Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

20 kwietnia 2023 10:03 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Bardzo smaczna, soczysta, z wyraźnymi ziarnkami kminku . A nie była to serwolatka ?No patrz, nazwa mi wypadła z głowy .Smaczna , bez tych sztucznych ulepszaczy smaku .Brrr .:nerwowa kucharka:

Pamiętam ten zapach i tę soczystość właśnie. U nas nazywała się szynkowa z kminkiem .
Mleczko,zapytaj swojego "cwaniaka",czy nie zrobiłby Slonecznikowca?. Synowa robiła wspólnie ze swoim cwaniakiem. Podobno jest trochę pracy,ale ciasto tak pyszne, że warte zachodu.
A ja dzisiaj na życzenie dzieci gotuję pomidorową z makaronem,a na życzenie dorosłych "mój" makaron z warzywami z patelni.
Dla zdrowotności i połechtania podniebienia,synowa robi codziennie jakieś cuda wianki z warzyw i owoców. Wszystkie te koktajle i im podobne są tak smaczne i expresowo przyrządzone, że coraz bardziej zakochuję się w cwaniaku 
20 kwietnia 2023 11:12 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaki smażone, jajko sadzone, i salata oraz deser ,ja frytki z batatów i salatka
20 kwietnia 2023 12:39 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ziemniaki smażone, jajko sadzone, i salata oraz deser ,ja frytki z batatów i salatka:gotowanie:

A co na deser robisz?
20 kwietnia 2023 12:54 / 3 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

A co na deser robisz?

Serek z bitą śmietaną i na wieszku galaretka
20 kwietnia 2023 13:00 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Pamiętam ten zapach i tę soczystość właśnie. U nas nazywała się szynkowa z kminkiem :mniam:.
Mleczko,zapytaj swojego "cwaniaka",czy nie zrobiłby Slonecznikowca?:oczko:. Synowa robiła wspólnie ze swoim cwaniakiem. Podobno jest trochę pracy,ale ciasto tak pyszne, że warte zachodu.
A ja dzisiaj na życzenie dzieci gotuję pomidorową z makaronem,a na życzenie dorosłych "mój" makaron z warzywami z patelni.
Dla zdrowotności i połechtania podniebienia,synowa robi codziennie jakieś cuda wianki z warzyw i owoców. Wszystkie te koktajle i im podobne są tak smaczne i expresowo przyrządzone, że coraz bardziej zakochuję się w cwaniaku :lol1:

Za bardzo obecnie nie piekę ciast .Staram się zwykle piaskowe z sokiem z cytryny . Lasa się zrobilam a i silnej woli nie mam . Ostatnio robiłam drink z mleczkiem kokosowym też pyszny .Zupy gotuje a garów nie myje, cwaniaku myje się  sam .  Kup sobie Gusiu , warto.
20 kwietnia 2023 13:08 / 2 osobom podoba się ten post
mariakoc

Jakoś doprawiasz te frytki z batatów? Nigdy nie robiłam :-)

Kupuje gotowe 
20 kwietnia 2023 16:17 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Bardzo smaczna, soczysta, z wyraźnymi ziarnkami kminku . A nie była to serwolatka ?No patrz, nazwa mi wypadła z głowy .Smaczna , bez tych sztucznych ulepszaczy smaku .Brrr .:nerwowa kucharka:

Znam kminkową, nawet tak nazwali ją w menu tutaj, a serwolatka... Cóż, może produkują ją dalej pod inną nazwą 
20 kwietnia 2023 16:21 / 5 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki, brokół i sosik koperkowy do tego.
20 kwietnia 2023 18:26 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Ziemniaczki, brokół i sosik koperkowy do tego.:mniam:

A gdzie Fleisch 
20 kwietnia 2023 18:30 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Znam kminkową, nawet tak nazwali ją w menu tutaj, a serwolatka... Cóż, może produkują ją dalej pod inną nazwą :-)

Może mi się pomieszały nazwy .Jedno co dobrze napisałeś , że teraz produkują .Kiedyś wyrbiali.  
20 kwietnia 2023 19:01 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Może mi się pomieszały nazwy .Jedno co dobrze napisałeś , że teraz produkują .Kiedyś wyrbiali.  

20 kwietnia 2023 20:53 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

A gdzie Fleisch :nerwowa kucharka:

Nie musi być
21 kwietnia 2023 06:29 / 2 osobom podoba się ten post
Bigos z ziemniakami ( tłuczonymi) 
Dzisiaj nie mam czasu .Na 10 do pracy  do późna .Mam 3 panów do pomocy muszę wykorzystać okazję .Mam plan .
21 kwietnia 2023 06:42 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Nie musi być:bezradny:

Wczoraj kupiłam żeberka wieprzowe ,Pięknie wyglądały .Miałam upiec , przypomniałam jednak sobie smak sosu na żeberkach i spróbuję go odtworzyć . To mięso teraz jest inne nie pachnie tak jak kiedyś 
A i konsystencja jest inna .Zobaczymy czy mi się uda  Ale to jutro 

21 kwietnia 2023 08:38 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki sosik i rybka z sałatką do tego deser.Ja dziś mam post