No i laba się kończy, trochę przesadziłam z opalaniem, ale jezioro tak kusiło, że nie wiadomo , kiedy się spiekłam. Zeby nie było, że tylko ja taka durna - był nas tam cały tłum w strojach kąpielowych :-)
Jezioro Kuesnacht ZH.

No i laba się kończy, trochę przesadziłam z opalaniem, ale jezioro tak kusiło, że nie wiadomo , kiedy się spiekłam. Zeby nie było, że tylko ja taka durna - był nas tam cały tłum w strojach kąpielowych :-)
Jezioro Kuesnacht ZH.
Dzień dobry byłam w laboratorium pobrali mi krew do 5 fiołek dobrze, że tylko jedna dziurkę w skórze zrobili .Straciłbym wartość .Z jedna jakiś dam radę .
Przy okazji zrobiłam zakupy,oczywiście dokupiłam kwiaty w doniczkach, ale do ogrodu.Ja mogę bywać w sklepie z obuwiem ,bo tam kwiatów nie ma .
Umordiwalam się 😃 żeby wyjść ze sklepu . Kwiaty piękne w sprzedaży . A najładniejszy był clematis jakiś podrasowany .
Wam miłego reszty dnia życzę .
Mleczko,w poście onobisdkach wspomniałaś o jakimś badaniu na poziom witamin i innych takich tam :oczko:. W czwartek też byłam w laboratorium ,też na NFZ,pełna morfologia,profil lipidowy,glukoza,TSH,mocz i krew utajona,wiadomo w czym:oczko:. Wszystko w porządku z czego bardzo się cieszę :radosc:. Ale zaciekawiły mnie te Twoje ,"witaminowe" badania. Jakiś czas nie łykam suplementów,ale już mnie nosi,żeby coś kupić. A może nic sztucznego nie jest mi dodatkowo potrzebne. Napisz proszę,co mogłabym sprawdzić bo w środę chcę jeszcze zbadać poziom nasycenia witD,to przy okazji może coś jeszcze :-)
Możesz zbadać sobie właśnie wie d i poziom calcium. Ja te 2 wskaźniki zawsze robię co roku nawet ze względu , że jestem po usunięciu tarczycy. A wiadomo brak tarczycy to duże ryzyko osteoporozy niestety bo wapno się nie wchłania.
Szybkie dzień dobry wszystkim 🌞
Szybkie,bo zaraz będę miała gości na śniadaniu . Zaprosiłam teściów mojego młodszego syna. Po śniadaniu pojedziemy na cmentarz,zapalić świeczki naszym mamom. Po południu mam jeszcze kosmetyczkę a ok 18-tej wpadnie najstarszy syn ze swoimi chłopakami. Jedzonko ,takie jak lubią przygotuję. Ciasto kupię,bo nie mam czasu piec,chyba że zdążę coś z truskawkami ukręcić :oczko:. Dzień zajęty od rana. Wam życzę pięknego,słonecznego wtorku :najlepszego3:
Baza do wszystkich owoców.
4 jajka
Szklanka cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku
Szkl oleju
Jajka ubić z cukrem później pozostale składniki na wierzch owoce i kruszonka
Około 50 minut w 180 st C.
Zrób z rabarbarem !!!! :gotuje:
Hejka. Żyje wspomnieniami z zeszłego weekendu.Przegladam filmy i zdjęcia. Wrzucam jedno jak obiecałam. Bardzo piękne miejsce. U góry w tym zameczku jest restauracja z wodospadem w tle. Tam też jest wejście do jaskin, ale trochę oszukują. Informują ze schodzi na zwiedzaniu jaskiń 1 godzina, a my oblecialysmy w pół. Czułam się zawiedziona bo bilet 20 CHF. Ale we dwie byłyśmy to w sumie godzina. Znowu się przyczepilam- widzicie ...:-)
Miłego dnia :)
Witam opiekunowo i tak leci dzień za dniem w poniedziałek wieczorem odszedł mój podopieczny żona przeżywa muszę teraz o nią bardziej zadbać miłego popołudnia wszystkim :aniolki:
Dzien dobry wszystkim🌞. No i nadszedł ostatni dzień przed wyjazdem. Jutro ok 8 rano wyjeżdżam na lotnisko Olsztyn Mazury i po południu będę na miejscu. Pracę zaczynam dopiero 1 czerwca,ale samoloty nie latają codziennie do Dortmundu :-(. Nic to,nie chce mi się jechać busem,wylatuję wcześniej. Zostawię walizkę,może przenocuję albo nawet jutro pojadę do Bonn odwiedzić znajomych i wrócę 31 maja. Zobaczę na miejscu,jak wygląda sytuacja. A zmieniło się dużo. Senior jest po operacji,już kilka tygodni od niej minęło,przechodzi rehabilitację,w domu,potrzebuje jednak większego wsparcia,również w nocy. Jest też druga opiekunka,zatrudniona do nocnej pracy. Dom jest duży,każda ma swój pokój . Mniej więcej wiem ,od stałej opiekunki,jak wygląda współpraca . Nie wnikam,nie komentuję,znam opinię tylko jednej strony. Nie do końca wszystko po mojemu,ale co ja tam wiem,nigdy nie pracowałam we dwie. Stąd moja prośba do Was. Jeśli któraś z opiekunek pracowała z drugą opiekunką,podzielcie się ze mną,proszę,swoimi doświadczeniami.
Przede mną pracowity dzień . Dopakować walizkę ,sprzątnąć lodówkę i zostawić mieszkanie w takim stanie,do którego będzie mi się chciało wracać.
Życzę wszystkim pogodnego,spokojnego dnia :angel3: