Co dzisiaj gotujesz na obiad? 21

26 września 2026 10:36 / 2 osobom podoba się ten post
Mały obiad reszta Flammkuchen z wczoraj 
Obiad obiad rosół z kluseczkami , marchewka dla mnie , mięsko 
26 września 2026 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
U nas dzisiaj curry warzywne i dziki ryż do niego. Jak zawsze lody na deser. 
Pdp ma cukrzycę typu 2, od kiedy została sama,mam więcej czasu i jeszcze bardziej zwracam uwagę na to,co gotuję. Dwa razy w tygodniu mięso,dwa razy wegetariański,dwa razy zupa. A w niedzielę rozpusta w restauracji :-
27 września 2026 00:28 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś na obiad zrobiłam rybę z pieca, ziemniaczki i mizerię. Szybko, lekko i pysznie  
27 września 2026 12:04 / 2 osobom podoba się ten post
Kotlety , ziemniaki, sałata 🌻 
27 września 2026 13:17 / 3 osobom podoba się ten post
Mam polędwiczki w sosie z zielonym pieprzem ,ziemniaki i surówką z kiszonej własnoręcznie zrobionej kapuchy .Robiłam z czarnuszka i kminkiem .
27 września 2026 17:05 / 1 osobie podoba się ten post
Niedziela,mam wolne od gotowania. W restoranie seniorka zażyczyła sobie Rindfleischsuppe,na drugie mini filetsteak z grilla i lody na deser. Syn i synowa tea za moęsem się opowiedzieli,w końcu argetyńska restauracja,tylko ja jak jakiś odmieniec. Gorąco ,może ostatni moment żeby spróbować zachwalanego gazpacho i jeszcze krewetki w sosie na sałacie. Najadłam się bo wcześniej raczyłam się bagietką z maslęm ziołowym albo z jakąś ostrą pastą paprykowo pomidorową. Żeby nie było za tanio ,to lampkę białego wina sobie zamówiłam . Wszystko było pyszne
27 września 2026 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
U nas dzisiaj włoskie warzywa na patelnie z filetem z kurczaka 🙂
28 września 2026 10:27 / 2 osobom podoba się ten post
Naleśniki z czy ktoś woli o 12, mAly obiad 
Zupa z soczewicy obiad ibuD  o 18
28 września 2026 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj będziemy tylko we dwie przy stole,po wczorajszym pofolgowaniu sobie w restauracji,dzisiaj tylko zupa. Pomidorowa z soczewicą. Na przystawkę sałata,z bogatym w żelazo baby szpinakiem i namoczonymi pestkami słonecznika. Seniorka nie obejdzie się bez deseru,dostanie więc swoje lody.
Idę na zakupy
29 września 2026 18:16
Chyba trochę zaszalałam,wtorek a u nas obiad prawie świąteczny.Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonym winem i bardzo dobrym balsamico de Modena,z rozmarynem i szalotkami marynowanymi wcześniej w winie i occie balsamicznym. Do tego ziemniaczki, podgotowane i  opiekane też z rozmarynem ,sałata mieszana . Zajadaliśmy wszyscy tak,że prawie się uszy trzęsły 
30 września 2026 11:12
Mały obiad jabłecznik 
Obiad obiad zupa pomidorowa , ja z ryżem PSP bez
30 września 2026 12:23 / 3 osobom podoba się ten post
Przysmazylam trochę mięska z cebulką i czosnkiem. Dodalam pół papryki ,pomidor w grube plastry  ,przyprawy i wszystko nie mieszane dusi się na malutkim.gazie .
Dodam śmietany i  z makaronem podam i zjemy ze smakiem .
Bez sałaty ,ponieważ sos będzie z warzyw i wystarczy .

01 października 2026 12:32 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj chilli con carne. Od godziny bulgotało w garnku. Teraz dochodzi,jeszcze ma pół godziny do obiadu,to się trochę przegryzie 
02 października 2026 09:54 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa kombinowana , wymyśliłam sama .To taka botwinka połączona z barszczem ukraińskim .Już widzę fasolkę taka prawie rozgotowaną .Zabiele i dodam koperku .

02 października 2026 11:49 / 2 osobom podoba się ten post
O 12 bulion wołowy 
O 18 śledzie , ziemniaki , sałata dla mniee