Powitajki przy kawie 80

08 marca 2026 22:47 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tak bywa, że pomoc od drugiej strony mozna otrzymać . 
Miałam taką sytuację z której zawsze mam uśmiech na twarzy .Jechałam do roboty do Austrii ,coś się poplątało ,że cała noc jechaliśmy busem . Przyjechałam bardzo późno czekała na mnie córka pdp . Wprowadziła mnie w obowiązki i pojechała do domu . Tak mi się dpslo, że rano zaspałam . Otworzyłam oczy a tu biały dzień . No dobrze zaczęłam na nowym miejscu . Gdy weszłam do kuchni zobaczyłam, że siedzi podopieczna z przyjacielem, stół zastawiony a oni oboje wystraszeni tak jak ja . Przedstawiłam się i pytam , dlaczego mnie nikt nie obudził ?
A oni na to " czekaliśmy aż sama się obudzisz, bo jesteś zmęczona po podróży .
Tam miałam jak Ewa w raju .Tylko nie miałam kogo kusić jabłkiem :lol3:

Tylko nie jabłkiem, to samo zło. Wprawdzie w raju nie mieli wyboru, ale teraz są markety  może wtedy by się jakiś Adam wyłonił. Poza tym Eris rzucała jabłkiem w wiadomym celu, a Królewna Śnieżka przespala kupę czasu po jakimś pryskanym :)
09 marca 2026 07:03 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Zaczynamy nowy tydzien Miłego dzionka życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
09 marca 2026 07:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień doberek i zaczynamy nowy tydzień lubię powszednie dni nie wiedzieć czemu nie niedziel w pracy nie lubię za oknem już piękne słońce będzie kolejny cudny dzionek śniadanie zrobione czekam teraz na służby by umyły podopieczną i do przodu miłego dzionka bezstresowego pozdrawiam
09 marca 2026 07:31 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniu,moim ostatnim w pracy. W następny poniedziałek jeszcze tutaj będę,ale już jako oczekująca na wyjazd . Owszem,cieszę się bardzo ,nie wzdycham jednak z ulgą ,że nareszcie,bo pracuje mi się tutaj przyjemnie,spokojnie,bezstresowo i dni mijają szybko. Nadchodzące też przelecą w mgnieniu oka,bo gęsto od terminów . Za mną bardzo miłe,niedzielne kilka godzin. "Rodzinny" obiad bardzo udany. Spędziliśmy kilka godzin w hiszpańskiej restauracji. Jedzonko smakowite,atmosfera przyjemna i przyjazna. Wybór lokalu to sprawa synów seniorów ,chcieli zabrać mnie gdzieś,gdzie jeszcze nie byłam ,gdzie będzie ciekawe menu i schöne ambiente.Udało się,wszystko było super. Podziękowano mi za moją pracę i bardzo mocno namawiali ,abym zastanowiła się nad kolejnym powrotem,kiedy będę dysponowała wolnym czasem. Pisałam już  wcześniej,że chętnie bym jeszcze wróciła  . Zobaczymy co czas przyniesie. A póki co,kończę kawę,ogarniam się i czas do pracy.
Pieknego,słonecznego,spokojnego poniedziałku Wam życzę 
09 marca 2026 08:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Za oknem piękne słońce ☀️ i śpiew ptaków 🐦🐦‍⬛. Kawa wypita, śniadanie zjedzone. Teraz prasa i wiadomości. Czekamy na pflege. Ja muszę zebrać śmiecie i wyrzucić . Dziś bofrist będzie muszę wziasc kilka rzeczy i uzupełnić zapasy w zamrażarce. 
Na pauzie spacer. 
Dobrego dnia i całego tygodnia opiekunowo. 
09 marca 2026 08:11 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w poniedziałek.Dziś pdp wcześnie wstał to i ja wstałam.Jesteśmy już po śniadaniu i czekamy na flege aby go umyły. Na dworze już słoneczko pomału się wynurza,będzie ładny dzień. Wszystkim spokojnego bezstresowego dzionka życzę i biegnę do obowiązków 
09 marca 2026 08:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Nic mi nie ćwierka koło głowy , mogę powiedzieć, że dzień dobrze zaczęty, gdyby nie to, że brylki udawały dziś wazon na komodzie. Taka ciuciubabka, gra znaczy. Nie wnikam w tę logikę, wzięłam i używam :) . Zaraz zaczynam pracę a wam miłego dnia życzę :). 
09 marca 2026 12:08 / 3 osobom podoba się ten post

Spóźnione życzenia dla was. Dzień dobry, kolejny tydzień przed nami. Niech się wszystkim powodzi, marzenia spełniają i praca szybko mija.
09 marca 2026 12:13 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Za oknem piękne słońce ☀️ i śpiew ptaków 🐦🐦‍⬛. Kawa wypita, śniadanie zjedzone. Teraz prasa i wiadomości. Czekamy na pflege. Ja muszę zebrać śmiecie i wyrzucić . Dziś bofrist będzie muszę wziasc kilka rzeczy i uzupełnić zapasy w zamrażarce. 
Na pauzie spacer. 
Dobrego dnia i całego tygodnia opiekunowo. 

Dla ptaków zaczyna się trasa koncertowa. Za oknem drą się niemiłosiernie. Raz ćwierkną coś na powitanie, innym razem robią zgromadzenie i przekrzykują się aż echo dudni między alejkami.
09 marca 2026 17:18 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pięknym popołudniem .Ja czekam na deszcz .
Zasililam .dzisiaj kwitnące nawozem i byłoby dobrze gdyby popadało.
Miłego spokojnego wieczoru..