Powitajki przy kawie 80

31 października 2025 09:44 / 5 osobom podoba się ten post
Hej, pogoda jesienna coś kręci, bo zrobiło się cudnie. Z racji paru spraw do załatwienia przełożyłam pracę na popołudnie. Mogę:) . A teraz przyjemny spacerek do urzędu przez Limmatquei
Miłego dnia 😉
31 października 2025 09:56 / 5 osobom podoba się ten post
Odnośnie mojej pdp to było fajnie na początku ale niestety demencja postępuje. Teraz robi się coraz gorzej,chodzi za opiekunką cały czas nie może usiedzieć na miejscu,jak gdzieś zniknie opiekunka to zaraz jest wołanie.Agresywna nie jest ale to łażenue za opiekunką jest męczące.Nocki też już są często nie przespane bo ona nie śpi tylko chodzi.Widzimy że rodzina wymiguje się od podawania leków .Jak nie będzie współpracy z rodziną to niestety my już tam nie wrócimy. Dlatego pytałam kto może wypisać takie leki bo córka mówi że lekarz zalecił spacery i to ma wystarczyć a my dwa razy dziennie idziemy z nią na spacer i nic to nie pomaga.Dziękuję wszystkim za podpowiedzi co powinno się zrobić w takich sytuacjach
31 października 2025 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Odnośnie mojej pdp to było fajnie na początku ale niestety demencja postępuje. Teraz robi się coraz gorzej,chodzi za opiekunką cały czas nie może usiedzieć na miejscu,jak gdzieś zniknie opiekunka to zaraz jest wołanie.Agresywna nie jest ale to łażenue za opiekunką jest męczące.Nocki też już są często nie przespane bo ona nie śpi tylko chodzi.Widzimy że rodzina wymiguje się od podawania leków .Jak nie będzie współpracy z rodziną to niestety my już tam nie wrócimy. Dlatego pytałam kto może wypisać takie leki bo córka mówi że lekarz zalecił spacery i to ma wystarczyć a my dwa razy dziennie idziemy z nią na spacer i nic to nie pomaga.Dziękuję wszystkim za podpowiedzi co powinno się zrobić w takich sytuacjach

Poszukać nowego zlecenia .
31 października 2025 11:19 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Poszukać nowego zlecenia .

Dokładnie 
31 października 2025 11:20 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Temat nie do przeforsowania. U mnie podobna sytuacja pod tym względem , że jeśli seniorka nie będzie dalej diagnozowana i ustawiana lekowo to mój powrót tutaj po nowym roku tylko na max miesiąc . 
31 października 2025 13:57 / 5 osobom podoba się ten post
Po wpisach tutaj widzę że większość ma podobne problemy.Dzieci naszych pdp tego nie rozumieją i uważają że ich rodzic jest zdrowy i nie potrzebuje takich leków,Jakby posiedzieli przy nich z parę dni to wtedy może by do nich dotarło.
31 października 2025 14:15 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Po wpisach tutaj widzę że większość ma podobne problemy.Dzieci naszych pdp tego nie rozumieją i uważają że ich rodzic jest zdrowy i nie potrzebuje takich leków,Jakby posiedzieli przy nich z parę dni to wtedy może by do nich dotarło.

U mnie syn akurat rozumie. Jest po rozmowie z psychiatra a psychiatra działa pod względem neurologii . Muszą działać bo będzie źle. 
31 października 2025 14:57 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Ja już po zakupach na ryneczku , jajka , ser , warzywa zakupione . Kawka popełniona . Obiad kupiłam u Polaka , knedle ze sliwka , na kanapki wędzony łosoś i pasty od Greka .  pyszności , tylko strasznie drogo na rynku. 
01 listopada 2025 04:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ten szczególny dzień.Spałam dziś kiepsko,ale może odeśpię podczas przerwy. Wczorajszy wolny niby dzień to była katastrofa.A wieczorem przez prawie 2 godziny służyłam za odźwiernego i rozdawałam dzieciom słodycze na Halloween. Teraz kawa I luknę co w Polsce.
01 listopada 2025 06:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Tutaj dziś wueto więc cisza i spokój. Mam nadzieję, że seniorka tego dnia nie zmąci swoimi wybuchami . 😒 
Tutaj jest blisko cmentarz więc jeśli będzie pogoda to pójdę , poczytam tablice , pomyśle. Może jakieś polskie nazwiska się trafia? 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
01 listopada 2025 07:38 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo Miłego dnia życzę spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich. Mnie dziś córcia moja odwiedzi z Holandii na 2 godziny ale i tak sie ciesze
01 listopada 2025 10:48 / 4 osobom podoba się ten post
Z tą demencją to różnie bywa ,moja pdp niby ma początki demencji ,moim zdaniem to raczej takie stany depresyjne ,dokucza jej starość i niestety samotność, bo od 10 lat jest sama .
Nie może się pogodzić również z tym ,że ma dwóch synów ,a jednak żaden się nią nie zaopiekował .Takie życie. 
Funkcjonuje sprawnie ,więc nie jest z nią jeszcze tak źle .
Zlecenie mogę polecić z całą odpowiedzialnością i jakby ktoś szukał ,to będzie wolne od 28 listopada .
Nie wykluczam ,że tutaj wrócę, ale dopiero w styczniu lub lutym ,więc jakby ktoś przyjechał ,to może być ile chce .
Język trzeba znać tyle o ile czyli tak jak ja  było by wskazane  .Palić można na zewnątrz, a nawet w naszym pokoju (mieszkaniu )o powierzchni ok 50 m2,,tak plus minus na moje oko .Prawo jazdy niepotrzebne ,ale synowie pytali czy mam ,więc może jest samochód do dyspozycji (muszę zajrzeć do garażu lub dopytać)

01 listopada 2025 11:08 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo 
Spokojnego 1 listopadowego dnia 
01 listopada 2025 12:38 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowa.Ja jeszcze w domu.W czwartek pojechaliśmy na groby naszych bliskich,posprzątać,wcześniej zajrzeliśmy do lasu na grzybki ale rewelacji nie było. Na obiad wczoraj schabowe z kani musiały być.i i trochę się ususzyło w suszarce. Dziś więc siedzimy w domu bo groby bliskich mamy ok.170km. Dziś jest ładna słoneczna pogoda. Można się przejść na spacer.Wszystkim życzę spokojnego dnia. 
01 listopada 2025 13:32 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🥐 🌻 
Spokojnego, pełnego zadumy i refleksji Dnia Wszystkich Świętych. 
Na razie nie wybieram się na cmentarz bo pada paskudnie . Ciepło i deszczowo.