21 lipca 2014 13:12 / 8 osobom podoba się ten post
kasia63I jeszcze coś zapomniałam dopisać.Te z nas ,które miały styczność z pacjentami w "poprzednim" życiu zawodowym mają o niebo łatwiej.Uznanie i duży szacunek należy tym dla których zawód opiekunki jest nowym i które poprzez tę pracę stały się profesjonalistkami w Opiekunkowie.Nikt im tego nie pokazał,same musiały dojśc do takiego poziomu -to jest sztuka.
Jestem w Opiekunkowie dopiero 2 rok. W pierwszym miejscu przejmowałam sie strasznie jak mój PDP zle sie czuł, jęczał, stekał , jego syn, który jest lekarzem , powiedział mi , że nie moge tak sie przejmowac jego ojcem, bo ten zaczynał grac na moich emocjach. W drugim miejscu, tez pani doktor w szpitalu wyłuszczyła sprawę psychiki PDP i trzymajac mnie za rekę powiedziała : nie pozwól sobie żeby Pani XXXX weszła Ci na głowę, bo swoim zachowaniem, to własnie próbuje robić.
Wtedy dotarło do mnie na dobre, że skoro profesjonaliści mówią mi takie rzeczy, to znaczy , że mają rację. Od tamtej pory, chociaz wciąż świezynką jestem w tej branży stosuję ich rady. I bardzo dobrze na tym wychodzę.
A całą resztę doswiadczenia zdobywam w zyciu i na tym fantastycznym forum :)))))))))))))))))