Powitajki przy kawie 72

07 grudnia 2022 09:59 / 7 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja nawet w domu jestem na baczność :-) tak jak Maluda .I śmiem twierdzić, że to mój najlepszy czas, tylko dla mnie .Nikt nie pyta mnie  gdzie jego szalik leży, ani czy przypadkiem nie widziałam kluczyków od auta .Leżę  i pachne . :lol3:

Jak masz emeryturę lub rentę to leżysz i pachniesz. Mnie jeszcze  20 lat do emerytury jak dożyje i nie mogę sobie pozwolić na leżenie bo mam kredyt mieszkaniowy. Większość tutaj z nas ma jeszcze wieje do emerytury i do zrobienia w życiu bo ma jakiś cel. 
07 grudnia 2022 10:02 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Cała grupa śpi , oprócz Maludy :lol1:

Nic śmiesznego bo bezsenność to choroba. A Maluda dużo przeszła w życiu więc ma prawo mieć bezsenne noce. Ja jej nie zazdroszczę że spać nie może bo później w dzień też się męczy. 
07 grudnia 2022 10:14 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo :-)

Dzień dobry! :) 
07 grudnia 2022 10:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nic śmiesznego bo bezsenność to choroba. A Maluda dużo przeszła w życiu więc ma prawo mieć bezsenne noce. Ja jej nie zazdroszczę że spać nie może bo później w dzień też się męczy. 

07 grudnia 2022 10:18 / 8 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dusiu, przecież się nie śmieję...
Bardzo rzadko, ale zdarza mi się że nie mogę spać i wiem, ze to nie śmieszne.
A Maluda na pewno nie dopatrzyła się jakichś złośliwości czy "podśmiechujek" w tym moim krótkim wpisie. Ta "cała grupa"to nawiązanie do wczorajszego, chyba nawet Twojego,mikołajkowego posta. 
No qrcze, chyba wywołałaś we mnie jakieś niepotrzebne wyrzuty sumienia, bo się tłumaczę z jednego, niewinnego zdania  

07 grudnia 2022 10:22 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

A Maluda na pewno nie dopatrzyła się jakichś złośliwości czy "podśmiechujek" w tym moim krótkim wpisie. Ta "cała grupa"to nawiązanie do wczorajszego, chyba nawet Twojego,mikołajkowego posta. 
No qrcze, chyba wywołałaś we mnie jakieś niepotrzebne wyrzuty sumienia, bo się tłumaczę z jednego, niewinnego zdania :-( 

Z czego do licha!!!!!!!
07 grudnia 2022 10:23 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

No qrcze, chyba wywołałaś we mnie jakieś niepotrzebne wyrzuty sumienia, bo się tłumaczę z jednego, niewinnego zdania :-( 

Gusiu kochana, nie dopatrzyłam się i nie mam zamiaru dopatrywać się jakichkolwiek złośliwości. Prawdą jest że mam problemy ze spaniem, ot taki podarunek od życia 
07 grudnia 2022 10:28 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Gusiu kochana, nie dopatrzyłam się i nie mam zamiaru dopatrywać się jakichkolwiek złośliwości. Prawdą jest że mam problemy ze spaniem, ot taki podarunek od życia :przytula::przyjaciele:

07 grudnia 2022 11:12 / 7 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo miłego dnia 
07 grudnia 2022 13:19 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja bym nie miała co w Polsce robić jeśli bym tam została i pracowała. Mój ❤️ tez za granicą , córka w innym mieście też ma swoje życie i może raz na jakiś czas n weekend by wpadła, rodzice daleko więc też bym do nich niejezdzila ciągle. Rodzeństwo jeszcze dalej , zresztą nie utrzymuje z nimi kontaktu . Więc tak naprawdę w Pl byłabym sama . Jedynie praca jakas ale nie wiem co bym mogła robić ? i potem powrót do domu , palić w piecu i pies ? i wieczory samotne nadal. To wolę wyjechać, mój też i potem wracamy i jesteśmy razem. 

Mnie się nie nudzić w domu.Czytam , chodzę na różne kursy a jak jestem sama w domu słucham głośno muzyki bo tak lubię .Jeśli pisze, że nudy to tylko dlatego, że nie mogę nic zrobić w ogrodzie . Nawet we dwójkę można się nudzić .Tylko ja jestem jak archeolog  zawsze coś wykopie ,co mi zajmie czas . A wyjeżdżam, bo mnie jeszcze ktoś potrzebuje a i kasy nigdy nie za wiele .
07 grudnia 2022 13:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Jak masz emeryturę lub rentę to leżysz i pachniesz. Mnie jeszcze  20 lat do emerytury jak dożyje i nie mogę sobie pozwolić na leżenie bo mam kredyt mieszkaniowy. Większość tutaj z nas ma jeszcze wieje do emerytury i do zrobienia w życiu bo ma jakiś cel. 

To nie ma nic do rzeczy .Wszystko zależy jak ktoś jest nastawiony do życia .Można mieć emeryturę i leżeć tylko ,  ja nie należę do tej grupy .Można też dorabiać w opiece i ciągle narzekać . Był czas , że też miałam wiele do osiągnięcia wieku emerytalnego , bo każdy tak ma . Tak zrozumiałam, że po  osiągnięciu emerytury trzeba leżeć i pachnieć .A ja chce pracować , jestem zdrowa i sprawna fizycznie, że hej 
07 grudnia 2022 13:39 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

:buziaki1:

Nie Ty sama dużo przeszłaś w życiu i nie wiadomo czy inni nie przeszli więcej .Trzeba wywalić z głowy to co zalega i  naprzód , naprzód iść . Chyba Ty i ja potrzebujemy dobrego zegarmistrza, żeby nam zegarki wewnętrzne przestawił . Też bardzo wcześnie się budzę ale nie narzekam tak już mam . Zdziwiona bym była gdybym zaspała .
07 grudnia 2022 13:43 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

He he Gusiu nie marzysz o porządnym polskim schabowym ,? Czy już jesteś vege 
07 grudnia 2022 13:44 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Najlepej tak, jak u Konwalii, nawet jak muß to jeszcze jest  lust :-)

Lust to ja mam we krwi .
07 grudnia 2022 14:25 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

He he Gusiu nie marzysz o porządnym polskim schabowym ,? Czy już jesteś vege :lol3:

He he, nie jestem vege, jeśli już to flexiwegeterianka ?. Jem mięso ale też rzadko, raz w tygodniu albo duuużo mięsa kiedy mam mięsożernych bezuchów
Za schabowym nie tęsknię ale za jakimś pieczonym mięskiem już tak. I za dobrą wędliną na kromce chleba. Wszystko to mogłabym sobie tutaj kupić czy zrobić. Na początku nie chciało mi się osobno dla siebie gotować a teraz, po miesiącu bez mięsa, kiedy myślę co ugotować to dalej,albo mi się nie chce, albo wybór pada jednak na vege. Sama jestem zdziwiona,bo będąc na Weihnachtsnarktcie i szukając czegoś do jedzenia, nie zatrzymuję się przy kiełbaskach tylko przy rybach lub plackach kartoflanych 
Potraktuję te 6 tygodni jak eksperyment-zero mięsa, zero alkoholu. Babcia tylko piwo bezalkoholowe popija codziennie to i ja też. Nawet je polubiłam?. Po powrocie zrobię sobie morfologię, zobaczę czy jakaś anemia mnie nie dopadła 
A dzisiaj po południu lampka prosecco, Pedepcia ma urodziny. Aż się boję żeby się nie upić, dopiero byłby wstyd