No przecież łatwiej robić wariata z opiekunki nuż diagnozować matkę.
No przecież łatwiej robić wariata z opiekunki nuż diagnozować matkę.
Jaka męka dka rodziny. ? Przyjdą na 5 minut. Rzuca 100 euro na tygodniowe zakupy, jeszcze z pretensja że ty za dużo wydajesz , zrobią sobie kawy, brudne naczynia zostawia i pójdą. I prawie za drzwiami " do jutra, do później" i mają wszystko w dupie.
E,tam, dzień do doo...y.Rano wielce pytanie przez What's appa, jak wygląda dziś sytuacja.No to wysłalam elaborat,że ...potrzebny psychiatra,leki,ja zjeżdżam za 3tygodnie i nowa opiekunka będzie -więc róznie może być,a ja jestem psychicznie zmęczona.No,to spytała się,czy nie zostanę przez święta.Normalnie beton,nic do nich nie dociera Odpisałam, że -auf kein Fall...i cisza do tej pory.Seniorka wykąpana,ale już zaczęła marudzić w łóżku i zaliczyła juz jedną przechadzkę.Ja leżę plaskato na wyrku,naturlich drzwi swoje przekluczyłam.Uszło ze mnie powietrze, nawet nie mam chęci na książkę czy film,oczy mi się zamykają.Oby nocka była spokojna.
E,tam, dzień do doo...y.Rano wielce pytanie przez What's appa, jak wygląda dziś sytuacja.No to wysłalam elaborat,że ...potrzebny psychiatra,leki,ja zjeżdżam za 3tygodnie i nowa opiekunka będzie -więc róznie może być,a ja jestem psychicznie zmęczona.No,to spytała się,czy nie zostanę przez święta.Normalnie beton,nic do nich nie dociera Odpisałam, że -auf kein Fall...i cisza do tej pory.Seniorka wykąpana,ale już zaczęła marudzić w łóżku i zaliczyła juz jedną przechadzkę.Ja leżę plaskato na wyrku,naturlich drzwi swoje przekluczyłam.Uszło ze mnie powietrze, nawet nie mam chęci na książkę czy film,oczy mi się zamykają.Oby nocka była spokojna.
Potszebuie porady od obecnych tu doświatczonych :-) babc. Mianowicie o ile Michaś wcinał swoje pierwsze papki bez problemu to Emcia nie chce. Nie je papki z dyni. Jej minka pokazuje że łatwo się nie podda, umazana na fotce aż po oczy , a siurpryze po prostu wypluła. Macie jakieś myki ak poprawić smak papki dyniowej polrocznemu dziecku? Bez cukru czy innych ulepszaczy bo tego jej rodzice nie chcą podawać.
Potszebuie porady od obecnych tu doświatczonych :-) babc. Mianowicie o ile Michaś wcinał swoje pierwsze papki bez problemu to Emcia nie chce. Nie je papki z dyni. Jej minka pokazuje że łatwo się nie podda, umazana na fotce aż po oczy , a siurpryze po prostu wypluła. Macie jakieś myki ak poprawić smak papki dyniowej polrocznemu dziecku? Bez cukru czy innych ulepszaczy bo tego jej rodzice nie chcą podawać.
może rozdrobnić słodkie daktyle(trochę miąższu?) lub miodu ?
A może banana zblendowanego? Albo marchewki?
Moje drogie Forumki i Forumek :serce:. Dziękuję Wam wszystkim za dobre rady i słowa otuchy. W ciągu dnia jest dużo lepiej. Ale noc się zbliża i znów mam boja :-(. Byłam u pani lekarki,tej samej co we wtorek. Powiedziała,ze mam być cierpliwa. Skierowałaby mnie do ortopedy,zadzwoniła i najbliższy termin 6kwietnia. To ja już w domku będę. Zastrzyków nie przepisała ani silniejszych tabsów p.bólowych. Skoro już trochę lepiej,to wg niej , nie ma takiej potrzeby. Jeśli dzisiejsza noc będzie tak ciężka jak ostatnie,dała mi telefon do ortopedy,do którego można się zgłosić w nagłych wypadkach. Próbowałam zaraz po powrocie do domu,ale nie mogłam się dodzwonić,ktoś odbierał,mówił że oddzwoni,oddzwaniał,a jak się zgłaszałam,to od razu się rozłączało:-).Jeśli dalej nie będę mogła zasnąć z bólu,to jutro rano po prostu tam pojadę,adres mi doktórka podała. Kupiłam tylko wit B komplex ,dziewczyny pisały żeby brać do oporu,a na ulotce napisane,że jedną tabletkę dziennie. No to więcej nie brałam.
Muszę powiedzieć,że czuję się na Stelli bardzo zaopiekowana. Dzisiaj była u Pedepci terapeutka,część czasu przeznaczonego dla babci,poświęciła mnie. Już Gisela wcześniej do niej zadzwoniła i poprosiła o to.Mam nic nie robić na siłę,jeśli chodzi o ćwiczenia. Ćwiczyć tylko do chwili pojawienia się bólu . Przegimnastykowała mnie i powiedziała że póki co,(no było co chwilę ała i Jessu i kuź.a,wszystko razem?),to tylko lekkie ćwiczenia na leżąco i piłka tenisowa pod tyłek,w miejscu z którego wychodzi ból. Żadnych termoforów ani poduszek elektrycznych. I powoli zwiększać intensywność ćwiczeń.Wszyscy przejęci,Gisela,siostra Pdp ,sąsiadki. Już mi kupiono torbę na kółkach na zakupy,żebym broń Boże niczego nie dżwigała. Wymacały :-) moją kanapę do spania i doszły do wniosku że jest za miękka i to może być przyczyną tej rwy :zaskoczenie1:. Fakt,miękka,miejscami wysiedziana,może tak jest. Dzisiaj przyniosą mi materac do wypróbowania,jeśli uznam że jest lepszy niż kanapa,to kupią nowe łóżko. Zdrowie opiekunki najważniejsze. Może nie będzie takiej potrzeby. Wolałabym nie,to duże zamieszanie i stres dla seniorki. Już sobie wyobrażam ten teatr jaki nas czeka,gdyby wynoszono jej starą,ale przecieź wundebarą sofę,na której to mam szczęście spać :smiech3:. Wolałabym nam obu tego zaoszczędzić,bo jak ona ma stres,to ja przecież też. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona podejściem osób,z którymi mam styczność . Jest to nawet trochę krępujące ale gdy o tym wspomniałam,powiedziano mi że nie ma tematu i nawet mam tak nie myśleć.
Pamiętam jak koleżanka opiekunka mi opowiadała, o niezadowoleniu jej podopiecznej i rodziny,kiedy zdarzyło się jej przeziębić i z temperaturą poleżeć trzy dni. Przecież nie za wylegiwanie się tobie płacimy,usłyszała. Mam nadzieję ze w końcu trochę pośpię w nocy,pauzę też przespałam. Przyjemnego,spokojnego wieczoru Wam życzę:odpoczynek_kominek:
Jak się czujesz Gusiu? Troszkę lepiej?