Powitajki przy kawie 74

18 maja 2023 08:45 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo w całych Niemczech święto, więc odpoczywamy, też w pracy 
18 maja 2023 08:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ale masz sexi ubiór na ten rower. :oczko: Mam nadzieję, że siodełko też masz? :oczko::smiech3:

18 maja 2023 09:03 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

:zaskoczenie1:

18 maja 2023 09:12 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry, bardzo wylewna się zrobiłaś :-) 

taki plan plus szparagi kupic po drodze i truskawki
18 maja 2023 09:21 / 7 osobom podoba się ten post
A ja dziś arbeitlos, haha. Pflege dziś przyszła po 7, wszystko zrobiła ze śniadaniem włącznie. O 12 przyjdzie znów pampersy im zmienić i obiad z Bofrosta zrobić.Wieczorem przyjdzie Iwan, Pfleger. Też i kolację im zrobi. Do tej pory służby się dziadkami opiekowały, zakupy też itp. Chyba od poniedziałku przejmę te obowiązki. Ponadto przychodzi Mirela z Bośni, sprzątanie, pranie itp. Muszę to ogarnąć, bo jestem teraz jeszcze na dobrze płatnym urlopie
Rodzina zadowolona, seniorzy też. Komunikacja z nimi dobra. 
Jest tu 3 godziny przerwy, dowiem się o jakiejś dłuższej pauzie, żeby choć raz jeszcze na Starówkę się udać. Piechotką mam 30 minut spacerku, tramwajem 6 minut. A mieszkam w dzielnicy Schwabisch. Winda w pięciokondygnacyjnym domu, fajnie. Lidl i REWE 4 minutki spaceru.
Tyle tylko, że żadne spacery z nimi w grę nie wchodzą. Zapowiada się ciekawie. 
18 maja 2023 12:25 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień dobry Opiekunkowo! Dzisisj jadę  w plener:-)Spokojnego dnia życzę :kwiatek dla ciebie2:

O ja też bym się trochę poruszała i pojeździłą rowerem, ale nie mam tu takiego sprzetu :/
18 maja 2023 15:45 / 3 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

O ja też bym się trochę poruszała i pojeździłą rowerem, ale nie mam tu takiego sprzetu :/

Ładnie poprosiłam i jest 
18 maja 2023 15:56 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ból palca wskazującego to przywilej dowodzącego :lol2:. Obyś tylko takie bóle miała ! :-). Okien jeszcze nie myłam bo wczoraj padał deszcz a teraz świeci słońce ?. Każda wymówka jest dobra jak się robić nie chce :oczko1:. Jak umyję to napiszę o nowym doświadczeniu.
Jeśli chodzi o ekspres to zgadzam się z Tobą, też wolę taką kawę niż "delongową". Aromatyczna,aksamitna i gorąca :pije kawe:

Ja już po pracy jestem .Pyrki pyrkaja w garnuszku i zjem z  jarskim bigosem 
 Pyry tłuczone x masłem i mleczkiem 
U nas gorąco ponad 20 st.C ciutke wiatr chłodzi , jest ciepelko,przyjemnie i zdrowo .Łapię  Wit.D ileś tam .  Fajnie .Mam czas to poczytam zaległości forumowe .
18 maja 2023 16:17 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja już po pracy jestem .Pyrki pyrkaja w garnuszku i zjem z  jarskim bigosem 
 Pyry tłuczone x masłem i mleczkiem 
U nas gorąco ponad 20 st.C ciutke wiatr chłodzi , jest ciepelko,przyjemnie i zdrowo .Łapię  Wit.D ileś tam .:-)  Fajnie .Mam czas to poczytam zaległości forumowe .:-)

