Powitajki przy kawie 79

17 sierpnia 2025 07:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w chłodny poranek .Jest fajnie rześko a powietrze poezja .Tak powinno być co dziennie .Jeszcze bawię się z kotami za chwilę trzeba za niedzielne obowiązki się zabierać .
Miłej niedzieli życzę .
17 sierpnia 2025 09:48 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 

17 sierpnia 2025 09:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry :chaplin: wczesnym rankiem 😁🫣. Rano zaczynam dzień bo wcześniej wyjeżdżam. Miał być bus o 9.30 a będzie o 8.15. Jeszcze muszę swoją pościel uprać, rzeczy dopakowac i pójść koło 7 do seniora. Mam nadzieję, że wstanie i zrobię mu toalete bo córka napewno go nie umyje a zmiana będzie ? No właśnie nawet nie zadzwoniła, nie napisała czy w ogóle wsiadła do busa i o której ma mniej więcej byc  a ma i mój i  córki seniora numer.  Trudno. 😥 Widać jaka 67 letnia kobieta poważna i odpowiedzialna. 
Nic to zaraz trzeba się podnieść i robić swoje. 
Wam życzę dobrego dnia, spokojnych szteli, spokojnej drugi do i z pracy . Niedługo dołączę do Was więc rozstajemy się naprawdę na krótko. 
Miłego dnia opiekunowo. 

Szerokości spokojnej podróży oraz cudownego urlopu 
17 sierpnia 2025 10:31 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielny poranek.U mnie jeszcze powietrze rześkie i pyszne,póki co tylko 16st ale słońce ☀️ zaczyna już przygrzewać . O 7:30 usiadłam z kawą w ogródku ,przyglądałam się rosie na łąkach i mgle ,w której schowały się dachy piętrowych domków na osiedlu. "Czułam" jak ziemia oddycha i wdychałam zapach mokrej ziemi.Mgła zaskakująco szybko opadła tylko rosa jeszcze nie wyschła. Ach,jak przyjemnie . Córka z wnukiem jeszcze leżakują ,niedziela,mają czas na przytulanki w maminym łóżku . Ma być goronc,córka z synkiem i Jego kolegą ze swoją mamą wybierają się na plażę nad jezioro. Jeszcze nie wiem,czy mi się chce do nich dołączyć . Może zostanę sama i będę się cieszyć ciszą? Wybiorę się na spacer wśród łąk ,poprzyglądam się pięknej,choć już przekwitającej ,wszędobylskiej tutaj wierzbówce,krwawnikowi i kwitnącym fioletowo ostom? Za dwa dni nie będę już miała takich widoków,a żeby ich poszukać ,to godzinny spacer w jedną stronę lub autem trzeba gdzieś jechać. Podoba mi się tutaj,ale nie wiem,czy na stałe chciałabym mieszkać na wsi. Raczej nie. Wolę jednak małomiasteczkowe klimaty,gdzie w 5 minut jestem w piekarni po świeże pieczywo czy w warzywniaku. A na wieś mogę uciec od czasu do czasu.
Pieknej niedzieli życzę 
17 sierpnia 2025 10:50 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Tak Gusiu jest pysznie , ale 34 stopnie już się czaja za rogiem , bynajmniej tak ma być w Duess 
Udanej niedzieli, ja wybieram się na malwy , rosną nad Duessel niedaleko, torebka na nasiona już czeka , dwa lata temu ktoś mnie ubiegl. 
Później muszę pilnować mojego 😊prawoślaz u nas jeziorem 😉 

17 sierpnia 2025 12:53 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie też rano był fajny chłodek ale teraz już słońce  ☀️ przypieka. Pójdę jednak na malutki spacerek zobaczyć gdzie jest lodziarnia może kupię sobie loda? .Wprawdzie nie jestem łasuchem lodów i wolę go zjeść w domu na 
alerzyki czy w salaterce i jeszcze polać sobie adwokatem mniam  Miała mi córka kupić mini lody ale chyba zapomniała  .Dama nie przyniosę bo przez p9ł godziny to by się roztopiły w takim upale bo tyle się idzie do sklepu i wraca też tyle.

