Co dzisiaj gotujesz na obiad? 21

29 lipca 2026 15:31 / 3 osobom podoba się ten post
U nas dzisiaj szybki i byle jaki ten obiad, leberka z jajkiem sadzonym, ziemniaki i ogórki konserwowe. Po pierwsze na 11 byliśmy u lekarza a po drugie na 18 idziemy do restauracji świętować 80 urodziny seniora.
31 lipca 2026 10:58 / 3 osobom podoba się ten post
Zatrudnię dzisiaj frajera  ale późniejszą pora . Upiekę ziemniaki i coś do tego . Mizeria z ogórków . 
Właśnie wsadziłam drożdżówkę do pieca .Jest z leśnymi jagodami i kruszonką . Lubię lekko ciepła z masłem .Jak ostygnie już tak nie smakuje .
31 lipca 2026 13:00 / 1 osobie podoba się ten post
Na czas wyjazdu przychodziła sąsiadka kwiatki podlewać. Zainteresowała się Kenwoodem, no i żeby nie stał samotnie przez 10 dni w kącie , powiedziałam , żeby sobie go użyła. Nie wiem co tam się działo ale nie widzę jej od czasu naszego powrotu. Niedługo , ale sprawdziłam czy u niej wsio ok. Ciemno wszędzie. Zobaczę wieczorem czy będzie się palić światło. Prąd chyba ma 😂. 
Poza tym ugotowałam ogórkowa i ja schlodze. Na indyku, tłuszcz nie pływa. I placki ziemniaczane może później zrobię?
31 lipca 2026 13:16 / 2 osobom podoba się ten post
Karkówka duszona w cebuli, ziemniaki i mizeria. Ma deser ciasto czekoladowe z wiśniami i kruszonką. Na kartce z instrukcjami od córki Seniora jest że lubi ryż...trzy razy zrobiłam, trzy razy nietknięty, widocznie jednak nie lubi 
I żeby nie było, za każdym razem w inny sposób go przyrządzałam 
02 sierpnia 2026 12:19 / 1 osobie podoba się ten post
Schabowy z kością pieczone ziemniaki i buraczki . 

Wczoraj robiłam buraczki na zimę .Wprawdzie nie dużo,bo tylko 6 słoiczków .Dorobię  jeszcze .
Dzisiaj przy schabowym bedzie degustacjpa . 
02 sierpnia 2026 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
Klasyk. Schabowy, ziemniaki i mizeria.
Tu gotujemy tylko dla sobie w mieszkanku dla opiekunek. Seniorzy mają katering albo restauracja. Dziś akurat z synem restauracja. 
Trudno by im było tu dogodzić. Catering też prawie codziennie połowa do wyrzucenia. Nie moja kasą nie mój próbie. 
Widocznie nigdy nie zaznali głodu. 🤔
02 sierpnia 2026 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
Córka przyleciała z Portugalii i zabrała tatusia na obiad, to ja poszłam też do restauracji,  na chińszczyzne 
03 sierpnia 2026 14:22 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Klasyk. Schabowy, ziemniaki i mizeria.
Tu gotujemy tylko dla sobie w mieszkanku dla opiekunek. Seniorzy mają katering albo restauracja. Dziś akurat z synem restauracja. 
Trudno by im było tu dogodzić. Catering też prawie codziennie połowa do wyrzucenia. Nie moja kasą nie mój próbie. 
Widocznie nigdy nie zaznali głodu. 🤔

Ja tutaj też niestety wyrzucam dużo jedzenia, senior raz zje raz nie zje, np dzisiaj zjadł mizerię całą a w czwartek nie ruszył  Tak jak mówisz Dusia, nie moja kasa nie mój problem. 
11 sierpnia 2026 13:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj robiłam zapiekankę z warzyw i odrobiną makaronu .Już zjedzona w dodatku ze smakiem .
Zrobiłam przy okazji 4 słoiczki ogórków na zimę .
Ciasta mi się chce, mam jabłka więc zrobię malutkie ciasto , bo w tortownicy . 
12 sierpnia 2026 09:44
 U mnie dziś na szybko lekka zupka jarzynowa, a na deser zrobię budyń waniliowy z malinami, podopieczny bardzo go lubi, bo łatwo się je, a i ja chętnie zjem do kawki