Zrobiłam dzisiaj kruche ciasto z truskawkami..............,tylko zapomniałam dodac proszek do pieczenia:)
Zrobiłam dzisiaj kruche ciasto z truskawkami..............,tylko zapomniałam dodac proszek do pieczenia:)
J a do kruchego nie dodaję proszku dopieczenia.W kruchym cieście ważne są proporcje i np.300g mąki, 200g masła,100g cukru i od zółtek zalezy jego kruchośc,z białkami nie przesadzać bo będzie twarde- słowa mojej Teściowej :Do babeczek kruchych dodaje trochę proszku, aby wyszły poza foremeczki. Udało sie ciasto bez proszku?
Nie na truskawki,tylko na Erdbeere...
Już drugi rok jem tylko Erdbeere, a tak bym truskawek pojadła:)
no,no, bo truskawki to całkiem inny smak:)
Ten "kimon",to chyba literówka,każdemu może się trafić:)A pewnie chodzi o kumin-kminek.
A ciekawostka jest to , że ten kumin to choc ma popularna nazwę kminek , tym ,,polskim '' , znanym nam wszystkim kminkiem nie jest. To dwie rózne rosliny.
A nie chodzi czasem o kmin rzymski?Nie znam tej przyprawy,przypomina chociaż smakiem i zapachem zwykły kminek?
Ten "kimon",to chyba literówka,każdemu może się trafić:)A pewnie chodzi o kumin-kminek.