To smacznego Ci życzę ,bo głodna pewnie jesteś . U mnie też ciepło i wietrznie. Ma być coraz cieplej, przynajmniej przez weekend. Ale co to za weekend dla mnie,w niedzielę,po południu do busa wsiadać będę. Już mi się nawet chce,tylko ta podróż męcząca. Pojechałam do Douglasa ,dostałam "niusa",że 22% na zakupy od ileś tam . A tu doopa,tylko online. Chciałam sobie perfumy, tę upatrzoną Ginzę Intense kupić. Nie kupiłam . Może w Niemcach jakie promocje będą . Kupiłam w zamian krem,na darmo przecież nie opłacało się pół godziny autobusem jechać . Pani douglaska bardzo polecała,a na pielęgnację też 20% plus rabat od Yonelle,w sumie 34 zł mniej zapłaciłam. Mam co prawda czym się maziać,ale ten ma filtr SPF 50+!!! ,a to bardzo rzadko się zdarza,a właśnie na tym mi zależało,żeby jeden krem i pielęgnował,i chronił. Jutro się posmaruję to zobaczę,czy się nadaje . Coś podejrzanie mi to wygląda, dostałam "za darmo" kosmetyczkę Yonelle, ładną, i dużą bo 20ml, próbkę kremu nawilżającego z kwasem hialuronowym , też tej firmy. Tak się dałam tymi darmowymi cudami omamić 
18 maja 2023 16:32 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

To smacznego Ci życzę ,bo głodna pewnie jesteś :glodny:. U mnie też ciepło i wietrznie. Ma być coraz cieplej, przynajmniej przez weekend. Ale co to za weekend dla mnie,w niedzielę,po południu do busa wsiadać będę. Już mi się nawet chce,tylko ta podróż męcząca:-(. Pojechałam do Douglasa ,dostałam "niusa",że 22% na zakupy od ileś tam . A tu doopa,tylko online. Chciałam sobie perfumy, tę upatrzoną Ginzę Intense kupić. Nie kupiłam :-(. Może w Niemcach jakie promocje będą :-). Kupiłam w zamian krem,na darmo przecież nie opłacało się pół godziny autobusem jechać :oczko1:. Pani douglaska bardzo polecała,a na pielęgnację też 20% plus rabat od Yonelle,w sumie 34 zł mniej zapłaciłam. Mam co prawda czym się maziać,ale ten ma filtr SPF 50+!!! ,a to bardzo rzadko się zdarza,a właśnie na tym mi zależało,żeby jeden krem i pielęgnował,i chronił. Jutro się posmaruję to zobaczę,czy się nadaje :-). Coś podejrzanie mi to wygląda, dostałam "za darmo" :lol3: kosmetyczkę Yonelle, ładną, i dużą bo 20ml, próbkę kremu nawilżającego z kwasem hialuronowym , też tej firmy. Tak się dałam tymi darmowymi cudami omamić :-)

A ja  będąc  w ,,Muller " dostałam  próbka,,My Way " od Arnmani...znałam ale  wzięłam O.5 ml...więc  nie tak  bardzo, bardzo malutka buteleczka 
18 maja 2023 17:07 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

A ja  będąc  w ,,Muller " dostałam  próbka,,My Way " od Arnmani...znałam ale  wzięłam :-)O.5 ml...więc  nie tak  bardzo, bardzo malutka buteleczka :super:

A to moje gratisy
I zakup właściwy ?
18 maja 2023 17:22 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A to moje gratisy
I zakup właściwy ?

Gratisy zawsze ciesząTestuj  kremik i podziel się  opinią:
18 maja 2023 17:59 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

:super:Gratisy zawsze cieszą:-)Testuj  kremik i podziel się  opinią:-)::piekna:

Zrobię to . Pewnie już w pracy bo będę miała więcej czasu ?
18 maja 2023 20:00 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry po śniadaniu i kawce czas szykować się do pracy .W sobotę mamy festyn, niemiecka firma organizuje na ponad 500 osób 
Ja pilnuje przebiegów :-) sobotę mam wolną .Wprawdzie jednorazówki lecą , gryle i tym podobne gadżety, jednak pracy po kokardki 
Zdrowie  dopisuje oprócz tego ,że palec wskazujący mnie boli .

