Jaki sos na ostro? Bo ja maslową to chyba tylko tradycyjnieumiem robić. Ze śmietaną,trochę soli,trochę soku z cytryny,trochę cukru i to wszystko.
Jaki sos na ostro? Bo ja maslową to chyba tylko tradycyjnieumiem robić. Ze śmietaną,trochę soli,trochę soku z cytryny,trochę cukru i to wszystko.
To sos nie tylko do sałaty masłowej, miałam taką le domu
musztarda
Trochę gęstego jogurtu
Czosnek z praski , cebulką w kosteczke
Pieprz
Sól
Magi ,( chodzi o zapach
Tabasco
Oliwa z oliwek.
Robię więcej w lodówce dwa trzy dni to nie problem .
Może cos zapomniałam bo jeszcze nie weszłam na orbitę aha , zielona pietruszka .
Zupa krem z pomidorów ( z puszki?),wyszła smakowita bardzo. Ziemniaczki z piekarnika z rozmarynem,czosnkiem,papryką wędzoną. Pulpeciki wege,sałata lodowa z sosem jogurtowym. Jogurt mango-wanilia,a na górę łycha granatowego .
Dzisiaj inspirowałam się:-)
Dorotee-cynamon do zupy pomidorowej
Mleczko- sos sojowy do sosu jogurtowego do sałaty,tabasco niestety nie miałam
Internet - ziemniaczki ,już "naoliwione",przyprawione,oprószyć mąką ziemniaczaną ,ja jeszcze je wymieszałam i dopiero do piekarnika
Rezultat - cynamon w zupie leciutko czuć,ale nie dominuje a zupa smakuje troszkę inaczej:mniam:
sos sojowy,to jest to coś,czego szukasz próbując sos do sałaty i myśląc "czego by tu jeszcze dodać:oczko:
mąka ziemniaczana- ziemniaki ładnie się rumienią,z zewnątrz chrupiące,w środku mięciutkie
wszystko zjedzone i już posprzątane?
Mniam a te kotleciki to z czego
U mnie też jak u Mleczko naleśniki z serkiem:gotowanie:
Mam resztę rosołu i makaron więc chyba pomidorowa będzie. Babci zostawię rosołu ale pewnie znowu nic nie będzie chciała wziaść do buzi.
Kartoflanka z kluskami z deski okraszona małymi skwareczkami z boczku :mniam:
Gulasz wołowy z ryżem i sałata zielona Zusätzlich ..Budyń za mną chodzi taki zimny z lodówki polany karmelem
To i taki będzie :-)