08 września 2024 10:54 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%Dzien dobry , jako że nie opiekuję się juz jeden do jednego, czy dwóch to czuję się trochę nielegalnie :)
Gusiu- aby siuśków nie bylo czuć, to oprócz obowiązkowego wietrzenia tylko sprzątanie sypialni przy pomocy wody z octem i pranie pościeli, bo w nią ten niepożądany zapach wsiąka . Wszystko inne to "panierowanie " problemu :)
A ja po ogarnięciu domowych zadań, lecę na manicure. Nie hybryda, miałam parę razy i nie jestem zachwycona. Szkód jeszcze nie było, ale wystąpiły przesłanki, aby sobie pownioskowac, że po regularnym stosowaniu ( smażenie w lampie)- paznokcie by były w gorszej kondycji . Za tydzien skok do Polski z prezentami dla najmłodszego pokolenia :)
Pogodnej, spokojnej soboty wam życzę :)
Masz rację co do hybrydy. I niech nikt nie mówi,że hybryda nie niszczy paznokci. Po prostu tego nie zauważają,zdejmują jedną i od razu nakładają następną . Sama robiłam na okrągło przez dwa lata. Praktyczne,nie odpryskuje,dobrze się trzyma,ale kiedy poczytałam jakie mogą być skutki tego smażenia pod lampą ,to od razu zdjęłam. I co? Paznokcie cienkie,łamliwe,niektóre pękają wzdłuż. Już cztery miesiące kuruję je olejkami,jakieś serum i odżywki w postaci lakieru. Już są w dobrym stanie,ale do koloru wrócę dopiero po powrocie do domu.