Czytam, że Luke już w pracy , że wszystko w porządku u Was. I bardzo dobrze .Do Gusi mam pytanie , napisz proszę jak okna się myje ta końcówka ? Jeśli zdaje egzamin to sobie  dokupie  .A ten ekspres przelewowy to pierwsza klasa, kawa smaczniejsza, niż z ciśnieniowego . Jeszcze lepiej jak w domu kilka osób pije, to kawy w filtrze więcej i ten zapach  co  się rozchodzi po mieszkaniu .Ah...:pije kawe:

Jeszcze raz Ciebie cytuję bo już jestem po myciu okien tym karcherem. Jak dla mnie super sprawa. Jedno duże okno balkonowe, podwójne, niecałe 10 minut i błyszczy.Nie trzeba żadnych misek, płynów itd. Trzeba tylko jakiś ręcznik czy coś podłożyć pod okno bo woda jednak ścieka. Po za tym tylko końcówka z gumą,para buch,jeździsz jak zwyczajną myjką. Jedna szmatka potrzebna do zebrania wody przy ramach,druga, taką mam specjalną do szyb,niemniecki fenstertuch ,do przetarcia na sucho właśnie tych brzegów szyb. To dzisiaj tak było, jeszcze nie mam wprawy bo to mój pierwszy raz . Okna nie były jakieś mocno brudne,po zimie, myłam przed Wielkanocą. Masz dużo dużych okien,jak to w domu, taka końcówka byłaby wielką pomocą.
Tina chwaliła się że ma karchera od kilku lat,to i pewnie więcej doświadczenia. Jak przeczyta, mogłaby rzucić jakiegoś tipa co do posługiwania się tym ustrojstwem.
18 maja 2023 20:33 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jeszcze raz Ciebie cytuję bo już jestem po myciu okien tym karcherem. Jak dla mnie super sprawa. Jedno duże okno balkonowe, podwójne, niecałe 10 minut i błyszczy.Nie trzeba żadnych misek, płynów itd. Trzeba tylko jakiś ręcznik czy coś podłożyć pod okno bo woda jednak ścieka. Po za tym tylko końcówka z gumą,para buch,jeździsz jak zwyczajną myjką. Jedna szmatka potrzebna do zebrania wody przy ramach,druga, taką mam specjalną do szyb,niemniecki fenstertuch :-),do przetarcia na sucho właśnie tych brzegów szyb. To dzisiaj tak było, jeszcze nie mam wprawy bo to mój pierwszy raz :lol1:. Okna nie były jakieś mocno brudne,po zimie, myłam przed Wielkanocą. Masz dużo dużych okien,jak to w domu, taka końcówka byłaby wielką pomocą.
Tina chwaliła się że ma karchera od kilku lat,to i pewnie więcej doświadczenia. Jak przeczyta, mogłaby rzucić jakiegoś tipa co do posługiwania się tym ustrojstwem.

Dzięki Gusiu jutro dokupie.Teraz mam taki okres, sąsiad z naprzeciwka remontuje stary po niemiecki dom .Tak pyli i kurzy, że w zębach skrzypi .Nie będę się z nim przepychają, bo pyłu nie wyłapie . Zaprawa murarska w starym przedwojennym domu to nie taka jakiej używają obecnie .Jak wyrzucają przez okna gruz to strach się bać . Cóż przeżyjemy to jakoś .Jutro znów umyje okna , jeśli taka końcówkę do mycia szyb dostanę .A jak nie kupię.......to będę myla i płakała .Mam taka sciagawe z tej firmy używam jej głównie w kabinie prysznicowej . Teraz zrobię inaczej , mniej wysiłku a więcej pomysłów .Dzięki Gusia