Powitajki przy kawie 73

02 marca 2023 20:28 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry dopiero wygrzebałam się z  domową robota .Ja to domowy archeolog jestem zawsze coś odkryje a potem badam :-)
Pogoda przecudna -5  rano i dachu białe .
Teraz słoneczko , spokojnie i ??? w domu 
Obiad mam podszykowany , żadnego prasowania ,posprzątałam  jak co dzien, bo przy trzech ??? i jednym ? trzeba codziennie robić porządki .
Życzę Wam dobrego, spokojnego dnia .:serce:

Mój kot po czterech dniach przyszedł się najeść, wygłaskać, przespać na słonku i znowu poszedł na laufry
02 marca 2023 21:33 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Skąd ja znam ten widok??
A wogóle to ładny mam kubeczek na kawusię:aniolki:

Oj,tam Malgi,nie czepiaj się obrazka?,praw autorskich nie zastrzeglas jeszcze a akurat Tina była w potrzebie,bo nie miała kawy ?
03 marca 2023 05:16 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry , wyszło , że jestem pierwszą 
Obudziłam się i po ptokach ,
Dobrego dnia 
03 marca 2023 05:28 / 7 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo,drugi tydzień na tym adresie.Rano mam w planie wyduszować Seniorkę.Wczoraj na Fb bawiłam się w licytację smartwacha Byłam przekonana, że...po ptokach,bo jedna mi napisala, że licytowalam kilka minut po czasie.A tu rano wiadomość na Messenger, że mam podać dane do odbioru,noo Piotr mnie zastrzeli jak wrócę ? Lecę na kawę, miłego dnia Opiekunowo ?
03 marca 2023 06:17 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Piątek weekendu początek.  Dziś nie pospie długo bo przed 8 przychodzi pielęgniarka paliatywna podłączyć seniorce morfinę, później Pflege do toalety codziennej. Dziś też Iwonka wpada do sprzątania więc będzie jakaś rozrywka.  Wspólny posiłek i kawka. 
Wszystkim spokojnego dnia i nie przemęczajcie  się. 
03 marca 2023 06:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo ! 
03 marca 2023 07:14 / 5 osobom podoba się ten post
Już po kawie .Idę dzisiaj na kontrolne  badanie krwi .Miałam kłopot z płytkami krwi, mało brakowało a już bym odleciała .Płytek już prawie nie było ,wszystko na luzie .Podawali mi płytki a one uciekały .Wieczorem dostałam worek tej substancji a rano nie było nic .Trwało to ok mca .Leżałam i nie mogłam podpisać testamentu, bo pióro wypadało mi z ręki . Jedyne co mogę zrobić to się kontrolować, bo nic innego nie mam pod ręką .Bralam tez sterydy i wyglądałam jak potwór .Jakoś wróciłam do normy ale taki wewnętrzny niepokój mam i ciągle oglądam nogi, bo pierwsze objawy tam wystąpiły .Byle plamka wyskoczy i już ją obserwuje .Nie wiem czy ktoś z Was miał takie stadium w życiu .Lezysz  i łzy się leja bez kontroli .Bo myśleć można nawet jak już jest bardzo źle a lekarz mówi,.... " jeśli szpik nie zacznie działać , nic nie poradzimy ..
03 marca 2023 07:24 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Już po kawie .Idę dzisiaj na kontrolne  badanie krwi .Miałam kłopot z płytkami krwi, mało brakowało a już bym odleciała .Płytek już prawie nie było ,wszystko na luzie .Podawali mi płytki a one uciekały .Wieczorem dostałam worek tej substancji a rano nie było nic .Trwało to ok mca .Leżałam i nie mogłam podpisać testamentu, bo pióro wypadało mi z ręki . Jedyne co mogę zrobić to się kontrolować, bo nic innego nie mam pod ręką .Bralam tez sterydy i wyglądałam jak potwór .Jakoś wróciłam do normy ale taki wewnętrzny niepokój mam i ciągle oglądam nogi, bo pierwsze objawy tam wystąpiły .Byle plamka wyskoczy i już ją obserwuje .Nie wiem czy ktoś z Was miał takie stadium w życiu .Lezysz  i łzy się leja bez kontroli .Bo myśleć można nawet jak już jest bardzo źle a lekarz mówi,.... " jeśli szpik nie zacznie działać , nic nie poradzimy ..

Będzie  dobrze
03 marca 2023 07:24 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zdrówka Mleczko 
03 marca 2023 07:29 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zdrówka dużo 
03 marca 2023 07:29 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Będzie  dobrze:aniolki:

Dobrze jest . Niepokój został .
03 marca 2023 07:32 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Zdrówka dużo :aniolki:

Zdrowa jestem jak koń .Wieczorem położyłam się spać a rano już byłam w kropki .Wieczorem już mnie szukali z poleceniem zgłoszenia się w szpitalu . To laboratorium powiadomiło rodzinnego o zagrożeniu ., Takie życie .
03 marca 2023 07:53 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zdrowa jestem jak koń .Wieczorem położyłam się spać a rano już byłam w kropki .Wieczorem już mnie szukali z poleceniem zgłoszenia się w szpitalu . To laboratorium powiadomiło rodzinnego o zagrożeniu ., Takie życie .

Oby końskie zdrowie Cię nie opuszczało. Widać jak dobrze jesteś pilnowana przez służby zdrowia,nie uciekniesz przed nimi. A niepokój zostanie,będzie nieodłącznie towarzyszył w badaniach kontrolnych i czekaniu na wyniki. Tylko pozytywnych myśli  dot zdrowia życzę ?
03 marca 2023 07:54 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  dobrego dnia i całego weekendu , zdrówka przede wszystkim 
03 marca 2023 07:56 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Spokój, pogoda możliwa. 
Życzę Wam miłego dnia