Czy firmy wypłacają tzw " covidowe " . Ja mam co miesiąc dodatek do pensji w postaci 500 euro . Chyba, że zachoruję to sie z nim pożegnam .
Czy firmy wypłacają tzw " covidowe " . Ja mam co miesiąc dodatek do pensji w postaci 500 euro . Chyba, że zachoruję to sie z nim pożegnam .
Oj,Mleczko, to chyba podpucha z tym pytaniem ? Co prawda już dawno temu,ale też pracowałaś, podobnie jak większość z nas,za pośrednictwem firm. Polityka zatrudnienia i płac nie zmieniła się bardzo. Firmy z własnej kieszeni nam nie płacą, dostajemy swoją kasę z tego, co niemieckie rodziny płacą firmom. Jakoś cienko to widzę, a właściwie wcale nie widzę, że znaleźliby się seniorzy, którymi się opiekujemy, lekką ręką dorzucający co miesiąc 5 stówek?:-)
Ładny dodatek:super:
Wszyscy tu zatrudnieni dostają ten dodatek . Pewnie, że do ładny grosz . Od przybytku głowa nie boli . :-)
Ja nie piszę o seniorach tylko o firmach . To żadna podpucha mam juz 3 ci miesiąc po 500 euro dodatku covidowego . Jak ja pracowałam Gusiu ( o czym Gusiu chyba wiesz ) to o covidzie nikt jeszcze nie słyszał . No, może lizak tak sie nazywał .
Absolutnie nie wątpię w to,że taki dodatek dostajesz. Super ?. Gratuluję i trochę,a nawet trochę więcej, zazdraszczam, jednak bez zawiści ?
Firma sama z siebie nie uszczupli swojego zysku. Nawet o 50 euro :-)
Nie płacą. Przynajmniej ja o tym nie słyszałam. Gdyby ktoś dostawał, to na pewno by się pochwalił. Wiem, że Tina w czasie pandemii dostawała jakieś pieniądze, i to nie małe, nie pamiętam jednak jak to było, bo co mnie do Jej portfela :oczko:. Pamiętam że koleżance swojej pomagała też coś załatwiać.
Ty,podobnie jak Tina (o Was wiem, pewnie jest więcej takich opiekunek),jesteście zatrudnione na zupełnie innych warunkach ,które w żadnym stopniu nie są porównywalne z umową-zleceniem. A większość z nas właśnie na zlecenie pracuje.
https://punkt.media/pl/poradniki/niemcy/poradnik-dla-pracujacego-d/12874-ile-bonusu-koronawirusowego-otrzymaja-osoby-pracujace-w-niemczech
Dlaczego miałabym pisać nieprawdę ? poszukałam w necie i o proszę . Kto tu sciemnia .