Powitajki przy kawie 81

24 lipca 2026 06:41 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
 Piątek weekendu początek. 
Dziś mam dentystę i corka przyjeżdża na weekend. 
Teraz kawa i zakupy a potem inne porządkowe sprawy. 

Dobrego dnia opiekunowo. 
24 lipca 2026 08:42 / 3 osobom podoba się ten post
Gdzie jest Tina? Wróciła z urlopu i co? Rzuciła sie w wir pracy? Halo, Tina 
24 lipca 2026 08:56 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek słoneczko dzisiaj gości na niebie , aż się boje pomyśleć co nadchodzi .
Znów prognozują ponad 40 st.C .
W lodówce ten czas spędzę ,.👻
Dobrego dnia wszystkim .
24 lipca 2026 10:36 / 3 osobom podoba się ten post
Ja to jestem jednak egzemplarz nie do podrobienia .Najpierw kupiłam Erytrol,żeby nie korzystać z cukru a dzisiaj...pudełko lodów Tiramisu  Oj,będzie się działo...na wadze  E,do Sylwka jeszcze zdążę schudnąć .
24 lipca 2026 19:03 / 3 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Gdzie jest Tina? Wróciła z urlopu i co? Rzuciła sie w wir pracy? Halo, Tina :-)

Hej, Małgosiu! Cieszę się, że dzwonisz, choć nie zawsze słyszę i, co tu dużo mówić, nie każdego 😄
Nie ugrzęzłam w sezonie ogórkowym między słoikami. Jesteśmy ze Starym w Alpach, w Mürren. Zatrzymaliśmy się w jednym z tutejszych hoteli, gdzie cena jeszcze nie powoduje omdlenia, za to widoki mogą. Z okna mamy góry powyżej trzech tysięcy metrów, ze śniegiem na szczytach, czyli pełen pakiet: cisza, przestrzeń i krajobraz bez potrzeby dokupowania wersji premium.
Będziemy tu dziesięć dni i zamierzamy zobaczyć tyle, ile nogi pozwolą. A jest gdzie chodzić i co podziwiać, niekoniecznie tylko tam, gdzie wszyscy jadą obowiązkowo, jak na przykład na Jungfraujoch. Po pierwsze, już byliśmy. Po drugie, turystów tam tyle, że każdy chce uszczknąć kawałek góry, kupić souvenir i zawłaszczyć wspomnienie na własność. Góra od tego oczywiście nie zbiednieje. Wręcz przeciwnie. Śnieg leży, a interes się kręci. 
My mamy tutaj świetną bazę wypadową. Mürren to wioska bez samochodów, dostać się można tylko kolejką. Zupełnie inny świat. Człowiek się regeneruje i pierze filtr HEPA psychiki, czemu bardzo sprzyjają nienajlepszy internet i słaby zasięg. Cywilizacja próbuje się dodzwonić, ale góry odbierają pierwsze.
Pozdrawiam znad szklanki Adelbodnera, wody jedynej w swoim rodzaju i  nieosiągalnej nigdzie indziej w Europie, nie da rady kupić poza Szwajcarią- sprawdzałam. Przemycę na własny użytek podczas następnego wyjazdu do Polski.  Jest naprawdę bardzo smaczna. Z drugiej strony, gdyby puścili ją szerzej w świat, źródło mogłoby nie nadążyć za spragnioną ludzkością.
Nie zanudzam. Pozdrawiam Forumki! Od łażenia po górach zlatują mi gacie, ale po urlopie nadrobię dietą odwrotną.
Miłego wieczoru, Laski! 😄
24 lipca 2026 21:00 / 4 osobom podoba się ten post
Jak miło że odebrałaś  Więc urlop trwa nadal, w takim razie odpoczywajcie, wędrujcie i chowajcie we wspomnienia wszystko piekne co sie da  Pozdrawiamy z Miniusia 
25 lipca 2026 06:20 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio i zimnicy ciąg dalszy.Z łóżka nie chce się wychodzić,sle kawa kusi.Wczoraj oglądałam zajefajny film Dom Abrahama,polecam.Wam życzę słonecznej soboty.
25 lipca 2026 06:31 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Za oknem chłodno ale weekend na być gorący i później 2 tygodnie też. 
Wolę chłodniej jak jest. 
Młynek już kawę mieli w expresie. Bez kawy☕ ani rusz. 🙈😥
Córka śpi, maż śpi więc to czas dla mnie. 
Dziś mam sporo prania to znaczy pralka jasnego i ciemnego bo trzeba myśleć co do walizki spakować na te 8 tygodni. 
Dobrego dnia opiekunowo. 

25 lipca 2026 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy sobocie Ich bastele an meinen Stricknadeln herum. 
Pogoda się wyklarowała choć na razie chłodno .
Słucham niemieckich szlagierów a dłonie pracują .
Może tak być  codziennie .
Spokojnej soboty .
25 lipca 2026 11:15 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Spokojnej soboty .

Podziwiam,robótki ręczne z rana  Moje czekają na jesienne wieczory.
25 lipca 2026 11:27 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry :) Niedawno wstaliśmy, bo wczoraj zabalowaliśmy a dziś by się opiekunka przydała :) Taka super hiper zaj....., najlepsza z najlepszych . Dla mnie wiadro kawy, a mąż ledwo gada to pokaże palcem co i jak :) Oczywiście żart , ale myślę, że tu nikt poważnie mojego wpisu nie potraktuje, ani się nie zjeży i nie będzie mnie ścigał do końca świata. Prawdą jest, że zabalowaliśmy wczoraj i wstaliśmy póżno, reszta się ułoży :)
Pozdrówka i spokojnego dnia 
25 lipca 2026 11:28 / 2 osobom podoba się ten post
Malgoszg

Jak miło że odebrałaś :buziaki1: Więc urlop trwa nadal, w takim razie odpoczywajcie, wędrujcie i chowajcie we wspomnienia wszystko piekne co sie da :gwiazdki_niebo: Pozdrawiamy z Miniusia :-)

Dziękujemy, pozdrawiamy również. Całuski od Goldasa dla Miniusi :)
25 lipca 2026 11:30 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Spokojnej soboty .

A co tam majsterkujesz przy tych drutach? :)
26 lipca 2026 06:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  
Moja ostatnia niedziela w domu. 🤣😥
Oj dawno tak długiego urlopu nie miałam. 
Jestem wdzięczna za ten czas, za nabranie sił, za krótki wypad nad morze. 🌅🚵🍍🍋‍🟩🍉
Ja wyjeżdżam nad ranem we wtorek a mąż we wtorek po południu. 
Za oknem słońce ☀️ nieśmiało wygląda. 
To ma być piękny dzień i bardzo ciepły. 
Dziś robimy ostatni raz grilla ale wcześniej mąż ugotuje rosół bo grill dopięro o 16. 
Wpadają sąsiedzi , 2 osoby i trochę posiedzimy . 
Dobrego dnia opiekunowo. 

26 lipca 2026 07:27 / 2 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie ,wreszcie trochę cieplej.Wszystkim słonecznej niedzieli.