To ja :lulu: Tak będę leżeć :smiech3: Proszę o ładną pogodę.

To ja :lulu: Tak będę leżeć :smiech3: Proszę o ładną pogodę.
Ale fajnie,Ty zdążysz swoją trzynastkę wydać,a ja jeszcze nawet jej nie dostanę . Muszę poczekać ,chyba do 19 czy 20 kwietnia :-).
A jak to z tymi trzynastkami,wszyscy dostają po równo,czy od wysokości emerytury zależy?
Wszyscy dostają po równo.
A powiedz mi czy masz daleko do Ostródy i Starych Jabłonek? Będę tam w ostatni weekend czerwca na Zlocie Grzybofisiów. Może jakieś spotkanko w okolicy?:wspolny posilek:
Nie aż tak daleko,żebym nie mogła dojechać :-).. coś ok 140-150 km. Fajne miasteczko,w centrum jezioro,tuż przy promenadzie hotele,bardzo czyste i zadbane miasto. Kiedy mieszkalam w Olsztynie,często jeździłam . Dwa lata temu wybrałyśmy się z przyjaciółką,dwie noce w fajnym hotelu ze SPA. Stare Jabłonki rzut beretem od Olsztyna,po drodze do Ostródy. Fajny hotel Stare Jabłonki ,tuż nad pięknym jeziorem,ładny kompleks wypoczynkowy,oprócz hotelu domki. W sezonie mają pyszny chłodnik :mniam::-). To już Warmia,nie Mazury. Gdzie będziesz nocowała ,w Starych Jabłonkach czy w Ostródzie ?
Niektóre emerytki nie sprzątają i też żyją .
Ja mam pauzę :-) nigdzie nie wychodzę siedzę w domku . Zupka z kalafiorkiem się gotuje jeszcze wrzucę parę pomidorków koktajlowych, zabiele śmietanka i idodam koperku .
Myjąc okna przypomniałam sobie historię , ooo paredziesiąt lat wstecz . Pracowałam w dużym zakładzie pracy młodzieży było co nie miara .Ktoś wymyślił, że możemy tworzyć jakieś grupy pomocowe .( Internetu wtedy nie było ). Poszłyśmy do starszej pani umyć jej okna i posprzątać w domu. No i narobiliśmy kłopotu ....pani po umyciu przez nas okien wybiła głowa szybę, bo myślała , że okno otwarte .
Serio ,.dobrze, zze w zakładzie był warsztat taki do wszystkiego i nie musieliśmy płacić z własnej kieszeni .