Nie wierzę,jabteż dopiero skończyłam oglądać film
25 czerwca 2023 06:00 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie wierzę,jabteż dopiero skończyłam oglądać film:-)

I słusznie nie wierzysz,bo juz pospałam hi hi... Dokończylam film i dalej w kimono
25 czerwca 2023 08:05 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

I słusznie nie wierzysz,bo juz pospałam hi hi...:-) Dokończylam film i dalej w kimono:dobranoc3:

To szybko zasnęłaś
25 czerwca 2023 19:36 / 4 osobom podoba się ten post
25 czerwca 2023 19:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dobranoc
25 czerwca 2023 19:54 / 4 osobom podoba się ten post
Poczytałam sobie kulinarne rozważania i pomyślałam sobie co stanowi o tychże gustach. Chyba jednak własny organizm nam podpowiada co jest najlepsze, bo jak wytłumaczyć to, że jako dziecko ( okropny niejadek i chudzina) uwielbiałam  babciną czerninę. Organizm miał swoje preferencje i to mi wystarczało , bo byłam energicznym dzieckiem, wszędzie mnie było pełno. Babciowa czernina to było coś i nawet jak kuzynka mi na ucho powiedziala jak się ją robi-nie zniechęciłam się. Z kuzynem wydzieraliśmy sobie talerze, bo zupka była tego warta. Tak też mam i do tej pory. Rozkładam siły i jeśli nie muszę to, nie wkładam energii w to co mi nie leży. Udawać nie potrafię albo marnie mi to wychodzi. Jakoś tak :)
Dzisiaj idę spać z kurami, może ciut póżniej gdyż jutro do pracy i skoczę zobaczyć Gusiowe zdjęcia. 
Spokojnej nocy, dobranoc  

25 czerwca 2023 20:14 / 4 osobom podoba się ten post
Dobranoc
25 czerwca 2023 21:29 / 3 osobom podoba się ten post
Też już się szykuje do spania.2 godz.prasowalam bo tych bluzeczek w upały uzbierało się 
Jutro pobudka o.5 tej i wyjazd 
Temp.na jutro + ,30 st muszę rano skupić się na tym co mam zrobic ,bo później nie dam rady
Też mamy fajny basen w mieście są też czyste wody po wyrobiskach żwiru 
Nie dzikie, zagospodarowane , tylko że ja mam chyba ADHD i leżenie plackiem nawet w doborowym towarzystwie  jest dla mnie udręka

Pięknej nocy  życzę 

26 czerwca 2023 20:42 / 3 osobom podoba się ten post

Trzeba więc iść spać 

28 czerwca 2023 19:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dobranoc , ja jeszcze troszkę zajmę się sobą i pójdę lulu 

Lubię wcześnie iść do łóżka i lubię wcześnie wstac . Dzisiaj około 4 nad ranem obserwowałam otoczenie 
 Zaczęło się od białej nitki mgły, która za chwilę rozlała się mlekiem w dolince 
Szkoda , że nie można zatrzymać chwil i obrazu .
Spokojnej nocy 
28 czerwca 2023 20:30 / 2 osobom podoba się ten post
Na myśl mi przyszedł cytat Kapuścinskiego o słów wartości dewaluacji. Czasem trzeba odpocząć od zgiełku, pójść na wieczorny spacer przez las , który szumi nie plecie.
Własnie to zamierzam zrobić dziś jeszcze.
Dobranoc