Powitajki przy kawie 78

19 lutego 2025 18:10 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry, odbieram parę wolnych dni - muszę to zrobić do końca lutego. Przeglądając gazety z Migrosa ze stycznia, natknęłam się na zdjęcie ToliTosi - na bank tak wygląda, ja to wiem - data z 13 stycznia tego roku na ekologicznym papierze jakby ktoś nie zakumał :-) Pochmurno i -1 , na sobie nie sprawdzałam, bo z obawy, że mogłabym ludzi wystraszyć - wychodzę ubrana na zewnątrz :lol3:

Cytuję ale nie dotyczy ptaszka. 🤣🤣🤣 
Tina jako znawca ale może to być przydatne innym opiekunkom / om. Jak Ci wspominałam mina pdp ma rozsiany nowotwór, bierze kortyzon, morfinę, plastry p bólowe . Czy to normalne , że ona ma takie wilcze napady głodu ? Jeden kawałek kiełbasy w ręku , drugi na pieczywie, zaraz papryka, zaraz ogórek aż dziadek do niej żeby zwolniła i ciągle mówi że to by zjadła lub tamto i trzeba coś kupić. Wytłumacz czemu tak . Aż córka zdziwiona przy kolacji zobaczyła. 
Dziękuję. ❤️
19 lutego 2025 19:55 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Cytuję ale nie dotyczy ptaszka. 🤣🤣🤣 
Tina jako znawca ale może to być przydatne innym opiekunkom / om. Jak Ci wspominałam mina pdp ma rozsiany nowotwór, bierze kortyzon, morfinę, plastry p bólowe . Czy to normalne , że ona ma takie wilcze napady głodu ? Jeden kawałek kiełbasy w ręku , drugi na pieczywie, zaraz papryka, zaraz ogórek aż dziadek do niej żeby zwolniła i ciągle mówi że to by zjadła lub tamto i trzeba coś kupić. Wytłumacz czemu tak . Aż córka zdziwiona przy kolacji zobaczyła. 
Dziękuję. ❤️

Z dużym prawdopodobienstwem po kortyzonie.  Powoduje skoki glukozy we krwi i w konsekwencji napady głodu. Skutek uboczny . 
19 lutego 2025 19:56 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Z dużym prawdopodobienstwem po kortyzonie.  Powoduje skoki glukozy we krwi i w konsekwencji napady głodu. Skutek uboczny . 

Dziękuję ❤️❤️❤️
20 lutego 2025 05:02 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry czwartkowo I wyspana.Teraz kawa,a potem dopakowanie walizki I wieczorem zjazd na drugą Stellę.Dobrze,że tylko na tydzień, bo muszę odpocząć.
20 lutego 2025 05:56 / 7 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo
U nas wcziraj była awaria z ciepłą wodą, przyjechała rodzina i tak namieszali, że teraz nie ma nawet letniej wody i grzejniki już wychłodzone
Miłego dnia wszystkim
20 lutego 2025 07:07 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry nie wiem co na polu  bo kota szparka w drzwiach wypuściłem .Na oko, przez okno, wygląda jednak na ocieplenie klimatu 
Na niebie chmurki  i słoneczka " ni widu ni słychu ,"  Jak zacznie kapać z dachu to napiszę . Czas się wygrzebać z pościeli i kafffke  nastawić .
Spokojnego dnia 
20 lutego 2025 07:16 / 7 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Ja w domu w polarze jestem bo mi zimno. Na zewnątrz nie muszę mieć czapki ale wełniany szal mam obowiązkowo. :piekna_zima2:

Mnie ubranie uwiera   Rajstop to nie posiadam ,. spodnie na gołe nogi , Bielizny oprócz majtek nie noszę  Żadnych.seetrow z
golfem , bo się duszę.  Minimalistycznie , gdybym inne niezbędne potrzeby ograniczała w takim samym stopniu to byłabym jak Midas .
20 lutego 2025 09:10 / 8 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mnie ubranie uwiera :lol3:  Rajstop to nie posiadam ,. spodnie na gołe nogi , Bielizny oprócz majtek nie noszę  Żadnych.seetrow z
golfem , bo się duszę.  Minimalistycznie , gdybym inne niezbędne potrzeby ograniczała w takim samym stopniu to byłabym jak Midas .:-):-):-):-)

