Powitajki przy kawie 77

30 września 2024 07:13 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniu miłego dnia wszystkim 
30 września 2024 07:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  kolejny dzień pracy czas rozpocząć, spokojnego poniedziałku życzę wszystkim 
30 września 2024 07:56 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w poniedziałek,jeszcze z pod kołdry. Na dworze zimno więc trochę doleguję pod kołderką. Wczoraj na targu kupiłam ciepłe skarpetki bo takie już będą potrzebne i wnuczce pościel wzór z kotkami 🐱 🐈. Podobno jest dużo kani właśnie sprzedawali ale ja wolę dama nazbierać. Kupiłam też jabłuka i pietruszkę natkę do rosołu haha.Spokojnego dnia wszystkim  
30 września 2024 12:17 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Doberek poniedziałkowo. Wszystkim życzę szybko mijajacych dni i długich urlopów później. 

Maluda,szybkiej i bezpiecznej podróży do domu życzę 
30 września 2024 15:08 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Maluda,szybkiej i bezpiecznej podróży do domu życzę :flaga Polski:

Dziękuję bardzo Gusiu
01 października 2024 07:13 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo we wtorek miłego dzionka życzę wszystkim 
01 października 2024 07:55 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w zimny  wtorek bo tylko 2st. w tej chwili a ma być najwięcej 14st. Dziś wcześnie wstałam o 6,50 bo zdecydowałam się iść do lekarza bo to przeziębienie nie przechodzi już od środy ,może trzeba brać antybiotyk? Zobaczę co powie lekarka. Rejestracja tel już od 7,00 bo potem za późno.Już się dodzwoniłam i mam iść na 11,00 do przychodni. Spokojnego dnia wszystkim i zdrówka oraz dużo słoneczka ☀️. Trochę za wcześnie idzie ta zima jesień powinna być jeszcze względnie ciepła a tu od razu 2st. 
01 października 2024 08:29 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry,u mnie o 10st cieplej niż u Ninci,ale i tak chłodno i pochmurno. Wczoraj prawie cały dzień padał deszcz,siedziałyśmy więc w domu,ja tylko na zakupy wyszłam .  Dzisiaj za pół godziny muszę obudzić pdp,na jedenastą idziemy na fizjoterapię a Ona potrzebuje ok dwóch godz na rozruch . W taką pogodę tęsknię za domem,tam mogę zrobić sobie dzień piżamowy,wylegiwać się pod kocykiem z książką czy przed telewizorem. Na to muszę jednak jeszcze trochę poczekać . Udanego startu w nowy miesiąc ,spokojnego,przyjemnego dnia życzę 
01 października 2024 08:35 / 2 osobom podoba się ten post
A to dla tych co lubieją grzybki 
02 października 2024 07:13 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo we środę środa minie tydzień zginie miłego dzionka wszystkim 
02 października 2024 07:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry las mnie pochłonął .Żyje teraz wg własnych zasad .W dodatku mialam w nocy  sen,że mały kotek się do nas przypalental, więc wstałam młodsza, zdrowsza i zadowolona .Tego też Wam życzę na stałe 
02 października 2024 08:25 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pochmurną środę. Za oknem jeszcze szarawo i będzie pewnie padać 🌧️.Byłam wczoraj u lekarza z przeziębieniem i dała mi antybiotyk i tabletki do ssania a potem na kontrol. Na covit nie robili mi badań i dobrze bo ja się bardzo boję tego patyczka do nosa  mój nos 👃 jest b.wrażliwy i gdy mnie ktoś w niego uderzy to zaraz kicha,całą salwę. Jestem przeziębiona antybiotyk powinien pomóc. . Dziś narazie nie mam planów bo lepiej żebym siedziała w domu skoro jestem chora,więc telewizor ,krzyżówki i lekkie pracę domowe . Nawet nie mam pomysłu na obiad hehe.coś się wymyśli. Spokojnego dzionka 
02 października 2024 09:21 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam i życzę spokojnego dzionka 
02 października 2024 09:25 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w chłodny ale słoneczny poranek ☀️. Dzisiaj wyjdziemy z domu wcześniej,na 12:45 pdp ma termin u dentysty,dobrze że nie ja,nie lubię zabiegu czyszczenia zębów . Po wizycie już się umówiła w bistro z przyjaciółką. I dobrze,że wcześniej, wcześniej do domu wrócimy i spokojnie obiadokolację przygotuję. Zostawię je trochę same i pójdę do Rewe na małe zakupy na jutro. Wkurzona jestem bo wczoraj zniknęło mi połączenie wifi . W tel mam internet ale z tableta korzystać nie mogę. Wifi na ruterze niby świeci,a jak chcę się połączyć z siecią, wyświetla mi się "odłączono". Kurcze, pierwszy raz mi się to zdarza,nie mam pojęcia o co kaman . Sieć mam zapisaną, zawsze łączy się automatycznie,a tu dooopa. Wpisuję manualnie, sieć, hasło i nic, odłączone i basta. Muszę to dzisiaj wyjaśnić,a może ktoś z Was wie,i co się rozchodzi?
Dobrego, słonecznego, spokojnego dnia życzę 
02 października 2024 10:42 / 2 osobom podoba się ten post

Jakby ktoś nie wiedział, to jutro święto w Niemczech, więc zakupy trzeba zrobić dziś.
Dziś idę ostatni raz na kryty basen, potem małe zakupy, a jutro po śniadaniu z babcią dwugodzinny  spacerek, bo będzie słonko i bez deszczu, po obiedzie z kolei chcę podskoczyć do pobliskiego lasu na mały rekonesansik grzybowy. W piątek ostatnie zakupy w centrum, po niedzieli siedzę już na miejscu. W czwartek przyjedzie zmiennik i 11go rano podróż do domu.
Z chęcią bym tu został dłużej, zwłaszcza że podopieczna odżyła, chętnie je i pije. 
Gdybym wcześniej wiedział, że poprzedni zmiennik przyjedzie dopiero w połowie listopada, to bym przedłużył tutaj pobyt...ale mam też i terminy lekarskie w kraju, ustalone już w sierpniu.
Teraz pada, ma jeszcze godzinkę padać. Obiad prawie gotowy.
Spokojnego popołudnia🙂