Cudne ,,Norwegi ":-)
Cudne ,,Norwegi ":-)
A jak nie zabolą to można i u sąsiada wykosić :-)
Dzień dobry ?
Jestem tutaj chyba jedyną osobą, która wypiera te środowe stwierdzenie,że "środa minie, tydzień zginie":oczko1:, chciałabym żeby trwała i trwała, podobnie jak kolejne dni tego tygodnia. W nocy i rano padało ale już się trochę rozpogodziło. Na szczęście,bo przy ciągnących się deszczowych dniach, łatwo złapać doła:-(.
Na 11tą idę do fryzjera a później się zobaczy.
W Niemczech jutro wolne a w Norwegii dzisiaj. 17 maja to wielkie święto, dzień konstytucji. W ubiegłym roku byłam tam i przyglądałam się jak świętują. Przyznam że byłam pod wrażeniem, trochę było mi smutno że my,Polacy,nie podchodzimy do naszych narodowych świąt z taką radością i takim szacunkiem do flagi państwowej. Dzisiaj moje dzieci i wnuki mają przy sobie bliskie im osoby. Mój siostrzeniec z żoną i dziećmi wylądowali godzinę temu w Oslo. Leon już drugi raz będzie szedł w pochodzie razem ze swoją szkołą. Dumny jest z tego bardzo,tyle o tym opowiada ,że aż Kalina jest zazdrosna :-). Cieszy się że pójdzie świętować z kuzynami, Marceliną i Aleksandrem. Będzie mogła się "pomądrzyć" i potlumaczyć gościom ,o co się rozchodzi :lol1:.
Dobrego,spokojnego dnia Wam życzę. I słonecznego ?.
A to moje małe "Norwegi" gotowe na świętowanie :-)
W norwyi dziś i jutro święto. Dziś państwowe jutro tak jak w Niemczech katolickie ale cała Norwegia stoi. Kolejny dzień wolny u nich to drugi dzień Zielonych świątek 29 maj.
Mój dzysciaj mówi tubki nad fiordem . Gruchę zimno i wieje ale cóż jak pasją przewyższa wszystko. :lowi ryby:
Oj,Dusia, coś Ci się w zagranicznym języku trochę napisało, może w norweskim?:-). Wszystko jednak zrozumiałam,taka poliglotka ze mnie :lol1:
Moje dzieci mają wolne do końca tygodnia, mają czas dla gości. Ja i moje rodzeństwo mamy że sobą świetny kontakt,cieszymy się, że nasze dzieci też chętnie ze sobą przebywają, odwiedzają się i chociaż krótko,ze względu na odległości,to przynajmniej na kilka dni wspólnie wyjeżdżają na urlop
Dzień dobry po śniadaniu i kawce czas szykować się do pracy .W sobotę mamy festyn, niemiecka firma organizuje na ponad 500 osób
Ja pilnuje przebiegów :-) sobotę mam wolną .Wprawdzie jednorazówki lecą , gryle i tym podobne gadżety, jednak pracy po kokardki
Zdrowie dopisuje oprócz tego ,że palec wskazujący mnie boli .
Czytam, że Luke już w pracy , że wszystko w porządku u Was. I bardzo dobrze .Do Gusi mam pytanie , napisz proszę jak okna się myje ta końcówka ? Jeśli zdaje egzamin to sobie dokupie .A ten ekspres przelewowy to pierwsza klasa, kawa smaczniejsza, niż z ciśnieniowego . Jeszcze lepiej jak w domu kilka osób pije, to kawy w filtrze więcej i ten zapach co się rozchodzi po mieszkaniu .Ah...:pije kawe:
Dzień dobry Opiekunkowo! Dzisisj jadę w plener:-)Spokojnego dnia życzę :kwiatek dla ciebie2:
Dzień dobry Opiekunkowo:-)