A majtki nie "piją" w pasie?. Mnie wieczorem już "piją",. Dżinsy od razu po powrocie do domu zamieniam na luźne dresy.
I dzień dobry wszystkim. Od dzisiaj ma przyjść ocieplenie,w najbliższych dniach nawet 14-15 st. Na razie tego ani widać,ani czuć. +4 st na termometrze, pochmurno i lekki wiaterek. O,właśnie drzewa mocniej się kołysać zaczynają,za wcześnie pochwaliłam . Seniorka spała całą noc durś,dopiero przed chwilą usłyszałam ją w toalecie,więc poszłam sprawdzić co i jak. Pomogłam zmienić windlowe majtasy bo ciężkie po nocy jak wiadro wody. Wróciła do łóżka a ja do swojej kawusi. Siedze i myślę co tu dzisiaj robić . Zaraz wskoczę pod prysznic,umyję włosy i nałożę na nie maskę . Qrcze,nie lubię,bo po pół godzinie znów pod prysznic żeby ją spłukać . Po śniadaniu wyskoczę na rynek,bo dzisiaj jest w naszym miasteczku. Niezbyt duży,ale wszystko jest. Tyle że drogo bardzo ,mięso droższe niż u rzeźnika ,a ten wcale tani nie jest. Ryby dzisiaj nie kupię ,we wtorek mieliśmy zupę rybną to w tym tygodniu wystarczy. Oprócz sera,świeżych kwiatów pewnie zieleninę jakąś przytargam. I pieczywo muszę kupić . A o 11:30 przyjdzie fizjo do pdp na drenaż limfatyczny .Po południu trzeba będzie  wyprowadzić Pedepcię i siebie na spacer,połączony z codzienną wizytą w kawiarni . Taka robota ,tutaj Gesellschaft to priorytet. Bez spotkania ze znajomymi,pdp markotna,dziamgająca i ogólnie niezadowolona . Nie słucham swojego głosu wewnętrznego,który często szepcze mi do ucha "nie idziemy,siedzimy w domu,przecież ci się nie chce ", tylko ogarniam nas obie do wyjścia ,seniorka na wózek i maszerujemy .
Wszystkim życzę przyjemnego,spokojnego czwartku . I ciepełka też 
20 lutego 2025 10:03 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Wiosna nadchodzi małymi kroczkami. Dziś dyszka na plusie, troche siąpi, ale prawie bezwietrznie. Bazie na wierzbie i leszczynie w ogrodzie już są w dużej ilości i dorodne. Wiewiórki śmigają. Lubię ten czas przedwiosenny i obserwuję jak przyroda budzi się do życia .
Wam spokojnego dnia i bezstresowej pracy. 
20 lutego 2025 10:20 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

A majtki nie "piją" w pasie?:lol1:. Mnie wieczorem już "piją",:oczko:. Dżinsy od razu po powrocie do domu zamieniam na luźne dresy.
I dzień dobry wszystkim. Od dzisiaj ma przyjść ocieplenie,w najbliższych dniach nawet 14-15 st. Na razie tego ani widać,ani czuć. +4 st na termometrze, pochmurno i lekki wiaterek. O,właśnie drzewa mocniej się kołysać zaczynają,za wcześnie pochwaliłam . Seniorka spała całą noc durś,dopiero przed chwilą usłyszałam ją w toalecie,więc poszłam sprawdzić co i jak. Pomogłam zmienić windlowe majtasy bo ciężkie po nocy jak wiadro wody:oczko1:. Wróciła do łóżka a ja do swojej kawusi. Siedze i myślę co tu dzisiaj robić . Zaraz wskoczę pod prysznic,umyję włosy i nałożę na nie maskę . Qrcze,nie lubię,bo po pół godzinie znów pod prysznic żeby ją spłukać . Po śniadaniu wyskoczę na rynek,bo dzisiaj jest w naszym miasteczku. Niezbyt duży,ale wszystko jest. Tyle że drogo bardzo ,mięso droższe niż u rzeźnika ,a ten wcale tani nie jest. Ryby dzisiaj nie kupię ,we wtorek mieliśmy zupę rybną to w tym tygodniu wystarczy. Oprócz sera,świeżych kwiatów pewnie zieleninę jakąś przytargam. I pieczywo muszę kupić . A o 11:30 przyjdzie fizjo do pdp na drenaż limfatyczny .Po południu trzeba będzie  wyprowadzić Pedepcię i siebie na spacer,połączony z codzienną wizytą w kawiarni . Taka robota ,tutaj Gesellschaft to priorytet. Bez spotkania ze znajomymi,pdp markotna,dziamgająca i ogólnie niezadowolona . Nie słucham swojego głosu wewnętrznego,który często szepcze mi do ucha "nie idziemy,siedzimy w domu,przecież ci się nie chce ", tylko ogarniam nas obie do wyjścia ,seniorka na wózek i maszerujemy .
Wszystkim życzę przyjemnego,spokojnego czwartku . I ciepełka też :angel3:

Mam majtki z bawełny i nie znoszą picia  wieczorem Gusiu to inna sprawa z majtkami . Może być różnie .

Też się wybieram na pole  po obiedzie .Te kotlety ziemniaczane już widzę na talerzu, przyrumienione z sosem grzybowym 
20 lutego 2025 11:56 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie wszystkich ten czwartekowy obiadowy czas .Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
20 lutego 2025 12:09 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Obiad prawie gotowy ale senior gdzieś pojechał , telefonu nie odbiera i czekamy . Córka druga przyjechała i zostaje do soboty bo jutro z seniorem do lekarza. O 16 ma być ktoś z hospicjum rozmawiać z seniorami . 
Wszystkim spokojnego popołudnia. 
20 lutego 2025 13:10 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  już po obiedzie,teraz luz, niedługo przerwa i tak zleci do kolacji, oby bez niespodzianek,bo tych w pracy nie lubię 
Życzę wszystkim spokojnego popołudnia 
20 lutego 2025 17:25 / 7 osobom podoba się ten post
Cześć wszystkim.
20 lutego 2025 17:30 / 7 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mnie ubranie uwiera :lol3:  Rajstop to nie posiadam ,. spodnie na gołe nogi , Bielizny oprócz majtek nie noszę  Żadnych.seetrow z
golfem , bo się duszę.  Minimalistycznie , gdybym inne niezbędne potrzeby ograniczała w takim samym stopniu to byłabym jak Midas .:-):-):-):-)

Na mróz spakowałam dwie pary getrów, leżą w szufladzie i raczej nie doczekają się użycia bo u mnie dzisiaj już słonko wyszło. W cieniu nadal zimnica.