Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

26 lutego 2026 15:19 / 1 osobie podoba się ten post
Była zupa.ta na którą wczoraj nie mieliśmy już po plackach ziemniaczanych ochoty. No więc krem z warzyw z grzankami ziołowymi z chleba tostowego. Wcześniej mieszanka sałat + awokado +papryka+pomidorki+feta +dymka ze szczypiorkiem,polane winegretem. Na deser,tak jak u Dusi,lody . 
usiadłam żeby odsapnąć po obiedzie a tu,zerknęłam na zegarek,już ponad godzinę tak siedzę .
Czas wyprowadzić się na spacer bo pogoda cudna 
27 lutego 2026 09:50 / 1 osobie podoba się ten post
Zostało mi trochę zupy gulaszowej że środy a że tam mięsko więc seniorka zje a ja resztę zapiekanki makaronowej i sałata z sosem winegret.  Seniorce pasuje mnie też więc na luzie. 
27 lutego 2026 10:08 / 1 osobie podoba się ten post
Idę do sklepu. Jeszcze nie wiem czy łosoś czy dorsz . Chyba jednak łosoś w sosie curry,do tego garść szpinaku i pomidorki koktajlowe i ryż. No i eksperyment,seniorka ryb nie je,ale podobno paluszki rybne tak. Spróbuję Ją przechytrzyć i nie powiedzieć co ma na talerzu . Na wszelki wypadek upiekę czy usmażę kawałek piersi z kurczaka,gdyby eksperyment się nie powiódł . Do tego zrobię jeszcze gotowane na parze brokuły i jakiś deserek. Jak nie zdążę to będą lody,na które seniorzy zawsze mają apetyt