Co dzisiaj gotujesz na obiad? 21

02 października 2026 12:33 / 2 osobom podoba się ten post
Wybieramy się do pizzerii. 🍕🙂
02 października 2026 12:45 / 1 osobie podoba się ten post
Żeberka w sosie, ziemniaki i czerwona kapusta 
02 października 2026 18:26
A u nas dzisiaj byłdziki ryż,kotlety jajeczne i sałata z sosem jogurtowym. No i lody na deser.
może któraś z was jest specjalistą od kotletów z jajek? Jakieś tipy,co zrobić żeby były wilgotne w środku,chrupiące na zewnątrz i żeby nie rozpadały się na patelni?
Zawsze smażę pierwszego na próbę,i choć w smaku najlepszy,to jednak rozpada się na talerzu przy pierwszym dziobnięciu widelcem,a jak dodam jakiegoś zagęszczacza ,typu bułka tarta (dzisiaj były mielone migdały),to znów trochę suche wychodzą 
03 października 2026 12:40 / 1 osobie podoba się ten post
O 12 było ciasto plus kawa 
O 18 sznycel z indyka , ziemniaki , groszek meozony 
03 października 2026 16:18
Poerś z kurczaka,"na ziołowo" z piekarnika ,ziemniaczki podgotowane ,doprawione i na chrupiąco opieczone w airfryerze,rozmarynem pachnące,sałata z jogurtowym sosem. Dorzuciłam doniego połówkę avocado,bo od wczoraj w lodówce leżało i wyszedł niespodziewanie smaczny sosik. Na deser lody z malinami i borówkami. A teraz już po kawce i małym "kekse " bo cukier taki jak trzeba,więc niech pdp ma trochę rozpusty . Ja też,tyle że cichaczem,na swoich włościach,pół tabliczki czekolady wcześniej pochłonęłam,z czego wcale nie jestem dumna. Cóż ,czasem trzeba dać żądzom pofolgować