Gusia specjalistka najbardziej w robieniu soków. Może inni też ale się raczej tutaj nie chwała.
Rybka, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty. Ostatnio mam ochotę na kwaśne . :oczko::smiech3:

.
Gusia specjalistka najbardziej w robieniu soków. Może inni też ale się raczej tutaj nie chwała.
Rybka, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty. Ostatnio mam ochotę na kwaśne . :oczko::smiech3:
Schabowy sztuk 1, ziemniaki tłuczone sztuk max 3 i surówką . Smacznego. :mniam:
Tu dziś Pan domu zażyczył sobie pizzę z Dr.Oetker (doprawilam tylko i wzbogaciłam o ser), tom pojedli i teraz każdy w swoich pieleszach.Powiedzialam, że dziś nie będzie wstawania przed 16 bo wkoncu niedziela, a o dziwo bez odwiedzin dziś. Od jutra się zacznie.. Już bardzo "zaprzyjaźniłam się ze zmywarka" i od teraz pytanie o takowa będzie w mojej liście weryfikacyjnej przed zleceniem:-)
Często ktoś tutaj wspomina o jajkach w sosie musztardowym. Nie miałam pomysłu na dzisiejszy obiad,wczoraj została nam zupa krem z białych warzyw ( ziemniaki były żółte ?),nie miałam ochoty na żadne gotowce ani chęci na długie stanie przy garnkach. Zapytałam swoje dziewczyny,czy lubią jajka w musztardowym sosie. Senfeier? O,ja:mniam: zgodnie odpowiedziały. No to były dzisiaj. Tradycyjnie sałata na przystawkę ,zupa wczorajsza,ziemniaki i jajka w tym sosie. Posypane szczypiorkiem.Sosik wyszedł mi bardzo smaczny,fajnie było pognieść w nim widelcem kartofelki i taką ciapkę zrobić :-). Dla towarzystwa zjadłam pół jajeczka,bo akurat za takimi w sosach na ciepło nie przepadam. Jak na twardo to dla mnie na kanapce albo z majonezem,albo z innymi sosami na zimno.
Jak najdzie ochota to i od Dr . dobra.
Od kiedy mam cwaniaka :-) to moment i mam ciasto .A dodatki zawsze w lodówce jakieś są .Dwie korzyści bo i lodówka wyczyszczona ? .