Powitajki przy kawie 80

12 lutego 2026 07:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,szybciutko się witam bo czas goni. Jeszcze spokojnie dopijam kawę i do obowiązków . Z przeziębienia został tylko katar ,a ten,jak to u mnie ,pomęczy mnie na pewno dłuższy czas. Tak mam i nie ma na to rady. Jest to uciążliwe ale trzeba przetrwać . O 11-tej wyjazd z seniorem do kardiologa. Chyba dzisiaj zmienię pościel seniorom,kto powiedział że robi się to w sobotę ?  W sobotę lubię  jak mam tylko codzienne,zwyczajne obowiązki. Nic ekstra. Dzisiaj kupię pączki,dla seniorki raczej nie wskazane,ale pół pączusia raz na jakiś czas nie zaszkodzi,nawet jak cukier podskoczy. Opowiem przy okazji o polskiej tradycji . Liczę na spokojny dzień o co tutaj nietrudno. Wszystkim życzę dobrego,słodkiego ,tłustego czwartku 
12 lutego 2026 07:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek my już po śniadaniu zaczynamy nowy dzień też muszę iść do sklepu kupić pączki seniorka nie ma ograniczeń na cukier tylko trzeba pilnować cholesterolu więc dziś dogodzimy sobie życzę miłego spokojnego dnia nie przemęczajcie się i dbajcie o siebie Pozdrawiam
12 lutego 2026 08:20 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Zakupię dziś w Honoldzie coś z tutejszego bogatego asortymentu Fastnachtowych słodkości, ale to musi poczekac na popołudnie. 
Wiosna natomiast coraz bliżej. Obserwuję tańce wiewiórek w koronach drzew, które nieświadome swojego uroku zgrabnie przeskakują z gałęzi na gałąż.
Koty zaczynają koncertować, raz z jednej, raz z drugiej strony - bankowo szykują się do zawodów 
No i adekwatnie na dziś dla was - amore dolce vita :). 
12 lutego 2026 09:30 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, udanego czwartku. Opowiadałam wczoraj swojej Pańci o naszej tradycji Tłustego Czwartku. Mieszkała przed wojną niedaleko Przemyśla, rodzice wysłali ją do niemieckojęzycznej i polskojęzycznej szkoły. Czasami jeszcze coś po polsku powie, nawet czytałyśmy razem trochę po polsku 😌 
12 lutego 2026 12:34 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunowo w tłusty czwartek smacznego paczka i miłego popołudnia wszystkim 
12 lutego 2026 15:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry popołudniu.Nie miałam dziś czasu wcześniej się przywitaç.Obowiązkowo trzeba dziś zjeść po jednym pączku zja ich nie mam ale zjedliśmy dobre ciastko z kremem i owocami 🍰.Kupiłam oczywiście w sklepie Lidl. Dobre było  do tego kawusia
13 lutego 2026 05:32 / 2 osobom podoba się ten post
Doberek piątkowo.Po śniadaniu zaczynam mój wolny dzień.Wreszcie trochę bedę w swoim pokoju,pooglądam filmy albo luknę w książkę.Wczorajszy dzień to był hardcor i lepiej o nim nie piszę.Smacznej kawy lub herbaty dla Wszystkich.
13 lutego 2026 05:53 / 4 osobom podoba się ten post
Witam w piątek opiekunkowo U mnie znowu troche poruszyło ale cóż przy pluszowego temperaturze, powinno stopniec.Miłego dzionka zycze wam wszystkim 
13 lutego 2026 07:13 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dzień dobry,witam w piątek 13-tego,aż strach się bać ,co też dzień nam przyniesie . Maluda,trzymam kciuki,żeby pech się nie sprawdził i obeszło się u Ciebie bez żadnych hardcorów . Dzisiaj u mnie pracowicie będzie ,wczoraj nie zrealizowałam planów porządkowych,dzisiaj będę zmieniać,prać,na odkurzaczu i mopie jeździć ,gotować...uff,już się spociłam od samego pisania o tym,co przede mną. W tych zajętościach to żaden pech nie ma szans,będzie się bal do mnie zaglądać 
Życzę wszystkim dobrego,miłego dnia 
13 lutego 2026 07:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 3-tego w piątek. 
13 lutego 2026 07:49 / 3 osobom podoba się ten post
Szybko wyslłałam aby nie wcięło.Bo mam z tym duźy problem.wszystkim miłego piątku.
13 lutego 2026 08:39 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, czytam prasówkę i Miećka odeszła z Alternatyw 4 - czyli Bożena Dykiel i więcej pisać nie muszę, na pewno każda z nas ją pamięta. 
Poza tym mogę się ruszać po tłustym czwartku, choć wczoraj zachcialo mi się świeżych chrustów i po pracy jak sie rozkręciłam to jak z pierogami - znowu cała szafa mi wyszła.
Za was trzymam kciuki za dobry dzień i będę mysleć pozytywnie. To już chyba nie te same wyjazdy do DE co kiedyś. 
Spokojnego dnia tak czy siak. 
13 lutego 2026 08:40
nincia

Szybko wyslłałam aby nie wcięło.Bo mam z tym duźy problem.wszystkim miłego piątku.

13 lutego 2026 08:41 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam w piątek opiekunkowo :chaplin:U mnie znowu troche poruszyło ale cóż przy pluszowego temperaturze, powinno stopniec.Miłego dzionka zycze wam wszystkim :bzy_bzy::najlepszego1:

Nie narzekaj na pluszowe temperatury, dobrze jest jak jest :) 
13 lutego 2026 09:01 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też ciepło jak na luty plus dziewięć żeby tylko dzisiaj nie padało zaliczę fajny spacerek już się chce wiosny ja też mam dzisiaj pracowity dzionek odkurzanie mycie podłóg obiadek pranie jak to w pracy życzę wszystkim bezstresowego dnia i niech ten piątek 13 nie okaże się pechowy