Jak minął dzień 13

26 czerwca 2022 21:02 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zarobiłam dziś solidnie na dniówkę, ale i oczy nacieszyłam też. Neuchatel malownicze miasteczko, nazwane przez Aleksandra D , miastem wyrzeżbionym z masła . Budynki są wykonane z piaskowca o róznych odcieniach żółci i dlatego to tak wygląda. Aż dziw że się nie roztopiło, bo tem skoczyła do 32 stopni, jak pokazywał wyświetlacz na promenadzie. Jeszcze bardziej ozdobne niż Berno, prawie na każdym kroku kolorowe zabytkowe fontanny i figury z Belle Epoque .Wrzucam kilka zdymotek, które tu wejdą. Full mam do zmniejszenia, plus filmiki, które przeciez mogę wstawic na youtube i tutaj. Aż mnie skręca na samą myśl korzystania z tych udogodnien, które wymyslił ktoś, kto chęci do roboty nie miał :) Ale niestety, świat idzie z postępem a ja nie :-) Padnięta jestem, a jeszcze muszę auto Maludzie odstawić, bo wczoraj zapomniałam :) 
Parę fotek tych piaskowych budynków ( Kolegiata i uliczki) i kawałek jeziora. 

Świat jest piękny!!! Laur jeziora ...boski
26 czerwca 2022 21:11 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zarobiłam dziś solidnie na dniówkę, ale i oczy nacieszyłam też. Neuchatel malownicze miasteczko, nazwane przez Aleksandra D , miastem wyrzeżbionym z masła . Budynki są wykonane z piaskowca o róznych odcieniach żółci i dlatego to tak wygląda. Aż dziw że się nie roztopiło, bo tem skoczyła do 32 stopni, jak pokazywał wyświetlacz na promenadzie. Jeszcze bardziej ozdobne niż Berno, prawie na każdym kroku kolorowe zabytkowe fontanny i figury z Belle Epoque .Wrzucam kilka zdymotek, które tu wejdą. Full mam do zmniejszenia, plus filmiki, które przeciez mogę wstawic na youtube i tutaj. Aż mnie skręca na samą myśl korzystania z tych udogodnien, które wymyslił ktoś, kto chęci do roboty nie miał :) Ale niestety, świat idzie z postępem a ja nie :-) Padnięta jestem, a jeszcze muszę auto Maludzie odstawić, bo wczoraj zapomniałam :) 

Tina, zdymotka piękne. Ta uliczka z wiszącymi ,kolorowymi lampionami wprowadza wakacyjną atmosferę. Kolory trochę Włochy mi przypominają i o naszej Konwalii pomyślałam. Wyleguje się  już na włoskiej plaży ?
Ja mogę się dzisiaj tylko fotkami z restauracji pochwalić. Jedzonko pyszne, wino odpowiednio schłodzone ?
Było smacznie i miło. 

26 czerwca 2022 21:17 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tina, zdymotka piękne. Ta uliczka z wiszącymi ,kolorowymi lampionami wprowadza wakacyjną atmosferę. Kolory trochę Włochy mi przypominają i o naszej Konwalii pomyślałam. Wyleguje się  już na włoskiej plaży ?
Ja mogę się dzisiaj tylko fotkami z restauracji pochwalić. Jedzonko pyszne, wino odpowiednio schłodzone ?
Było smacznie i miło. 

To jej miłego odpoczynku zycze, niech ładuje akumulatory .
Wiadomo, że najważniejsze jest dobrane towarzystwo. Z dziadkiem mogłabym też tylko do restauranta zawitac i abarot, ale tak się składa, że on chce pojechac tu i tam , bo wczesniej nie mógł. A przewodnik z niego dobry. Nie dało rady dziś wejśc na statek, ale nie żałuje-to był świetny wypad dla ciała i duszy. 
26 czerwca 2022 21:19 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Świat jest piękny!!! Laur jeziora ...boski:super:

