Romana - ja jestem na tzw.ryczałcie-8,5%podatek i prowadząc dz.gosp. nie mogę sie z mężem rozliczać,jedyne co mogę wrzucic w tzw koszta firmy to faktury za internet ,jesli ma sie dzialalnosc tylko jako opiekunka i innych interesow w ramach tej samej firmy nie prowadzi ,ryczał jest najkorzystniejszy.Dzieci mam juz dorosłe więc nt temat nie wiem jak to jest.
Kaya - umowa powinna zawiera obowiazki i prawa obu stron,dobrze jest zaznaczyc w niej sprawy dotyczace wolnego,netu,dostepu do telefonu,warunkow utrzymania podczas swiadczenia pracy-cos kiedys chyba Janusz pisał,że ma czy miał porzadny wzor umowy dla opiekunek.I dobrze tez ,zeby w tej umowie byla wyszczegolniona konkretna osoba z rodziny ,z ktora zalatwiac sprawy finansowe i ew rozne sprawy ktore moga wyniknac podczas pracy.Nalezy tez pamietac o tym ,zeby jesli pacjent wymaga zabiegow pielegnacyjnych pielegniarskich to musi byc wyraznie napisane ze opiekunka takich zabiegow jako osoba niewykwalifikowana nie wykonuje/np.wymiana sondy żoładkowej/
Fajnie by bylo gdyby na forum znalazł sie ktos kto ma taka umowe i nam ja tu pokazal