Powitajki przy kawie 73

04 marca 2023 07:15 / 8 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Czas na urlopie galopuje chyba podwójnie, co się nie obejrzę to znów weekend.
W międzyczasie oglądam Mistrzostwa Świata w narciarstwie - cieszą sukcesy naszych skoczków.
W ogródku też udało się trochę ogarnąć - pousuwać przekwitłe kwiaty na krzewach i malinach.
A i zmieniam stare, wysłużone sprzęty kuchenne. Zmywarkę musiałam zakupić jeszcze z Niemiec, bo w starej uszczelka się "skończyła" i popuszczała wodę na podłogę. A wczoraj wymieniłam kuchenkę gazowo-elektryczną, bo stara mimo, że jeszcze sprawna, ale nie pasowała mi do nowego wizerunku naszej kuchni. Szafki zostaną odnowione nową okleiną i wtedy dopiero zobaczymy efekt naszych modernizacji. Dziś po starą ma przyjechać mieszkaniec sąsiedniej gminy, bo szkoda tak na złom wyrzucić. Jeszcze komuś może długie lata posłużyć.
A ja pomału szykuję się do wyjazdu do Berlina. Zostało mi jeszcze dwa tygodnie "wolności".
Wszystkim miłego dnia i nie przemęczajcie się

04 marca 2023 07:24 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  spokojnej soboty życzę i wiele powodów do uśmiechu 
04 marca 2023 13:18 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry , a jaki to dzień ,? Wystarczy, że mam dwie, trzy nocki i się gubię 
Dopiero się obudziłam w duecie ze słoneczkiem . Pięknie  tylko troszkę za chłodno i ten wiatr . Po co wieje ? 
Dobrego dnia życzę a ja sobotnią kawkę zrobię z dodatkiem karmelu 
04 marca 2023 13:22 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry po obiedzie. Nie będę ściemniać,przysnęło nam się dzisiaj z babcią,ja zerwałam  się o 8:20 a Pedepcia o 8:40. Zdążyłam się wyrychtować,zanim ona wstała?. Teraz juź sjesta,nie wiem czy się gdzieś przejdę,czy w domu zostanę. Po 17tej mam wychodne,idę znów na koncert,fortepianowy tym razem. Żadna tam ze mnie melomanka,ale jak mam okazję,Gisela ciągle coś dla mnie wyszukuje,to czemu nie? Korzystam z każdej możliwości doświadczenia czegoś nowego. Spokojnej,przyjemnej jeszcze soboty życzę 
04 marca 2023 19:50 / 9 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór Opiekunkowo  już na spokojnie z domu 
05 marca 2023 05:25 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry już się pakuje i do domu jadę .Będę spala cały dzień . ? ? ? nafutruje i mam wolne.
Dobrej niedzieli -)
05 marca 2023 05:26 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry!Dzisiaj  wolny dzień, więc wcześniej go zacznę Wycieczka do uroczego miasta ThunŻyczę nam wszystkim milej,spokojnej niedzieli
05 marca 2023 06:04 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek,post mi wcieło w powietrze, więc krótkie -dzień dobry ?☕??
05 marca 2023 06:19 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś Pflege przyjdzie trochę wcześniej więc i pobudka wcześniej. Po morfinie seniorka śpi ale ciągle jej gorąco. Okno ma uchylone całą noc. Wszystkim spokojnego dnia . 
05 marca 2023 07:33 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo miłej niedzieli wszystkim 
05 marca 2023 11:27 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Życzę spokojnego dnia, smacznego obiadu i fajnego popoludnia
05 marca 2023 13:05 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam w niedzielne popołudnie i pozdrawiam serdecznie 
05 marca 2023 13:25 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielne "po obiedzie". Przed obiadem czas szybko leci,a później,objedzona jestem i szybko myk pod kocyk. Pogoda sprzyja spacerom,ale co poradzę że ruszać mi się nie chce. Nawet zaradzić temu mi się nie chce ?.Poleżę sobie gemutlś ,poczytam,może coś pooglądam. Z Pedepcią na spacer nie wyjdę na pewno,co jakiś czas coś pada,a to deszcz,a to grad,więc namówić się nie da w obawie że zmoknie ?. Czeka nas więc gra w planszówkę. Nie wiem skąd to wytrzasnęłam,pisząc że gramy w Piramiden a to żadne piramidy tylko Barrikaden. Przyjemnego odpoczynku pod kocykiem albo aktywnie,co kto lubi. Spokojnej jeszcze niedzieli życzę 
06 marca 2023 05:36 / 6 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo po kiepskiej nocy.Znowu nie mogłam zasnąć a potem wierciłam się do bardzo późna.Teraz łyk czarnej oczywiście w łóżku,a potem się zobaczy,co przyniesie dzień.Wszystkim miłego, bezstresowego dnia ?☘️☕
06 marca 2023 07:07 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w poniedziałek . Przed nami nowy tydzień. Oby miał dla nas same dobre chwile.