Powitajki przy kawie 80

05 lutego 2026 17:15 / 2 osobom podoba się ten post
Aldonak

Ja? Gdzież tam. Zrobiło mi się szkoda dziewczyn.😑

Oj tam,oj tam,dziewczyny twarde sztuki,nie przejmują się każdym komentarzem. Zdążyły się przyzwyczaić .
05 lutego 2026 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
Aldonak

Dusiu a ty jak wysoko nosisz dupkę? Brzydko odpisujesz Mleczko. Maludę próbujesz szkolić.. Nie rozumiesz, że ludzi nie zmienisz na siłę? Nawet jakby miała pracować o lasce to co. Jej życie.😏 Nie będziesz chyba wszystkich ustawiać do kąta bo napiszą coś nie po twojej myśli? Nieprzyjemnie, tym bardziej, że kobiety w niczym nie zawiniły. 

Daj spokój , najlepiej to kogoś obgadac  i już lżej na duszy .
Zapomniało się jak się opisywalo podopieczna . Uważam, że w tej robocie są chwile słabości i desperacji .A gdzie można to wywalić ? Tu gdzie wszyscy jesli nie  mieli ciężkiej podopiecznej to będą mieć . Bo to taka robota . 
05 lutego 2026 20:46 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

My pamiętamy jeszcze czasy, kiedy dyskusje w przestrzeni publicznej odbywały się na argumenty. Teraz nie jest ważna obiektywna prawda czy próba dojscia do niej, ale to aby obrzucić kogoś g........ Specjalizują się w tym tratata sójki - nie kazdy się do tego nadaje - fakt i bardzo dobrze. 

Jeśli już mowa o ptakach to napiszę, że dzisiaj widziałam i słyszałam klucz dzikich gęsi . Jeśli gęsi wracają tzn, że idzie ocieplenie i bliżej do wiosny . Jak zakwitną przebiśniegi to dam znać . ♥️
05 lutego 2026 21:00 / 2 osobom podoba się ten post
Aldonak

Dusiu a ty jak wysoko nosisz dupkę? Brzydko odpisujesz Mleczko. Maludę próbujesz szkolić.. Nie rozumiesz, że ludzi nie zmienisz na siłę? Nawet jakby miała pracować o lasce to co. Jej życie.😏 Nie będziesz chyba wszystkich ustawiać do kąta bo napiszą coś nie po twojej myśli? Nieprzyjemnie, tym bardziej, że kobiety w niczym nie zawiniły. 

Mnie nie trzeba zmieniać ,  jestem jak zwykle . W opiece też nie jestem nowicjuszka . Omijam osoby z którymi mi nie po drodze .
Zawsze szanowałam podopiecznych i burzylam się jak ktos opisywał na forum chorych ludzi.Wiem też że gdzieś się trzeba wykrzyczec a zadaniem koleżanek jest podtrzymać na duchu a nie walić w głowę .
Mam taki charakter, że najgorsze sytuację w pracy potrafie zamienić w śmiech . Dlatego pracowałam z odpowiednim rezultatem .
Dobranoc .

