Powitajki przy kawie 80

12 marca 2026 07:35 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Ochłodziło się . Wczoraj cały dzień pochmurny i deszczowy,dzisiaj słońce już świeci,ptaki znów głośniej śpiewają ale chłodno. Pogoda mnie rozpieściła,czytam że w Polsce też wiosennie i jak na złość,kiedy wrócę do domu,też ma się zrobić zimniej a nawet zima ma powrócić . Dzisiaj po południu wyjazd z seniorem do lekarza w Rodenkirchen. Po obiedzie chwila oddechu i ok 14:15 będziemy się zbierać. Dwie lodówki na dole już lśnią,dzisiaj rozmrożę i umyję tę w opiekunkowej kuchni. Tak,mamy ich aż trzy plus zamrażarka w piwnicy. Ta na szczęście nie wymaga rozmrażania,są w nie tylko nieliczne produkty,gotuję z tego,co kupuję na bieżąco. Może zdążę dzisiaj,a jak nie to jutro zmienię pościel seniorom i na tym będzie koniec większych porządków. Tylko walizkę zacząć pakować ,a poza tym codzienne obowiązki. Coś Maluda się nie melduje,mam nadzieję że z Jej zdrowiem wszystko w porządku i zajęła się domem na wsi,stąd ten brak pisania z nami.
Zycze dobrego,spokojnego dnia
12 marca 2026 08:11 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Po całonocnych opadach  nie ma śladu. Teraz tylko śpiew ptaków 🐦🐦‍⬛ i słońce. ☀️
My już po śniadaniu. Dziś żadnych terminie. Pfkege tylko przyjdzie do toalety. 
Potem obiad i spacer bo muszę sobie kupić kilka rzeczy. Niby synowa robi jutro zakupy ale chleba nie ma i warzyw. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
12 marca 2026 08:14 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry. Ochłodziło się :-(. Wczoraj cały dzień pochmurny i deszczowy,dzisiaj słońce już świeci,ptaki znów głośniej śpiewają ale chłodno. Pogoda mnie rozpieściła,czytam że w Polsce też wiosennie i jak na złość,kiedy wrócę do domu,też ma się zrobić zimniej a nawet zima ma powrócić . Dzisiaj po południu wyjazd z seniorem do lekarza w Rodenkirchen. Po obiedzie chwila oddechu i ok 14:15 będziemy się zbierać. Dwie lodówki na dole już lśnią,dzisiaj rozmrożę i umyję tę w opiekunkowej kuchni. Tak,mamy ich aż trzy plus zamrażarka w piwnicy. Ta na szczęście nie wymaga rozmrażania,są w nie tylko nieliczne produkty,gotuję z tego,co kupuję na bieżąco. Może zdążę dzisiaj,a jak nie to jutro zmienię pościel seniorom i na tym będzie koniec większych porządków. Tylko walizkę zacząć pakować ,a poza tym codzienne obowiązki. Coś Maluda się nie melduje,mam nadzieję że z Jej zdrowiem wszystko w porządku i zajęła się domem na wsi,stąd ten brak pisania z nami.
Zycze dobrego,spokojnego dnia:najlepszego3:

W odliczajkach będzie od niedzieli. 
12 marca 2026 09:08 / 1 osobie podoba się ten post
Wcięło mi więc tylko dzień dobry i spokojnego dzionka 
12 marca 2026 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry za oknem mokro , troszkę popadało .Dosłownie troszkę . Dzisiaj mam plana na mycie okien . Wprawdzie jeszcze widzę przez nie dobrze , a może to efekt wczorajszej wizyly u okulisty i użycia atropiny . 
Dobrego dnia .
12 marca 2026 09:41 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

W odliczajkach będzie od niedzieli. 

👍
12 marca 2026 09:43 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry za oknem mokro , troszkę popadało .Dosłownie troszkę . Dzisiaj mam plana:-) na mycie okien . Wprawdzie jeszcze widzę przez nie dobrze , a może to efekt wczorajszej wizyly u okulisty i użycia atropiny . 
Dobrego dnia .

Ja już się cieszyłam na mycie okien po powrocie do domu,ale zapowiadają zimnicę i chyba trzeba będę musiała poczekać do wiosny 
12 marca 2026 11:04 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja już się cieszyłam na mycie okien po powrocie do domu,ale zapowiadają zimnicę i chyba trzeba będę musiała poczekać do wiosny :-). 

Do mycia okien muszę mieć dzień .Dobrze, że nie za często to Die zdarza ,bo szyby by już zciekly .
Dzisiaj lata pralka , kot żena śpi więc posciel często zmieniam .
Nie wiem czy pisałam dla tych zwierzolubnych .Do pralki wkładam foijowke jednorazówkę  wszystkie cząstki sierści wyłapie . Po prostu przykleją się do folii .

12 marca 2026 14:56 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie podobnie z oknami też już miałem w planie po powrocie do domu umyć ale jak patrze na pogodę to chyba jeszcze trochę poczekają. Człowiek się napracuje a za dwa dni znowu deszcz i kurz. A z tą foliówką do pralki to ciekawy sposób, nie słyszałem wcześniej Sierść potrafi się wszedzie przykleić szczególnie jak zwierzak śpi na pościeli Ja też często zmieniam jak jest pies albo kot w domu bo zaraz wszystko w kłakach.Dzięki za podpowiedź, może spróbuje nowych sugestii