Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

14 kwietnia 2023 13:34 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie gotuję,wracam do domu pociągiem. Muszę polatać po sklepach,to pewnie coś gdzieś zjem. Jakieś prezenciki wnukom chcę kupić,w poniedziałek wieczorem lecę do Norwegii. Cieszę się,za długo już oglądam i dzieci,i wnuki,tylko na zdjęciach albo na wideo. 

Widzę, że energia cię rozpiera 
To bardzo dobrze .Siedzieć w domu i gnuśnieć ? To też nie moja bajka 
Pracuje, chociaż nie muszę , bo zabezpieczona jestem finansowo .Nie tak jak jakiś Rockefeller ale wystarczy na normalne życie .
Jednak jestem między ludźmi, pogadam , coś zjem , kawkę wypije i jeszcze wypłatę mam  .
14 kwietnia 2023 15:10 / 6 osobom podoba się ten post
Mleczko

Widzę, że energia cię rozpiera 
To bardzo dobrze .Siedzieć w domu i gnuśnieć ? To też nie moja bajka 
Pracuje, chociaż nie muszę , bo zabezpieczona jestem finansowo .Nie tak jak jakiś Rockefeller ale wystarczy na normalne życie .
Jednak jestem między ludźmi, pogadam , coś zjem , kawkę wypije i jeszcze wypłatę mam :-):-) .

To prawda, energii mi nie brakuje. A z nadejściem wiosny,mam jej jeszcze więcej.Lubię być w ruchu,a jak mam ochotę robić nic,to siedzę, leżę,hem,czytam i oglądam . U też dobrze mi z tym. Z tym czytaniem to noce najczęściej zarywam,bo mogę. Szkoda mi dnia. Nawet w pracy, wolę miejsca gdzie coś się dzieje,nowi ludzie,wychodzenie i "coś robienie"z podopiecznymi ,jeśli jest taka możliwość,a jak nie,to sama sobie wolne ciekawie wypełniam. Takie "spokój, spokój, spokój"to nie dla mnie. Tak w domu,jak i w pracy. A wyjazd do dzieci zaplanowany zaraz po powrocie do domu z Niemiec. Nie widziałam dzieci na święta,wybrali ciepłą Gran Canarię,a wakacje nie wiem,czy uda nam się wspólnie spędzić. Może będę w pracy? 
Fakt, mogłabym posiedzieć dłużej na tyłku,na miejscu, skończyć szybko remont, dopilnować wszystkiego,ale nie spieszy mi się. Nie chcę wszystkiego podporządkować temu remontowi.  Chcę normalnie żyć i cieszyć się życiem. Mam na to czas i mogę sobie na to pozwolić,to korzystam 
14 kwietnia 2023 15:13 / 6 osobom podoba się ten post
I jak za takimi nie tęsknić?
15 kwietnia 2023 08:22 / 5 osobom podoba się ten post
Nie gotuje .
Skoczę na obiad, żeby sobie ulżyć w życiu . Będę w mieście w sprawach ogrodniczych tzn. nawozy do krzewów i domowych kwiatów kupię . Wszystko wyszło .
15 kwietnia 2023 09:12 / 7 osobom podoba się ten post
Gusia29

I jak za takimi nie tęsknić?:-)

Śliczności, serducho zaraz topnieje, ale to się rozumie jak się juz babcią jest :) I ja się żywię filmikami i zdjęciami tych małych istotek. Chciałoby się porwać ze zdjęcia , wyściskać i wycałować a tu ni ma  
Ale możliwe, że za miesiąc znów zawitamy w Polce, bo chcemy naszego goldasa przywieźć, który jest u syna razem z kotencją :) Bałam się podróży ze względu na jego wiek, ale jest w świetnej kondycji .
Zaraz nie obiad , ale pożywne sniadanie, bo wybieramy się rowerami czosnku niedżwiedziego w lesie poszukać, to i kolacja będzie  
15 kwietnia 2023 10:53 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Śliczności, serducho zaraz topnieje, ale to się rozumie jak się juz babcią jest :) I ja się żywię filmikami i zdjęciami tych małych istotek. Chciałoby się porwać ze zdjęcia , wyściskać i wycałować a tu ni ma :-( 
Ale możliwe, że za miesiąc znów zawitamy w Polce, bo chcemy naszego goldasa przywieźć, który jest u syna razem z kotencją :) Bałam się podróży ze względu na jego wiek, ale jest w świetnej kondycji .
Zaraz nie obiad , ale pożywne sniadanie, bo wybieramy się rowerami czosnku niedżwiedziego w lesie poszukać, to i kolacja będzie :lol1: 

O tak,trzeba babcią być,żeby tak kochać,kochać i tęsknić ogromnie. Już się nie mogę doczekać,kiedy te moje śliczności wyściskam. Będę w nocy,około północy,poprzytulamy się dopiero we wtorek rano.
15 kwietnia 2023 11:54 / 5 osobom podoba się ten post
pizza
15 kwietnia 2023 14:04 / 6 osobom podoba się ten post
Zupa wiosenna na kurczaku, dla mnie z dodatkiem boczniaka ostrygowatego
15 kwietnia 2023 15:26 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie dziś były ziemniaczki ,marchewka zaskarżania sosik i lebekäse+ budyń,a ja nic specjalnego zrobiłam płatki owsiane nie gotując 
15 kwietnia 2023 18:01 / 5 osobom podoba się ten post
Tamara

:glodny: pizza

u mnie też, obowiązkowo z kaparami, które ubóstwiam!
15 kwietnia 2023 22:47 / 5 osobom podoba się ten post
mzap88

u mnie też, obowiązkowo z kaparami, które ubóstwiam!

ja tak samo
16 kwietnia 2023 08:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś ziemniaczki,nugetssy,mizeria i budyń,ja frytki z batatów,pieczarki lekko pieczone,i salata
16 kwietnia 2023 09:49 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dziś ziemniaczki,nugetssy,mizeria i budyń,ja frytki z batatów,pieczarki lekko pieczone,i salata:gotowanie:

16 kwietnia 2023 09:58 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś na ostatek wjedzie jakaś mrożonka gotowa z Bofrost
16 kwietnia 2023 13:31 / 3 osobom podoba się ten post
wrzucilam na bloga przepis na wg mnie idealne, chrupiace ciasto na pizze
http://megs-88.blogspot.com/2023/04/ciasto-na-pizze.html