Odnośnie karty A1 - odpowiedzi z Firmy nie dostałam, więc zadzwoniłam. Pani powiedziała, że jak podpiszę umowę, która do mnie przyjdzie, to będą mi wyrabiać nową kartę. Kolejny raz upewniłam się, czy tu chodzi o A1, a pani odpowiedziała, że o EKUZ, a jak zapytałam ponownie o A1, powiedziała, że jest to potwierdzenie o złożenie ubezpieczenia w ZUS, a karta EKUZ, mówi mi, że jestem ubezpieczona. Zapytałam, czy w takim razie wszystko z moim ubezpieczeniem jest w porządku, na co otrzymałam odpowiedź, ze nie muszę się niczym martwić, bo wszystko jest ok. Czyli reasumując, na druk A1 fizycznie się w tej Firmie nie doczekam. Kolejne pytanie było o moje wyjazdy. Ja wyjeżdżam często, mam z reguły krótkie przerwy w domku, więc przekroczyłam te 183 dni w ciągu roku. Wyjeżdżam na umowę zlecenie, a wypłatę dostaję w większości w dietach, czyli nie jest to forma oddelegowania pracownika, a delegacji. Zapytałam, czy to nie rodzi jakiś konsekwencji. Odpowiedź - pani nie pracuje w trybie ciągłym, więc o żadnym przekroczeniu nie może być mowy. I tyle się dowiedziałam.