Lazur i wody i nieba . Jest tyle cudnych miejsc na świecie i u nas w kraju. Życia nie starczy, żeby wszystko zobaczyc i trzeba wybrać. W CH może mi się uda, bo jedno wnuczątko juz jest, drugie w drodze, to będę zasuwac w CH do wieku sędziwego 
Na to wygląda :) 
26 czerwca 2022 21:28 / 4 osobom podoba się ten post
pierwsze danie moje-pierś z indyka w panierce miodowo-sezamowej na sosie mango-chili, sałata i rosti. Drugi talerz Pedepci.  Wino i deser takie samo dla obu z nas ?
26 czerwca 2022 21:31 / 4 osobom podoba się ten post
A to tort urodzinowy mojej wnusi. Starszy brat nawet kwiatkami Ją obsypał ?
26 czerwca 2022 21:46 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Lazur i wody i nieba . Jest tyle cudnych miejsc na świecie i u nas w kraju. Życia nie starczy, żeby wszystko zobaczyc i trzeba wybrać. W CH może mi się uda, bo jedno wnuczątko juz jest, drugie w drodze, to będę zasuwac w CH do wieku sędziwego :-)
Na to wygląda :) 

To jest nas dwie  póki sił  i zdrowia starczy Jest możliwość  godnie zarabiać i jeszcze zwiedzać 
26 czerwca 2022 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Wszystkiego najlepszego  Kalinko 
26 czerwca 2022 21:52 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Wszystkiego najlepszego  Kalinko :serce:

Dziękuję w imieniu Kaliny 
23.06 się urodziła. Dzisiaj miała gości, zanim przyszli to sama, spokojnie tort musiała obejrzeć 
26 czerwca 2022 22:05 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

On żonę pewnie normalnie traktuje . Albo sam już zapomina , czemu zamykacie?

To Seniorka zamyka sypialnię,gdy wychodzą i zabiera klucz nie pamiętając potem, gdzie go schowala.Senior jest przeciwny,teraz klucz ma w swojej szafce i nie muszę się obawiać, że znowu kiedyś zajdzie podobna sytuacja.
26 czerwca 2022 22:08 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Fotki cudne,a autko możesz sobie wziąć,taki Geschenk odemnie ?W garażu stoi automatic, może zdążę się przejechać ☀️?
26 czerwca 2022 22:23 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

To Seniorka zamyka sypialnię,gdy wychodzą i zabiera klucz nie pamiętając potem, gdzie go schowala.Senior jest przeciwny,teraz klucz ma w swojej szafce i nie muszę się obawiać, że znowu kiedyś zajdzie podobna sytuacja.

Tutaj wszystkie klucze już dawno pochowane , bo byśmy przez okna wchodziły .  Senior ma trudno , musi ogarnąć , że  żona już nie jest sprawna na umyśle . 
26 czerwca 2022 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Tutaj wszystkie klucze już dawno pochowane , bo byśmy przez okna wchodziły .  Senior ma trudno , musi ogarnąć , że  żona już nie jest sprawna na umyśle . 

Moja była Podopieczna ,demencja, kluczy za skarby nikomu by nie oddała 
Miała zawsze przy sobie. Ale i ja miałam swoj komplet,i syn,i siostra mieszkająca w tym samym miasteczku. W drzwiach wejściowych zamek taki,że można było otworzyć od zewnątrz, nawet jak klucz był włożony od  wewnątrz. Wiedziała też o tym,że klucze od pokoi syn już dawno "zgubił" i nie można dorobić. 
27 czerwca 2022 07:01 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Najlepszego dla wnusi  
Faktycznie się przypatruje z nieco sceptyczną minką. Mądra dziewczynka :) Musi dokonac oględzin projektu, zanim dojdzie do prezentacji :) 
27 czerwca 2022 07:52
tina 100%

Najlepszego dla wnusi :serce: 
Faktycznie się przypatruje z nieco sceptyczną minką. Mądra dziewczynka :) Musi dokonac oględzin projektu, zanim dojdzie do prezentacji :) 

Dziękuję w imieniu wnusi 
Kalina myślała, że Pepe większa będzie a nie dzidzia w wózeczku?
Koleżankom tort się spodobał, więc mina później już uśmiechnięta ?