Powitajki przy kawie 78

04 kwietnia 2025 04:34 / 7 osobom podoba się ten post
Doberek, a nie mówiłam,że będę  Was budzić po czwartej?Zaparzyłam kawę,słucham radia I tak do 6.30,bo przyjdzie Syn pokazać mi jak wygląda ceremonia wyprawiania Seniora do Tagespflege. Jeszcze ledwo chodzę po wczorajszym spacerze na ogród,który miał niby być przy domu,a jest do niego kawałeczek,że ho ho.Senior ma Demencję,ale jest spokojny i za wszystko dziękuje. Jeszcze nie rozumie, że jestem Jego opiekunką,stara się mnie stale głaskać.Stanowczo upominam Go,że nie życzę sobie tego.Wieczorem przyszedł raz jeszcze Syn z Żoną i też mu tłumaczyli,że ma respektować moje zdanie,a ja że mam być konsekwentna w tej kwestii. W razie problemów mam do Niego dzwonić.Hm,pożyjemy, zobaczymy. Dziś jedziemy też na zakupy do pobliskiego miasteczka,bo w lodówce tylko najpotrzebniejsze zakupy a zamrażarką  pusta.Tyle na rano,śpijcie dalej. 
04 kwietnia 2025 06:26 / 8 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek, a nie mówiłam,że będę  Was budzić po czwartej?Zaparzyłam kawę,słucham radia I tak do 6.30,bo przyjdzie Syn pokazać mi jak wygląda ceremonia wyprawiania Seniora do Tagespflege. Jeszcze ledwo chodzę po wczorajszym spacerze na ogród,który miał niby być przy domu,a jest do niego kawałeczek,że ho ho.Senior ma Demencję,ale jest spokojny i za wszystko dziękuje. Jeszcze nie rozumie, że jestem Jego opiekunką,stara się mnie stale głaskać.Stanowczo upominam Go,że nie życzę sobie tego.Wieczorem przyszedł raz jeszcze Syn z Żoną i też mu tłumaczyli,że ma respektować moje zdanie,a ja że mam być konsekwentna w tej kwestii. W razie problemów mam do Niego dzwonić.Hm,pożyjemy, zobaczymy. Dziś jedziemy też na zakupy do pobliskiego miasteczka,bo w lodówce tylko najpotrzebniejsze zakupy a zamrażarką  pusta.Tyle na rano,śpijcie dalej. 

Kt..o śpi to śpi ..Witaj w Klubie  dziś 4.04 tak więc Witam i o oblewanie imienin miesiąca pytam...Kawka pachnie cudnie......i zleci południe u mnie Dama sypia do 11 tak więc dla grzechu bez pośpiechu.
04 kwietnia 2025 06:28 / 8 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gosia wracaj smardze się pokazały :nerwowy:

Mam nadzieję, że tutaj, w Berlinie uda mi się je trafić

A w temacie:
Witam piątkowo - weekendowo
Dziś umówiłam się z koleżanką na pauzie na mały schopping
Miłego dnia wszystkim
04 kwietnia 2025 06:33 / 8 osobom podoba się ten post
Malgi

Mam nadzieję, że tutaj, w Berlinie uda mi się je trafić:zywoplot:

A w temacie:
Witam piątkowo - weekendowo:chaplin:
Dziś umówiłam się z koleżanką na pauzie na mały schopping:tanczy:
Miłego dnia wszystkim:wstajemy:

NO co zarobi to przetraci ...nakupuje sobie gaci.....oj Malgusiu ma kochana masz ty pomysł juz od rana....toś robota se trafiła ,w Tobie drzemie wielka siła.Z rana nas  3.......jak 3 muszkieterów reszta spi ..i ma sny.
04 kwietnia 2025 06:42 / 8 osobom podoba się ten post
Jesssu, myślałam , że zaskoczę s tu już prawie wszyscy na nogach .