06 lutego 2026 07:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,hurra,w końcu witam Was jako pierwsza . Już spokojnie kończę kawkę. Coś mi się pokićkało,myślałam że dzisiaj senior o ósmej już ma jakiś termin,a to dopiero w poniedziałek. Zdziwił się,kiedy parę minut po siódmej byłam na dole. Na szczęście już nie spał,był w drodze do łazienki,nikogo więc nie obudziłam ,tylko siebie trochę za wcześnie. A i tak za późno wstałam,przed śniadaniem nie zdążę,dopiero później wezmę prysznic i umyję włosy . Przed obiadem tylko po świeżą bagietkę pobiegnę do chili con carne,zakupy weekendowe zrobię jutro. Dzisiaj wezmę się za pranie i porządne wypucowanie łazienki seniorów. Moja stała zmienniczka,która wszystko robi najlepiej,niestety tym razem nie zostawiła domu w takim stanie,jak to wszem i obec opowiada,że jest porządna do pedanterii. Daleko jej do tego ostatniego . Sama każde niedociągnięcie poprzednich zmienniczek dokumentowała zdjęciami i zgłaszała do agencji . A na mnie żadnych skarg nie było,zaczarowałam ją czy co . Mnie szkoda czasu na takie zagrywki ,robię co jest do zrobienia i tyle. Przecież jak zadzwonię i się poskarżę ,to i tak nikt nie przyjedzie i nie posprząta . Nie denerwuję się niepotrzebnie rzeczami,na które i tak nie mam wpływu czy nie mogę ich zmienić. Są osoby potrzebujące potwierdzenia swojej wyjątkowości ,opowiadające o tym,jakie to są we wszystkim naj-naj,niech cieszą się więc swoją "chwałą",widujemy się przy zmianach,po co psuć atmosferę . Dzień zapowiada się pracowicie,czy zrobię wszystko co zaplanowałam ,nie wiem. Jutro też jest dzień ,dzielę sobie pracę na etapy,nikomu krzywda się nie dzieje a mnie pot po tyłku nie cieknie .
Dobrego,spokojnego dnia życzę 
06 lutego 2026 07:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim ,u mnie na ulicach lodowiska a i na podwórzu też,strach żeby się nie przewrócićMiłego dnia wszystkim i spokoju w duszy i na sercu.Zaraz przyjdą duszować pdp.
06 lutego 2026 09:03 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - kawa i zaraz zaczynam. Piątunio dziś i juz się cieszę na weekendową krzątaninę. Szukałam powodu dlaczego przy nawale pracy , gdy trzeba głowę męczyć - czuję się wypompowana i uciekam jak najdalej od wszelakich monitorów . No i sie doszukałam. W sumie nic nowego, mózg to struktura energożerna bo zuzywa 20 % zasobów przydzielonych na całe ciało. To wiecej niż mięśnie. Poza tym czuje się jak chiński materac z temu podczas wysyłki zwiniety w rulon. Moj kręgosłup tak się czuje po całym dniu pracy. No ale- aby jeszcze dzis i znów te elektroniczne wymysły szatana rzucą w kąt. Dobre i dwa dni :) 
Spokojnego dnia wszystkim :)
06 lutego 2026 09:08 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jeśli już mowa o ptakach to napiszę, że dzisiaj widziałam i słyszałam klucz dzikich gęsi . Jeśli gęsi wracają tzn, że idzie ocieplenie i bliżej do wiosny . Jak zakwitną przebiśniegi to dam znać . ♥️

Są już znaki, że wiosna nie daleko, o tak :)
06 lutego 2026 09:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień doberek witam i ja kawka wypita  już po śniadanku zupę ugotowana później może zrobię jakieś ziemniaczki ze śledziem a na razie ogarniam trochę porządki podłogi na mokro łazienka pranie powieszone ot zwykłe roboty . Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej spokojnej pracy.
06 lutego 2026 09:47
TaAnna

Dzień doberek witam i ja kawka wypita  już po śniadanku zupę ugotowana później może zrobię jakieś ziemniaczki ze śledziem a na razie ogarniam trochę porządki podłogi na mokro łazienka pranie powieszone ot zwykłe roboty . Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej spokojnej pracy.

Wow,dopiero 10-ta dochodzi a Ty już ttle pracy masz za sobą 👍
06 lutego 2026 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
Cześć dziewczyny!
Czy są tu oferty również do pracy w Austrii lub Szwajcarii? Macie sprawdzoną agencję, godną polecenia?
06 lutego 2026 11:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u nas tak ślizgon że ledwie doszłam do telefonu 
Kostka brukowa lśni jakby była z kryształu .Nie wychodzę, żeby się nie narażać na kontuzje 
Dobrego dnia .
06 lutego 2026 12:44 / 2 osobom podoba się ten post
Witaski   opiekunowo miłego popołudnia wszystkim zaczynamy weekend 
06 lutego 2026 14:31 / 2 osobom podoba się ten post
Gusiu siły witalne mam zawsze rano po południu" maszyna losująca zwalnia obroty" już tylko robię to co konieczne.
06 lutego 2026 17:52 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mnie nie trzeba zmieniać ,  jestem jak zwykle . W opiece też nie jestem nowicjuszka . Omijam osoby z którymi mi nie po drodze .
Zawsze szanowałam podopiecznych i burzylam się jak ktos opisywał na forum chorych ludzi.Wiem też że gdzieś się trzeba wykrzyczec a zadaniem koleżanek jest podtrzymać na duchu a nie walić w głowę .
Mam taki charakter, że najgorsze sytuację w pracy potrafie zamienić w śmiech . Dlatego pracowałam z odpowiednim rezultatem .
Dobranoc .

Mleczko odpocznij w weekend❤️ Chodniki posypane solą, ledwo dzisiaj przeszłam do przychodni. Teraz siedzę pod kocem z herbatą, kuruję się.