Powitajki przy kawie 81

29 kwietnia 2026 06:18 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Środa minie tydzień zginie. I bardzo dobrze bo jutro jadę  do domu . Niby tylko 3 tygodnie ale ciężka dla mojej głowy sztela.  Udało mi się zmienić busa na godziny południowe około 13 więc jadę wxzesniej.  Zmiana będzie rano a że ona już tu 2 lata siedzi z przerwami to nie mam zamiaru jej przeszkadzać. 😜
Dobrego dnia opiekunowo. 
29 kwietnia 2026 07:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
Nadal piękna pogoda, ogrzewanie nie huczy w nocy już , więc po obiadku witaj Ren
Piątek dzień wolny. I tu i tu
29 kwietnia 2026 08:05 / 3 osobom podoba się ten post
Dzieńdobry- środa u mnie jakaś taka chybiona  Zachmurzyło się i pada - dobrze, że w domu ciepło i dach nie przecieka :)
Dziś remote , za godzinkę się odpalę w pracy :)
Spokojnego dnia :)
29 kwietnia 2026 08:07 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dobrze że przypomniałaś,nawet nie pomyślałam o nich. Wiesz,plażing,drinki z parasolkami przy basenie i takie tam w głowie,że przyprawy z niej wyleciały :lol1:
Dzięki że czuwasz 👍. Pisałaś kiedyś o jakiejś szczególnej przyprawie,która przysłał Ci syn. Jakieś polecajki może ?

To był sumak, czyli octowiec - nieodzowna do orientalnego curry np. z wołowiną , czy w ogóle potraw mięsnych. Zmiękczyłaby nawet dickensowskiego Scrooge'a - gdyby jeszcze żył :) 
I targuj się ze sprzedawcami tureckimi - inaczej się obrażą :)
29 kwietnia 2026 11:01 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dzień dobry. Od rana świeciło słońce a teraz chowa się gdzieś za chmurami. Na szczęście weekend zapowiada się pogodny i ciepły . Dwie kawy mam już za sobą . Pierwsza poranna,samotna , druga z niespodziewanymi gośćmi . Wpadli na nią teściowie jednego z moich synów . Za chwilę zacznę się pindrzyć przed lustrem,trzeba wyglądać na cotygodniowym spotkaniu z przyjaciółkami . W każde środowe południe spotykamy się w "naszej" kawiarni . Chyba spróbuję dzisiaj jakiejś matchy,mają tam spory wybór a kawy na dzisiaj mam dość . Nie przepadam za matchą,ale jakiejś smakowej,chałwowej na przykład,chętnie się napiję .
Tina wspomniała coś o targowaniu się z tureckimi kupcami,ale po jakiemu się z nimi dogadam?. Pewnie migowym będzie najłatwiej,ręce pójdą w ruch.
Dobrego,przyjemnego dnia Wam życzę 

29 kwietnia 2026 11:31 / 3 osobom podoba się ten post
Gusiu, żeby zbić  cenę , nie trzeba się uciekać do rękoczynów. Angielski wystarczy  :) 
A temu co matche wymyślił , życzę żeby mu zapasów starczyło na całe lat 30. Ale to niedobre .

29 kwietnia 2026 15:16
tina 100%

Gusiu, żeby zbić :-) cenę , nie trzeba się uciekać do rękoczynów. Angielski wystarczy  :) 
A temu co matche wymyślił , życzę żeby mu zapasów starczyło na całe lat 30. Ale to niedobre .

Zrezygnowałyśmy z matchy,nie chciało nam się płacić "za modę ",która nam nie smakuje . Z przyjemnością delektowałam się kolejną  kawusią
29 kwietnia 2026 15:21 / 4 osobom podoba się ten post
Witam raz jeszcze,na smutno tym razem. Kończy się właśnie transmisja z uroczystości pogrzebowych Łukasza Litewki. Czy może być coś bardziej dramatycznego,niż stanie nad trumną własnego dziecka? Chyba nie. Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Bardzo współczuję rodzicom Ł. Litewki jak i wszystkim,których podobne tragedie dotknęły .
29 kwietnia 2026 18:18 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam raz jeszcze,na smutno tym razem. Kończy się właśnie transmisja z uroczystości pogrzebowych Łukasza Litewki. Czy może być coś bardziej dramatycznego,niż stanie nad trumną własnego dziecka? Chyba nie. Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Bardzo współczuję rodzicom Ł. Litewki jak i wszystkim,których podobne tragedie dotknęły .

Nie ma Gusiu nic straszniejszego. Jedna z moich przyjaciółek nie pozbierała się po śmierci syna do dziś , a minęło już 14 lat. 
Trzeba taki ból uszanować . Kiedyś było przyzwoiciej pod tym względem, bo nie było, albo nie miały takiego zasiegu plotkarskie media uprawiające hienizm na ludzkich tragediach , podając do analizy każdy szczegół.
30 kwietnia 2026 05:14 / 3 osobom podoba się ten post
Witam bladym świtem.Od sypialni Seniorów nie dochodzą żadne odgłosy.Do 7 mej jeszcze w łóżku a potem -zobaczymy.Miłego czwartku Opiekunkowo.
30 kwietnia 2026 06:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Ja już na nogach i ogarniam resztę w pokoju opiekunek. Muszę dopakować kilka rzeczy  i nastawić pranie. 
Zmiany jeszcze nie ma ale ona wsiadła do busa więc myślę że dojedzie. Ma być koło 7-8. Ja jadę 11.15. 
Niedługo do Was znów dołączę. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
30 kwietnia 2026 06:57 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Ja już na nogach i ogarniam resztę w pokoju opiekunek. Muszę dopakować kilka rzeczy  i nastawić pranie. 
Zmiany jeszcze nie ma ale ona wsiadła do busa więc myślę że dojedzie. Ma być koło 7-8. Ja jadę 11.15. 
Niedługo do Was znów dołączę. 
Dobrego dnia opiekunowo. 

Szczęśliwej drogi Dusia  - ja w niedzielę wieczorem 
30 kwietnia 2026 07:14 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Szczęśliwej drogi Dusia :ferrari: - ja w niedzielę wieczorem :flaga Polski:

30 kwietnia 2026 08:25 / 1 osobie podoba się ten post
Senior odszedł.
30 kwietnia 2026 08:55
Maluda

Senior odszedł.

Trzymaj się. Czuł , że kończysz pracę może? 
Przy Tobie czy było już po jak poszłaś?