Jak robicie szparagi biale z maslem i szynka :-)
Gotuje wodę, dodaje trochę bulionu,soli i ile czasu zależy od szparag, czy to jst pierwszy sort, tzn.grube ,czy cieńsze.Ja gotuje 10- 15 min,wyjmuje i próbuje aby nie twardy i nie przegotować, bo będzie włókniasty..Podaje z całymi ziemniaczkami, szynkę zwijam w rulonki i szparagi polewam roztopionym masełkiem w mikrofali z serkiem, można i bez. Najlepszy jest sos Holenderski w kartonikach. To że trzeba obrac to Wiesz na pewno, moja Dama kupuje juz obrane :)
Czy robiłyście Flammkuchen? proszę o przepis bo sa ponoć różne,różniste.
SAŁATKA PIERDZIAWKA:)
3 torebki ryżu ugotowac z 1 kostka rosołową
do zimnego dodać
2 puszki tuńczyka,tego drobnego w sosie wlasnym
1-2 puszki groszku
1-2 puszki kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli/przepłukac na sicie z tego lepistego płynu/
kilka kiszonych/marynowanych ogórków bez skórki-pokroić w kosteczkę
pieprz,
sól jak mało słone i dopiero na końcu jak całość się przeżre::)
dziś dodałam mieszanke ziół o nazwie czubrica-eksperymentalnie,jest średnio pikantna
zielona pietruszka lub koperek -co komu pasuje,albo i to i to,zieleniny nigdy za dużo:)
Wychodzi wielka micha tego więc dodajĘ 3 spore ząbki czosnku,posiekane i zalane 3 łyżkami oleju.Bez czosnku też jest ok, ale my lubimy z.:)Smacznego:)
Czubrica to cząber - uzywam go tez do zup, a do flakow to juz bezwzglednie.Do mies tez.
Czubrica to cząber - uzywam go tez do zup, a do flakow to juz bezwzglednie.Do mies tez.
Tak Cię cytuję, co by uwagę Twą zwrócić - masz może sprawdzony przepis na harirę? Tylko taki bez użycia baraniny, bo skąd ja barany wytrzasnę:)