Powitajki przy kawie 80

06 lutego 2026 19:54 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jeśli już mowa o ptakach to napiszę, że dzisiaj widziałam i słyszałam klucz dzikich gęsi . Jeśli gęsi wracają tzn, że idzie ocieplenie i bliżej do wiosny . Jak zakwitną przebiśniegi to dam znać . ♥️

Dobra wiadomość wieczorem 
W Monachium już kwitną przebiśniegi 
07 lutego 2026 03:07 / 3 osobom podoba się ten post
07 lutego 2026 07:18 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień doberek no skoro już kwitną przebiśniegi to oznaka że wiosna tuż tuż no i mamy tydzień lutego za sobą jakby nie patrzeć czas szybko leci życzę wszystkim miłej spokojnej soboty fajnego relaksu na pauzach Pozdrawiam
07 lutego 2026 07:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ciemnym jeszcze,sobotnim porankiem . Dzisiaj Maluda pierwsza się przywitała z nami. Trzecia rano!. Maluda,spać nie możesz,czy w drodze? U mnie dzisiaj trochę porządków,małe prania dwa,seniorki i moje,zakupy i gotowanie obiadu. Z tym dzisiaj gorzej,bo pomysła żadnego nie mam. Zerknę zaraz do obiadowego kącika,może coś od kogoś zmałpuję .
Przyjemnej,spokojnej soboty życzę 
07 lutego 2026 07:32 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry ciemnym jeszcze,sobotnim porankiem :-). Dzisiaj Maluda pierwsza się przywitała z nami. Trzecia rano!. Maluda,spać nie możesz,czy w drodze? U mnie dzisiaj trochę porządków,małe prania dwa,seniorki i moje,zakupy i gotowanie obiadu. Z tym dzisiaj gorzej,bo pomysła żadnego nie mam. Zerknę zaraz do obiadowego kącika,może coś od kogoś zmałpuję :-).
Przyjemnej,spokojnej soboty życzę :angel3:

Nie ,u mnie to norma choć nieraz zdarza mi się dospać do piątej.Tak mam od młodych lat i przywykłam.W drodze będę w nocy z poniedziałku na wtorek.Przyjemnej,bezstresowej soboty Opiekunowo.
07 lutego 2026 07:44 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Nie:-) ,u mnie to norma choć nieraz zdarza mi się dospać do piątej.Tak mam od młodych lat i przywykłam.W drodze będę w nocy z poniedziałku na wtorek.Przyjemnej,bezstresowej soboty Opiekunowo.

To miłego,przyjemnego weekendu Ci życzę i odpocznij porządnie przed nowym wyzwaniem
07 lutego 2026 08:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry mój Skowronek jeszcze nie wrócił.,śpię jak suseł 
Przyjdzie wiosna to wstaje wcześniej od Gusi .
Zimno i ślizgo trzeba ten czas przeczekać .
Dobrego dnia życzę  .

07 lutego 2026 08:52 / 2 osobom podoba się ten post
Aldonak

Mleczko odpocznij w weekend❤️ Chodniki posypane solą, ledwo dzisiaj przeszłam do przychodni. Teraz siedzę pod kocem z herbatą, kuruję się.

A Ty odpoczywasz ?
Ja nie z tych co preferują leżenie ,co to, to nie .Ja odpoczywam pracując .
Taka jestem mrówka albo pszczółka robotnica . Takie geny . 
07 lutego 2026 08:56 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dobra wiadomość wieczorem :-)
W Monachium już kwitną przebiśniegi :chaplin:

Jesteś tam ? U nas zimno i kod wszędzie .Siedzę w domu i nawet nie wychodzę na dwór .Po lotach widzę, że brzydko na zewnątrz , bo siedzą w domu .Jeszcze nic nie kwitnie ,nawet wawrzynek śpi .
Powodzenia i zdrowia 
07 lutego 2026 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 🥐 
Dobrego dnia życzę , z domowego zacisza 🤗
07 lutego 2026 10:11 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jesteś tam ? U nas zimno i kod wszędzie .Siedzę w domu i nawet nie wychodzę na dwór .Po lotach widzę, że brzydko na zewnątrz , bo siedzą w domu .Jeszcze nic nie kwitnie ,nawet wawrzynek śpi .
Powodzenia i zdrowia :kwiatek dla ciebie2:

Jestem w domu , w Bydgoszczy . Kolega przysłał mi zdjęcie z Monachium. 
W Bydgoszczy dzisiaj chyba na plusie , całe 4 .
W Duesseldorfiie 11 stopni. Niesprawiedliwe lekko
07 lutego 2026 12:05 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry,  u mnie w ZH już są znaki - przebiśniegi gromadnie wychodzą, ale nieco póżniej niż w zeszłym roku. Wtedy na początku lutego już kwitły. Pogoda przedwiosenna, zapowiadają znów ochłodzenie i opady śniegu , ale temperatura na plusie. Natomiast w Bernenskim Oberlandzie sezon narciarski może potrwać i do kwietnia. Im wyżej , tym zimniej i śnieg. Na Jungfrau cały rok leży. 

Dziś latam na miotle coby sie spionizować , no i na zakupy trzeba jechać.  Ręce się zmęczą, oczy odpoczną i plecy. 

Spokojnego dnia.
07 lutego 2026 12:10 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Nie:-) ,u mnie to norma choć nieraz zdarza mi się dospać do piątej.Tak mam od młodych lat i przywykłam.W drodze będę w nocy z poniedziałku na wtorek.Przyjemnej,bezstresowej soboty Opiekunowo.

Należę do średniaków w tym względzie, 7 rano to dla mnie optymalny czas . Zastanawiam się, czemu za młodu potrafiłam i do 10 jak plan dnia na to pozwalał? Chyba człowiek był bardziej beztroski po prostu i szybszy :) Z obwiązkami i tak się miesiciłam w czasie a i jeszcze go zostało. 
07 lutego 2026 12:11 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Powodzenia i zdrowia :kwiatek dla ciebie2:

Z tego wszystkiego najbardziej czekam na czosnek niedzwiedzi:)
07 lutego 2026 12:53 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim ja już robię sobie pauzę dwie godziny.U mnie jest ruchoma pauza mam brać kiedy mnie pasuje aby pdp był zaopiekowały i nie chodził głodny U mnie k.Berlina już ciepłej ale szklanka na podwórzu jeszcze jest a jak to przymarznie to będzie lodowisko.Czekam do wiosny bo w tym roku już dosyć tej zimy. Miłego dnia wszystkim i spokoju w pracy