Powitajki przy kawie 81

07 maja 2026 07:39 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.
Dalej pada ☔ ale spacer i w deszcz musi być. 
Dobrego dnia opiekunowo. u
07 maja 2026 09:03 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 😊 ☕ 🥐 🌻 
Ja wczoraj przespałam przerwę , całe trzy godziny. Ale mi go wychodzi to niespania przez miesiąc 
Dzisiaj mam koleżankę z drugiej strony Duesseldorfu
08 maja 2026 07:06 / 3 osobom podoba się ten post
Witam w piątek  weekendu początek. 
Mój pierwszy na tym adresie. 
Dziś wyjazd z synowa i seniorka do lekarza. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
08 maja 2026 14:47 / 2 osobom podoba się ten post
Miłęgo piątku😀 

08 maja 2026 16:47 / 2 osobom podoba się ten post
Miłego popołudnia 
08 maja 2026 19:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, weekend za pasem.
Zapowiada się pracowicie: kuchnia, ogród i zakupy, czyli święta trójca kobity, który myślała, że będzie odpoczywać Trzeba uzupełnić zapasy, żebyśmy w przyszłym tygodniu nie zeszli dramatycznie z głodu przy pustej lodówce , jabłkach i jogurcie, jakby skromnie po niemiecku - o niedoczekanie ! 
 Za tydzień będzie babskie spotkanie z koleżanką, która od kwietnia osiadła w Thun przy miłym, choć lekko stukniętym dziadeczku. Warunki ma świetne: elegancki dom blisko centrum, całe piętro dla siebie i rodzina, która naprawdę dba, żeby czuła się tam dobrze.
W weekend dziadeczkiem zajmie się rodzina, bo Jola ma przepisowe wolne dane bez łaski  
 Poszalejemy, bo dawno się nie widziałyśmy. Będzie kawa, plotki, śmiech i przegląd emigracyjnych opowiastek w trybie rozszerzonym , na co się ogromnie cieszę :)
MIłego wieczoru , spokojnej pracy. Ja też do jutra odsapnę  , bo ten tydzień był fest napakowany robotą. 
08 maja 2026 20:53 / 2 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami wieczorową porą właśnie wróciłam do pracy i teraz muszę nadrobić zaległości w czytaniu  ,co mnie ominęło miłego wieczoru wszystkim
09 maja 2026 07:03 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry.  
Ptaki🐦🐦🐦 za oknem dają koncert bo od 4 mam już okno otworzone. 
Zakupy zrobione wczoraj. 
Dziś kąpiel seniorki ale to po śniadaniu. 
Spokojnie bez pośpiechu. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
09 maja 2026 09:18 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Po pięknym długim weekendzie zrobiło się chłodno i pochmurno. U mnie odrazu zauważam spadek energii. Weekend też ma być chłodny i mokry. Tym bardziej się cieszę ,że jutro rano lecę w stronę słońca. Raczej się nie spocę ,bo prognozy dla Bodrum na następny tydzień mówią o maksymalnie 23 st . Dla wielu to pewnie temperatura idealna,ja wolałabym kilka kresek więcej na termometrze. Dzisiaj muszę się spakować i mieszkanie trochę ogarnąć . A od jutra będziemy się z przyjaciółką cieszyły urokami Turcji. Cieszę się na buszowanie po tureckich bazarach,mam nadzieję że nie będą bardzo daleko od hotelu.
Wszystkim życzę przyjemnego weekendu i spokojnej pracy 
09 maja 2026 09:27 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry. Po pięknym długim weekendzie zrobiło się chłodno i pochmurno. U mnie odrazu zauważam spadek energii. Weekend też ma być chłodny i mokry. Tym bardziej się cieszę ,że jutro rano lecę w stronę słońca. Raczej się nie spocę ,bo prognozy dla Bodrum na następny tydzień mówią o maksymalnie 23 st . Dla wielu to pewnie temperatura idealna,ja wolałabym kilka kresek więcej na termometrze. Dzisiaj muszę się spakować i mieszkanie trochę ogarnąć . A od jutra będziemy się z przyjaciółką cieszyły urokami Turcji. Cieszę się na buszowanie po tureckich bazarach,mam nadzieję że nie będą bardzo daleko od hotelu.
Wszystkim życzę przyjemnego weekendu i spokojnej pracy :najlepszego3:

Gusiu pięknego urlopu ze słońcem ☀️☀️☀️ . 
09 maja 2026 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Gusiu pięknego urlopu ze słońcem ☀️☀️☀️ . :moje_wakacje:

Dziękuję 
09 maja 2026 09:40 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 ☕ 
Dzień słoneczny się zapowiada, dzisiaj poznam koleżankę z opieki też , przez Phlegedienst mam kontakt😉 
I tak szybko tydzień minął . Wczoraj był kolega z Bonn , Szparagi w Kaiserwerth, kawa , lody , 3 u minęły . Jutro seniorka świętuje urodziny z wnukami. 
Przychodzą z obiadem i ciastem 
09 maja 2026 09:43 / 2 osobom podoba się ten post
Senior ma bardzo niskie ciśnienie , 70/50 . Odstawiła lekarka większość uspokajaczy , nasenne . Nic się nie zmieniło. I chudnie . Śpi . 
Poza tym ma się dobrze . Apetyt . Sporo pije . Zobaczymy. 
09 maja 2026 13:22 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie w sobotę i życzę miłego popołudnia 
10 maja 2026 06:58
Dzień dobry. Niedziela. W Niemczech Dzień Matki. 
Dobrego dnia opiekunowo.