Dzień dobry pakuje do wyjazdu 
Jadę tam, gdzie nawet internet nie dociera .Będę miała więcej czasu na podglądanie przyrody . Trzymajcie się zdrowo , a .Kruszynce życzę zdrowego , normalnego snu 
Kto to widział , żeby bez potrzeby budzić się tak wcześnie . Zrób coś z tym . Sen to zdrowie , pierwsze przysłowie jakie poznałam i na pewno jest prawdziwe .
Do zaś  

04 kwietnia 2025 06:43 / 5 osobom podoba się ten post
Babka

NO co zarobi to przetraci ...nakupuje sobie gaci.....oj Malgusiu ma kochana masz ty pomysł juz od rana....toś robota se trafiła ,w Tobie drzemie wielka siła.:yeah::yeah::yeah:Z rana nas  3.......jak 3 muszkieterów reszta spi ..i ma sny.

4 babka 4 
04 kwietnia 2025 06:51 / 7 osobom podoba się ten post
Maluda

Kruszynko nie rób sobie wroga, demencyjny też ma swoje 'zlote myśli " wymyśl sposób , żeby Cię nie dotykał 
Zagadaj go, daj mu coś w ręce jak podchodzisz .Takie próżne gadanie  nic nie  da a upominaniem jeszcze go nakrecasz. Jeśli nie wie kim jesteś to co tu tłumaczyć .
04 kwietnia 2025 07:28 / 6 osobom podoba się ten post
Mleczko

4 babka 4 :-)

Toś Ty nie muszkieter - tylko D'artagnan
04 kwietnia 2025 07:35 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek weekendu początek. 
Kawkę sobie popijam i tak rozmyślam nad tą głupią mentalnością Niemców. 🤮 
Za kilka dni zmienię sztele bo synek mądry  stwierdził, że za dużo kasy płaci i weźmie tańsza opcje dla matki. I ok. Bo ona do opieki w domu się nie nadaje . I złożył wypowiedzenie do agencji. Dla mnie mają już cis na oku niestety po ledwo 3 tygodniach nie będę wracać do domu bo ledwo zarobię to wydam. Proszę bez hejtu, że moge jechać na święta . No ciężki rok u nas w finansach domowych przem męża operację i trzeba się poświęcić. Są rzeczy ważne i ważniejsze. Nie po to jadę 1350 km żeby zaraz wracać. Te święta nie są dla mnie tak ważne i będę pracować. Ile zostanę w nowym miejscu? To się okaże . Narazie na miesiąc żeby dostać dodatek i za Wielkanoc i za 1 maja. A potem zobaczę. Chciałabym do 20 czerwca pracować bo już w tedy na bank muszę zjechać bo 28 czerwca mamy wesele męża chrześniaka żeby zdążyć kupić sukienkę .🤣  Jemu nic nie mówię bo widzę , że go gryzie to wszystko a jestem zdrowa i chcę sobie zarobić żeby nie brać z kupki na której i tak teraz nie wiele po jego operacjach. 
Ufff 😜 i się wyżaliłam. Lżej. 🤣 
Ubrań mało letnich wzięłam ale tam gdzie jadę jest Kik i  NKD a ja wymagająca nie jestem wedle ubioru to mi starcza te sklepy. 
Dobrego dnia opiekunowo ☕☕☕☕

04 kwietnia 2025 08:20 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry w piątek weekendu początek. :chaplin:
Za kilka dni zmienię sztele bo synek mądry  stwierdził, że za dużo kasy płaci i weźmie tańsza opcje dla matki. I ok. Bo ona do opieki w domu się nie nadaje . I złożył wypowiedzenie do agencji. Dla mnie mają już cis na oku niestety po ledwo 3 tygodniach nie będę wracać do domu bo ledwo zarobię to wydam. Proszę bez hejtu, że moge jechać na święta . No ciężki rok u nas w finansach domowych przem męża operację i trzeba się poświęcić. Są rzeczy ważne i ważniejsze. Nie po to jadę 1350 km żeby zaraz wracać. Te święta nie są dla mnie tak ważne i będę pracować. Ile zostanę w nowym miejscu? To się okaże . Narazie na miesiąc żeby dostać dodatek i za Wielkanoc i za 1 maja. A potem zobaczę. Chciałabym do 20 czerwca pracować bo już w tedy na bank muszę zjechać bo 28 czerwca mamy wesele męża chrześniaka żeby zdążyć kupić sukienkę .🤣  Jemu nic nie mówię bo widzę , że go gryzie to wszystko a jestem zdrowa i chcę sobie zarobić żeby nie brać z kupki na której i tak teraz nie wiele po jego operacjach. 
Ubrań mało letnich wzięłam ale tam gdzie jadę jest Kik i  NKD a ja wymagająca nie jestem wedle ubioru to mi starcza te sklepy. 
Dobrego dnia opiekunowo ☕☕☕☕:lovu2:

