Powitajki przy kawie 77

04 września 2024 11:04 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Można coś poszrajbowac :-) tylko z poczuciem humoru na forum jak w ciężkiej artylerii . Wszyscy mają dobrze to o czzym pisać ? radością się nikt nie podzieli  .

Też to zauważyłam. Szkoda ,że niektórzy biorą wszystko na bardzo poważnie,sami wyrażają swoje zdanie a kiedy ktoś inny wyrazi swoje, od razu biorą każde słowo pod lupę i doszukują się "ciosów"przeciwko sobie 
Cóż, przewrażliwienie na swoim punkcie, zaletą raczej nie jest...
04 września 2024 13:41 / 2 osobom podoba się ten post
Witam ponownie,dziś przerwa w domu na fotelu ponieważ jest upalnie 29 st. zalecają aby uważać na siebie 😂 zwłaszcza w starszym wieku i osoby z nadciśnieniem. Stosuję się do zaleceń oby nie zemdleć . Spokojnego reszty dnia 
05 września 2024 07:06 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek  miłego dzionka życzę wszystkim. Seniorka zaraz jedzie na dializy a ja pójdę do sklepu bo ziemniaczki się kończą,mleko i inne produkty 
05 września 2024 07:44 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  już czwartek, zaraz kolejny weekend 
Życzę wszystkim dobrego dnia 
05 września 2024 08:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,witam przy kawce na tarasie. Jeszcze rześko i przyjemnie,ma być jednak znow  gorąco , do 31 st. Chyba wolę upał niż deszcz,który jak zacznie padać,to nie może przestać. Wczoraj padało całe przedpołudnie i ochłodziło się tak,że cienkie kurtki czy bluzy trzeba było wyciągnąć z szafy. Dzisiaj jeszcze jest córka pdp,mam więc dużo luzu,jedynie na masaż Pedepcię zawiozę na 15-tą. No i wspólne,większe zakupy mamy w planie,pewnie do Lidla się wybierzemy.  A po za tym,zobaczymy co dzień przyniesie.
Przyjemnego czwartku życzę 
05 września 2024 08:55 / 3 osobom podoba się ten post
Witam ponownie🫠
Dziś przejdę się na basen, ale na kryty. Sąsiadują ze sobą kryty i odkryty. Czyli ...Hallenbad i Freibad.
Z tego krytego jest oczywiście wyjście na zewnętrzny, nie za duży, ale ok. W środku również jacuzzi...
Cóż, trzeba jeszcze korzystać z uroków lata , no i z możliwości, jakie stwarza mi to miejsce pracy
05 września 2024 17:04 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 
Trochę mnie tutaj nie było, nadal urlopuje, nie całkiem dobrowolnie, L 4 . Od połowy lipca choruje . I jeszcze trochę pochoruję. W poniedziałek jadę do sanatorium w Inowrocławiu na rehabilitację kardiologiczna. 
Moje wiosenne zmęczenie okazało się niestety zmęczeniem serducha . Taki spadek rodzinny . 
Pewnie moje zlecenie w Duesseldorf ie będzie do obsadzenia od 3 listopada. Planuje od stycznia moze wrócić . 
Może ktoś byłby zainteresowany? Dosyć ciekawe zlecenie . Chyba też trudne. Coraz więcej pracy . 
Pozdrawiam serdecznie. 
05 września 2024 17:49 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Witam ponownie🫠
Dziś przejdę się na basen, ale na kryty. Sąsiadują ze sobą kryty i odkryty. Czyli ...Hallenbad i Freibad.
Z tego krytego jest oczywiście wyjście na zewnętrzny, nie za duży, ale ok. W środku również jacuzzi...
Cóż, trzeba jeszcze korzystać z uroków lata , no i z możliwości, jakie stwarza mi to miejsce pracy:pływam:

Luke korzystaj póki jeszcze lato w pełni a i miejsce masz fajne,u mnie też jest kąpielisko ale trochę daleko,raz tam doszłam ok 40min pieszo ,pochodziłam tylko po wodzie i musiałam wracać  Niestety nie zabrałam stroju kąpielowego  Na miejsce nie narzekam spokojne choć jedzenie nie za bogate ale mnie wystarcza 
05 września 2024 19:04 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Trochę mnie tutaj nie było, nadal urlopuje, nie całkiem dobrowolnie, L 4 . Od połowy lipca choruje . I jeszcze trochę pochoruję. W poniedziałek jadę do sanatorium w Inowrocławiu na rehabilitację kardiologiczna. 
Moje wiosenne zmęczenie okazało się niestety zmęczeniem serducha . Taki spadek rodzinny . 
Pewnie moje zlecenie w Duesseldorf ie będzie do obsadzenia od 3 listopada. Planuje od stycznia moze wrócić . 
Może ktoś byłby zainteresowany? Dosyć ciekawe zlecenie . Chyba też trudne. Coraz więcej pracy . 
Pozdrawiam serdecznie. 

Wracaj do zdrowia 
05 września 2024 22:50 / 1 osobie podoba się ten post
Dobry wieczór :) Od początku tygodnia znaczy pon. , wrotek , śrdoa i dziś pracowałam, ale jutro mam wlnoe 
O - w zwiazku z tym ugotuję coś :) Wytrąbka bedzie z jabłkami i ziemniaczki :) 
05 września 2024 22:52 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Pozdrawiam serdecznie. 

Kuruj się i nie przemeczaj - Może mniej absorbująca sztela byłaby dla Ciebie lepszym rozwiązaniem? Wiem, wiem - dobrze pisać , trudniej znaleźć, ale trzymam kciuki 
06 września 2024 00:59 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dobry wieczór :) Od początku tygodnia znaczy pon. , wrotek , śrdoa i dziś pracowałam, ale jutro mam wlnoe :lol2:
O - w zwiazku z tym ugotuję coś :) Wytrąbka bedzie z jabłkami i ziemniaczki :) 

Wytrąbka jest najlepsza z jabłkami 
06 września 2024 07:05
dorotee

Pozdrawiam serdecznie. 

Zdrowiej Dorotko, zdrowiej .Tak czesto bywa  , plany sobie a życie sobie . Pisz, bo wspomnień masz po kokardę  .Pozdrawiam serdecznie .
06 września 2024 07:13
Dzień dobry  zanosi się na lepszy dzień , pochmurno i jeszcze poranny chłodek odczuwam .
Od 1 września porzuciłam pracę  muszę trochę posmakować wolności .Planuje wyjazd w dzikie miejsce i marzę o byciu sam na sam z przyrodą . Czy to się uda ? Mimo protestów rodzinki  spróbuje .Czekam tylko na kolorowe liście na drzewach, bo ten czas dla mnie jest najlepszy w związku z buzująca adrenaliną .
Dobrego dnia 
06 września 2024 07:16 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Wytrąbka jest najlepsza z jabłkami :-)

Wątróbka jest bardzo smaczna , miekuchna  nawet na zimno , jak się ją umiejętnie po kroi. To taki myk starej kucharki