26 września 2023 12:50 / 1 osobie podoba się ten post
Potrawka z ryżem .
Coś ostatnio nie mam apetytu .Jem, bo jem ,ale sie nie delektuje.
Mój jeden z podopiecznych jadł tak, że nabierałam chęci do jedzenia .Tak się przy obiedzie rozsmakował ,że mruczał jak mały kiciuś .
Lubiłam dla niego gotować .Wiadomo ...
Potrawka z ryżem .
Coś ostatnio nie mam apetytu .Jem, bo jem ,ale sie nie delektuje.
Mój jeden z podopiecznych jadł tak, że nabierałam chęci do jedzenia .Tak się przy obiedzie rozsmakował ,że mruczał jak mały kiciuś .
Lubiłam dla niego gotować .Wiadomo ...:mniam:
Przyjemnie i chętnie się gotuje dla kogoś,kto je z apetytem. Tutaj też tak mam i sama przy okazji mam ochotę na dokładkę
Żeberka w sosie na bazie keczupu, ziemniaki tłuczone i surówką z czerwonej kapusty. :mniam:
Obiad lepszy musi dziś być w końcu moje kochanie ❤️ przyjeżdża.
A żeberka to ja może i zjadłabym ale w sosie takim " po zeberkowym " . Lubię taki sosik pachnący i smakujący żeberkami .
29 września 2023 09:04 / 2 osobom podoba się ten post
U nas dzisiaj pieczarki faszerowane mięsem takim jak na kotlety mielone .
Wczoraj kupiłam 10 kapeluszy są dość duże i o dziwo białe jak śnieg . Frytki będą do tego i sałata masłowa z mandarynka .
Kto blisko może wpaść , wystarczy dla niespodziewanych gości
Stała sobie duża puszka w komórce... A co tam, pomyślałem, trzeba ją wykorzystać :smiech3: Linsensuppe z mięskiem, nawet smaczna, Helmut dobierał sobie wazówką z wazy.Super. Akurat dziś nie miałem zbytnio czasu, więc jak znalazł. Jutro Kabeljau w panierce, środa to kawałek wołowiny. Niby na grilla, ale pisze, że i do smażenia może być. To obsmażę i uduszę. W czwartek jemu albo jajecznica, albo sadzone. Sobie lasagne, bo niedawno kupiłem. W piątek wyjątkowo pdp nie chce obiadu od Metzgera, tylko mojej zupy zmiksowanej.Oczywiście jarzynowej. To kupię dwa udka, warzywa i ok. Zmiennik też sobie zje.
No to ja dobrze że nie jestem tym zmiennikiem 😃 bym głodna wstała od stołu....nie cierpię zup typu creme....nie i już...🤔😂
No to ja dobrze że nie jestem tym zmiennikiem 😃 bym głodna wstała od stołu....nie cierpię zup typu creme....nie i już...🤔😂
Nie, nie chwalę się, ale smaczne. Zawsze z dodatkiem wędliny lub mięska. No i dobór odpowiednich przypraw robi swoje. Ponadto mam tu możliwość zrobienia czegoś innego sobie, gdy pdp je zupę. Ale i ja jem zupki, bo... je lubię
Nie, nie chwalę się, ale smaczne. Zawsze z dodatkiem wędliny lub mięska. No i dobór odpowiednich przypraw robi swoje. Ponadto mam tu możliwość zrobienia czegoś innego sobie, gdy pdp je zupę. Ale i ja jem zupki, bo... je lubię :-)
Ja bardzo lubię zupy kremy. Robię je "tematyczne"-pomidory,kalafior,brokuł,marchewka,dynia,ale też takie bez nazwy,z tego,co akurat mam. I tu zgadzam się z Tobą,o smaku decydują przyprawy i dodatki.
A u mnie dzisiaj ziemniaki,pierś z kurczaka w sosie bez nazwy,z papryką zieloną(bo taką mam),szalotką,czosnkiem,trochę marchewki ,śmietana,dużo curry i chilli. No i sałata jeszcze przed daniem głównym ,tutejszym zwyczajem. Mnie bardziej ryż lub makaron by odpowiadały do tej piersi z kurczaka,ale seniorka woli ziemniaki, a dwóch garnków brudzić mi się nie chce,to też z ziemniakami zjem
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania witryny (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Klikając w ustawienia dowiesz się więcej lub zmienisz preferencje urządzenia, z którego korzystasz. Szczegółowe informacje znajdziesz również w naszej polityce prywatności.
Pliki cookies w Opiekunki24.pl
Dostosuj zachowanie naszej strony do własnych preferencji
Wymagane
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Reklama
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Personalizacja
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Analityka
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.