Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

26 lutego 2026 15:19 / 2 osobom podoba się ten post
Była zupa.ta na którą wczoraj nie mieliśmy już po plackach ziemniaczanych ochoty. No więc krem z warzyw z grzankami ziołowymi z chleba tostowego. Wcześniej mieszanka sałat + awokado +papryka+pomidorki+feta +dymka ze szczypiorkiem,polane winegretem. Na deser,tak jak u Dusi,lody . 
usiadłam żeby odsapnąć po obiedzie a tu,zerknęłam na zegarek,już ponad godzinę tak siedzę .
Czas wyprowadzić się na spacer bo pogoda cudna 
27 lutego 2026 09:50 / 2 osobom podoba się ten post
Zostało mi trochę zupy gulaszowej że środy a że tam mięsko więc seniorka zje a ja resztę zapiekanki makaronowej i sałata z sosem winegret.  Seniorce pasuje mnie też więc na luzie. 
27 lutego 2026 10:08 / 2 osobom podoba się ten post
Idę do sklepu. Jeszcze nie wiem czy łosoś czy dorsz . Chyba jednak łosoś w sosie curry,do tego garść szpinaku i pomidorki koktajlowe i ryż. No i eksperyment,seniorka ryb nie je,ale podobno paluszki rybne tak. Spróbuję Ją przechytrzyć i nie powiedzieć co ma na talerzu . Na wszelki wypadek upiekę czy usmażę kawałek piersi z kurczaka,gdyby eksperyment się nie powiódł . Do tego zrobię jeszcze gotowane na parze brokuły i jakiś deserek. Jak nie zdążę to będą lody,na które seniorzy zawsze mają apetyt 
28 lutego 2026 10:18 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki,sznycle,mizeria. Dzisiaj szybko i prosto. Z mizeria to chyba niezbyt dobry pomysł,senior nie powinien jeść produktów bogatych w wapń. Ma problemy z nerkami. Zrobię sałatę z winegretem 
28 lutego 2026 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
Obiad z tego co znajdę w zamrażarce. Nie pojadę na zakupy, bo mam awersję do aut .
Zrobię canneloni z mięsem mielonym i odmtoze zupę solankę .W między czasie usmażyłam faworki do kawy , coś słodkiego chodzi za mną 
28 lutego 2026 13:37
Agat

☄️ 
      🍄‍🟫         ... siuuup, a masz!   😉 

Nic nie bolało 
28 lutego 2026 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Nic nie bolało :lol3:

Oj, to muszę z kilogram pieczarek kupić,
a dorodnych ! 
   😂
28 lutego 2026 13:59 / 1 osobie podoba się ten post
Agat

Oj, to muszę z kilogram pieczarek kupić,
a dorodnych ! 
   😂

W opiece nauczyłam się robić uniki  Nie masz 
01 marca 2026 08:33 / 3 osobom podoba się ten post
Obiadu dzisiaj nie gotuje .
Jest wczorajszy .
01 marca 2026 09:16 / 2 osobom podoba się ten post
A ja wybiorę sobie coś smakowitego (jeśli będzie ) w jakiejś nieznanej mi restauracji
01 marca 2026 09:18 / 2 osobom podoba się ten post
Nie gotuje. Jedziemy z synem i synowa i z seniorka do Włocha. Albo pizza bo tam jest dobra lub jakieś makarony. 
Smacznego 😋😋😋
02 marca 2026 08:19 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki w talarkach smażone z boczkiem, jajko sadzone i buraczki z papryką. 
02 marca 2026 11:28 / 2 osobom podoba się ten post
Klopsiki w sosie koperkowym,ziemniaki,surówka z pora,marchewki,jabłka i selera. Deser też dzisiaj będzie- mus z mango najogurcie wymieszanym z mascarpone. Jakieś owocki do dekoracji. Zabieram się za gotowanie 
02 marca 2026 12:34 / 2 osobom podoba się ten post
Udka pieczone z ziemniakami, mizerią z koperkiem i szczypiorem.  Jutro to samo z jajkiem sadzonym bo udka mamy tylko na dzisiaj.
02 marca 2026 12:43 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Idę do sklepu. Jeszcze nie wiem czy łosoś czy dorsz :-). Chyba jednak łosoś w sosie curry,do tego garść szpinaku i pomidorki koktajlowe i ryż. No i eksperyment,seniorka ryb nie je,ale podobno paluszki rybne tak:zaskoczenie1:. Spróbuję Ją przechytrzyć i nie powiedzieć co ma na talerzu :lol1:. Na wszelki wypadek upiekę czy usmażę kawałek piersi z kurczaka,gdyby eksperyment się nie powiódł :oczko:. Do tego zrobię jeszcze gotowane na parze brokuły i jakiś deserek. Jak nie zdążę to będą lody,na które seniorzy zawsze mają apetyt :mniam:

Dobry pomysł ale zamiast brokułów zrobię kalafior w zasmażce. Ja lubię paluszki rybne  do pieczonych zmiemniaków w oliwie z oliwek.