I dobrze zawsze jest wyjście.....aby zdrowie bylo droga tez nas męczy.......i samo sie rozwiązało aby wyjśc z tego cało.Tak sie zastanawiam ile to ma rodzina na wypowiedzenie bo tez pewno maja jakis okreslony czas........może wiecie.. to powiecie.Świadomości nigdy dość.
04 kwietnia 2025 08:23 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry widzę że wszyscy już od rana na nogach u mnie następny dzień pogody i tak ma być przez najbliższy tydzień w planach dzisiaj nic wielkiego może wyszoruję łazienkę kafelki i tyle w tym temacie po śniadaniu zaraz spacerek obiad i normalny dzień Dusia ja niejednokrotnie zostawałam na Święta Bożego Narodzenia na Wielkanoc tak jak mówisz są rzeczy ważne i ważniejsze to tylko dwa dni nie dajmy się zwariować wszystkim miłego dnia spokojnej pracy Pozdrawiam
04 kwietnia 2025 08:26 / 5 osobom podoba się ten post
Babka

I dobrze zawsze jest wyjście.....aby zdrowie bylo droga tez nas męczy.......i samo sie rozwiązało aby wyjśc z tego cało.:aniolki:Tak sie zastanawiam ile to ma rodzina na wypowiedzenie bo tez pewno maja jakis okreslony czas........może wiecie..:aniolki: to powiecie.Świadomości nigdy dość.

Nie wiem ile czasu ma na wypowiedzenie ale może tu agencja zerwała umowę i tylko sun określił datę..nie pierwsze tu zerwanie umowy jest przez agencję z rodziną więc mnie nic nie zdziwi. Moja obecna jest już 4 agencja a ja 13 opiekunka od około 20 miesięcy. 🙈🫣 Tyle i aż tyle w temacie. 😲🫣
04 kwietnia 2025 08:29 / 5 osobom podoba się ten post
04 kwietnia 2025 08:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry w piątek weekendu początek. :chaplin:
Dobrego dnia opiekunowo ☕☕☕☕:lovu2:

Po co tu hejtować? Nikt nie będzie bo to samo życie. Nie uwierzę, że ktoś tu wyjeżdża do pracy tyle kilometrów dla przyjemności. 2 lata temu miałam zabieg, który robiłam w prywatnej klinice. Ktoś powie, mogłaś zrobić na nfz. Niestety nie mogłam czekać i wtedy pieniądze się przydają, szczególnie te odłożone. Nie słuchajcie, że pieniądze szczęścia nie dają. Dają bezpieczeństwo, często ratują życie..
04 kwietnia 2025 08:39 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jesssu, myślałam , że zaskoczę s tu już prawie wszyscy na nogach .

Dzień dobry pakuje do wyjazdu 
Jadę tam, gdzie nawet internet nie dociera .Będę miała więcej czasu na podglądanie przyrody . Trzymajcie się zdrowo , a .Kruszynce życzę zdrowego , normalnego snu 
Kto to widział , żeby bez potrzeby budzić się tak wcześnie . Zrób coś z tym . Sen to zdrowie , pierwsze przysłowie jakie poznałam i na pewno jest prawdziwe .
Do zaś  :-)

Bezpiecznej drogi