18 sierpnia 2025 11:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z domu.   Byłam na 22.30 bo omijaliśmy korek z wypadku. Poza tym już wizyta w laboratorium zaliczona . Kosmetyczka meniciure i pedicure oraz henna też już zaliczone. Teraz chwila na kawkę w na Donaldzie i jadę na Puławy załatwiać resztę spraw. 
Spokojnego dnia i całego tygodnia. 
18 sierpnia 2025 11:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,już miałam pytać,gdzie wszystkich wywiało czy wyparowali gdzieś od upału,a tu Dusia się odezwała . Inni może ostro wkroczyli do pracy wraz z nowym tygodniem. U mnie juz "mygła " ,jak mówi mój wnuk, opadła i świeci piękne słońce . Dzisiaj trochę pracowity dzień przede mną . Odprawa na jutrzejszy samolot zrobiona,żeby się później nie denerwować,zaraz zabiorę się za pakowanie walizki. Pójdę jeszcze na ostatni spacer wśród łąk ,zrobię obiad ,do 15-tej chce zdążyć ze wszystkim żeby ostatnie popołudnie spędzić z wnukiem,kiedy odbierzemy Go ze szkoły. A jak córka skończy o 16:30 pracę ,to ostatni wypad do sklepu ze sportową odzieżą. Ostatnio widziałam super wygodne,leciutkie Skechersy. W pastelowo różowym kolorze. Takich jeszcze nie miałam . Jakoś trudno było mi się zdecydować od razu,a teraz raptem "muszę " je mieć . Przejrzałam internet,w PL tego wzoru nie znalazłam . A będą pasowały i do dżinsów,i do sukienek,i do krótkich spodenek. Trzeba jechać ,do Glasgow ,byłyśmy w piątek w Livingston ,ale nie było tego modelu. Dobrze,że to tylko 25-30 min jazdy autem .
A teraz biorę się za robotę ,życząc Wam pogodnego,dobrego dnia 
18 sierpnia 2025 11:58 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piękny sierpniowy dzień .Już po porannej pracy odpoczywam przed następnym wezwaniem .Powinnam jechać i zakupić co nie co .Nie mam już mleka a bez tego nie żyje  owoce też jakieś muszę kupić . Jak na razie patrzę przez tarasowe drzwi na ogród i liczę co się obroniło przed wypaleniem przez  🙂‍↔️☀️☀️.
Dobrego dnia 🚗🚗
18 sierpnia 2025 12:12 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunowo w nowym tygodniu miłego popołudnia wszystkim 
18 sierpnia 2025 16:44 / 3 osobom podoba się ten post
Miłego popołudnia Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Kijki już zalicOne,  teraz leniuchuje. 
Wieczorem jeszcze tylko krótki spacerek po pracy. 
18 sierpnia 2025 17:16 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Ja dopiero sie ocknelam ze jeszcze do was nie zajrzalam sie przywitać. Miłego popoludnia życzę wszystkim
18 sierpnia 2025 19:37 / 4 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór. Sobota uplynęła na pracach ogrodowych, w niedziele bylismy u dobrych znajomych. Na pewno wybiorę się jeszcze nie raz do biblioteki w Rapperswill. Mają wartosciowe zbiory i nie chodzi o wartosc materialną, choc i takie są. Oglądałam wystawę "Spuren" ze wzruszeniem i każdy Polak, który będzie mial taką mozliwosc , powinien ją obejrzec. Oraz zwiedzic zamek Rapperswil, gdzie m.in jest mauzoleum , w którym przez pewien czas było serce Tadeusza Kosciuszki. Dodatkowo park pałacowy z jeleniami i cudną panoramą na Rapperswill i jezioro zuryskie.
Jak tak się nabuzuję róznymi ciekawostkami i rzeczami , które mnie interesują , to niepotrzebne mi afirmacje ani np. okadzanie aby wstac do pracy :)
Dorotee- mam prawoslaz i inne Heilpflanzen. M.in kokoryczkę - mozna po niej Reptilian zobaczyc i wyższe ja :))))
Miłego wieczoru i spokojnej pracy. Zaraz kolacja ( m.in przepyszne, słodkie pomidory własnej produkcji ). 
19 sierpnia 2025 07:53 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Kawa ☕ wypita, śniadanie zjedzone. Już umyłam okno w sypialni. 3 sztuki muszę teraz bo tu jest zachód . Okna od wschodu umyje po południu.
Na 16 do endokrynologa do Nałęczowa. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
19 sierpnia 2025 07:59 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich