Powitajki przy kawie 81

17 lipca 2026 13:30 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w Światowy Dzień Emoji
📆 
17 lipca 2026 16:43 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dziękujemy. :aniolki:

Ja zaniosłam dentystę dzielnie. 💪 Nawet nie uciekłam z fotela. 🤣🤣🤣

Mąż jest po zabiegu prostowania przegrody nosowej i usunięciu 3 migdałów. Zobaczymy czy ten zabieg dabto , że przestanie mieć bezdechy senne. 

To zdrowia i cierpliwości Twojemu mężowi. To trudny zabieg i rekonwalescencja niezbyt przyjemna, ale przynosi efekty - bądźcie dobrej myśli. 
17 lipca 2026 16:46 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Ludzie ,dziś ferajna wyjeżdża, dom ucichnie, to będziecie musieli znosić moją twórczość :) Aż do jutra :)
Dobrego dnia. 
17 lipca 2026 16:52 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

To ja lepiej bo jedna warstwę ptasiego mleczka zjadłam. Ach ta silna wola....🤣🤣🤣

Sporadycznie pofolgowanie sobie ze słodyczami, nie szkodzi tak jak żelazna konsekwencja w paleniu papierosów np. Od razu do wieku metrykalnego można dodać ze 20 lat biologicznego, co widać, słychać i czuć . A Ty nie palisz, to nie musisz się martwić, że czekoladki jakoś Ci zaszkodzą. 
17 lipca 2026 16:54 / 3 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Ale ponoć lody odchudzają...tak slyszalam w telewizorni :-)

Robię  keto lody - dla siebie i chłopa. Dzieciom nie dawałam, bo nie wiem jakby zareagowały na ertytrytol. Ale są bardzo smaczne. Daję smietankę trzydziestkę, owoce , wyżej wymieniony słodzik- w malakser i do zamrażarki. 
17 lipca 2026 17:01 / 2 osobom podoba się ten post
Joanna1983

Dzień doberek, ciężka noc za Nami. Muszę dziś w córką pdp porozmawiać. Coś nie tak z nowymi tabletkami na sen...jestem już zmęczona, 😥 dawno nie miałam demencjej pdp....ale koniec narzekania...to tylko praca. Maluda fajnie jest urządzać się na nowo, od roku czasu aranżuje moje nowe mieszkanie 🙂 Tina jak kupiłam moja pierwszą zmywarkę, to ja Zosia nazwałam 😂 więc Rambo jak najbardziej pasuje to Twojego nowego pomocnika 😸

Chyba nie Rambo, bo nie jest ciężki, ale skuteczny. Pracuje się intuicyjnie i bez wysiłku. Ten egzemplarz dam mamie , sobie kupię już w Szwajcarii. Akurat jest obniżka cen na te modele i to spora, bo wprowadzili już nowy. Cały rok na to z lunetą polowałam :)
17 lipca 2026 18:40 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

To zdrowia i cierpliwości Twojemu mężowi. To trudny zabieg i rekonwalescencja niezbyt przyjemna, ale przynosi efekty - bądźcie dobrej myśli. 

oby . Dzięki 
18 lipca 2026 05:51 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio.Po kawie został tylko zapach.Poleżę jeszcze trochę w łóżku,a potem coś wymyślę.Wam życzę miłego weekendu.
18 lipca 2026 10:52 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotę. 
Po nocnej burzy ⚡☔ nie ma śladu ale teraz wszystko paruje i nie ma czym oddychać. Mamy dziś w planie grilla bo znajomi przychodzą sztuk 4 plus 2 nas. Będzie kiełbaska, warzywa z grilla , do tego malosol w, kaszanka i boczek. Ostatnio była karkówka to dziś jakaś odmiana.
Od sąsiada ukradlam 🤣🤣🤣 za przyzwoleniem tegoroczne papierówki więc będzie szarlotka lub biszkopt z jabłkami. Narazie jajka się grzeją. 🤣🤣🤣 Cokolwiek to znaczy. 😜
Dobrego dnia opiekunowo. 

18 lipca 2026 15:48 / 3 osobom podoba się ten post
Witam Foremki 🙂 Maluda widzę delektuje się zapachem kawy. Gdybym nie wiedziała, że nie pali, zaleciłabym jeszcze zgaszenie papierosa, żeby internet nam nie spłonął 🙂
Ja dziś musiałam zakupić nową walizkę, bo poprzednia, choć wcale nie była taka stara, była już mocno nadwyrężona. Po lekkim dociśnięciu odpowiedziała urażonym ego i po prostu pękła. Widocznie też miała swoje granice wytrzymałości 🙂
Miłego dnia i samych przyjemności bez wyrzutów sumienia :)
18 lipca 2026 15:50 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

:aniolki: oby . Dzięki 

Mój brat miał taką operację. Po całkowitym wygojeniu powiedział, ze teraz to zupełnie inny komfort oddychania.
19 lipca 2026 06:37 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie.Zimno się zrobiło,nawet kawa mi szybciej w kubku ostygła.Tak,że poleżę troszkę dłużej w łóżku.Nie mam do czego się spieszyć.Wszystkim życzę pogodnej niedzieli.
19 lipca 2026 06:58 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Ostatni tydzień w domu przede mną. 
Mam jeszcze kilka spraw do zalatwienia ale to już na spokojnie. 
Pochmurno i chłodniej. 
Grill się udał . Było ciepło . 
Trochę zostało jedzenia a to może jutro załączy się grilla. Dziś niedziela tradycja to rosołek a po grillu nawet wskazany. 🤣🙈
Dziś już bez gości chyba że teście zajada jak będą wracać z kościoła. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
19 lipca 2026 08:17 / 4 osobom podoba się ten post
Wróciłyśmy ze spacerku, łapki przemoczone, brzuszek mokry, pyszczek mokry...wytarłyśmy się ręcznikiem ale i tak najlepiej potarzać sie na łóżku  Pozdrawiamy i życzymy miłej niedzieli 
19 lipca 2026 09:35 / 4 osobom podoba się ten post
Malgoszg

I ja też takich mam, trzymamy sie od liceum jest nas w sumie 4 pary, było 5 ale jedna para sie niestety wykruszyła...:-(. Ale jak dzieciaki były mniejsze tzn w wieku szkolnym (teraz najmłodsze ma 22 lata), jeździliśmy co roku a to nad morze pod namioty, a to w góry do Międzygórza. Tam wynajmowaliśmy cały dom, bo było nas 19 osób i 3 psy. Mamy przepiękne wspomnienia, mnóstwo zdjęć i filmów z kamery 😁. Cudowne to były czasy 😊🥰

Te czasy już się nie powtórzą , teraz już bardziej dba się o siebie a zapomina o znajomych . W rodzinach też powstają grupy lepszych i gorszych . Chyba trzeba to zaakceptować . Teraz nawet bakterie są indywidualne 
Dla każdego inne .
W starych czasach polo się z jednej flaszki ,dawało sie gryzą i nikt nie chorował . Uczulenie było raczej niespotykane, albo wyjątkowe .
Teraz nic mi nie smakuje, bo pamiętam stare smaki .Tego już nikt nie odtworzy .Tylko nazwy znajome  zostały .Postęp 👎