LGBT,kopalnia,dziadek odnaleziony po latach we Francji...no,nie...Seweryn jako Drag Qween..:boi sie:
LGBT,kopalnia,dziadek odnaleziony po latach we Francji...no,nie...Seweryn jako Drag Qween..:boi sie:
Oj tam wiesz jak mi w pięty poszło?:lol3:
Uff pracowicie :podlewanie kwiatkow: jutro bio więc przyciskami róże drobne krzaczaste , dużo tego . Cztery orzechy , dęby i leszczynę wycięłam . Oj te wiewiórki. Dwie godziny :zywoplot: teraz Inspektor Barnaby na ZDF neo . I :kapiel::dobranoc1:
O matko, Dorotee, Ty to dopiero potrafisz sztelę popsuć:zaskoczenie1:. Orzechy, dęby, leszczyny, toż to dla drwala robota :lol1:
Wiesz , musiałam sznycel spalić :niebo pieklo:
Jednak powoli wpadam w bezmiesnosc :swiety: lepiej się czuję na warzywach . Sezon szparagowy się skończył . Zlikwidowano budkę że szparagami i ???
.co teraz jeść:prosze o cisze:
Tyle młodych warzyw się pojawia, na pewno głodna nie będziesz ,bo szpargle się skończyły ?
Całkiem z mięsa nie rezygnuję chociaż jem duuużo mniej niż kiedyś. Raz, czasem 2 razy w tygodniu. Kiedyś była porcja mięsa i troszkę warzyw jako dodatek, teraz dużo warzyw, sałaty i kawałeczek mięska. Nie mam jakiejś ideologii czy filozofii w temacie spożywania mięsa, po prostu smak mi się chyba zmienił i mogę się bez niego obejść. A pamiętam czasy, kiedy jako dziecko słyszałam ,kiedy nie chciałam jeść-zjedz chociaż mięsko, warzywka możesz zostawić :smiech3:
Jeszcze porzeczkę posadziłam. Rośnie 6 ?, szczypiorek , tymianek, Ziele fasolowe , lubczyk , szałwia , melisa , mięta pieprzowa , zwykła i jakąś inną , sałata i w połowie nazarte trzy cukinie. W skrzynce przed kamienica pisałam obok pelargonii mieszankę kwiatów , wzeszła jedna dynia:-) i coś co wygląda jak fasola . Oprócz tego sześć orzechów włoskich :-) trzy zabieram do domu. Jak ktoś chętny , może sobie wykopać :lowi ryby:
Ja też bezideologicznie , ale lepiej się czuję . Warzywa , ryby , strączkowe . Jutro warzywa z patelni z twarożkiem.
Z twarożkiem? Nie jadłam tak chyba?
Spróbuj :-) pysznie sama ukrecam biotwarozek Speisequark 20%,biosmietana albo mleko :chaplin: szczypiorek z ogrodu ..
Niektóre zioła były już jak rozmaryn, inne dosadzilam , z domu przywiozłam . Szkoda że cos zżera cukinie , salaty , dynie , pietruszkę.
Taki wygodny ogródek Hochbeet :-)