równouprawnienie w wykonywanych zawodach, ale co do uposażenia to juz nie ma równouprawnienia.Ja jestem z zawodu leśnikiem i to typowo męski zawód.Gdyby nie oburznie rodziny,ze ciągle siedzę w lesie,była bym teraz leśnikiem emerytem napewno z szumiastym wąsem.A lesie i tak przebywam ile tylko mogę i mam czas.
Konto Usunięte (Usunięty) Notice: Trying to get property of non-object in /home/users/opiekunki/public_html/dev.opiekunki24.pl/application/modules/Frontend/views/scripts/forum/components/single_post.phtml on line 68
Notice: Trying to get property of non-object in /home/users/opiekunki/public_html/dev.opiekunki24.pl/application/modules/Frontend/views/scripts/forum/components/single_post.phtml on line 71
28 marca 2013 16:46 / 1 osobie podoba się ten post
Termit w lesie to jak lis w kurniku.
Katastrofa!.
Diakonka (Usunięty)
28 marca 2013 18:08
termit!Jaki to piękny zawód! Już Cię widzę z tym sumiastym wąsem!
termit (Usunięty)
28 marca 2013 22:12
Termit w lesie to jak lis w kurniku.
Katastrofa!:-).
Termit zazdroszcze ja tez bym z lasu nie wychodzila piekna przyroda duzo drzew izieleni .....tam czuje sie taka spokojna ach duzo by pisac pozdrawiam
ach,spacery po lesie to nie to samo co żyć w symbiozie z nim obserwowac o bladym świcie ciągi słonek,albo w oparach mgły toki cietrzewi,siedzieć na ambonie i słuchać wilków jak się zwołują albo obserwować rykowiko jeleni.To ma się w sercu na całe życie i ja to mam.Jeśli ktoś posiedział w upalny dzień na ściułce w lesie i wdychał aromat rozgrzanego igliwia to zapamięta ten zapach i błogi nastrój, odpręzenie fizyczne i wróci tam.
mozah (Usunięty)
29 marca 2013 09:23
Termit , Termit -coś Ty tym pięknym postem narobiła ! Poczułam się jakbym tam byla - króciutko- a po chwili szara a właściwie biała rzeczywistość -brrr .Znam las choć i tak zawsze jakoś zaskakuje.Dużo wędrowałam z plecakiem , jeszcze więcej jeżdziłam konno po leśnych szlakach .Spotykałam zwierzęta w ich naturalnym środowisku,gdyż konno można znacznie bardziej się zbliżyć , widziałam wilki , bobry ,płowej zwierzyny bez liku , drapieżne ptaki,nawet niezmiernie rzadkiego węża Eskulapa .W zakątku górskiej łąki znalazłam dzikie mieczyki-wcześniej nawet nie wiedziałam , że istnieją .A stare kapliczki - pozostałość po wysiedlonych łemkowskich wioskach-ktore tyle widziały !Kiedyś strzegły pól i dróg od złego- teraz las wszedł na dawne pola - może strzegą lasu ...No ale dosyć wspominania , wrócę tam bo tego mi zawsze potrzeba- ale dopiero wczesnym latem...
termit (Usunięty)
29 marca 2013 09:54 / 1 osobie podoba się ten post
Termit , Termit -coś Ty tym pięknym postem narobiła ! Poczułam się jakbym tam byla - króciutko- a po chwili szara a właściwie biała rzeczywistość -brrr .Znam las choć i tak zawsze jakoś zaskakuje.Dużo wędrowałam z plecakiem , jeszcze więcej jeżdziłam konno po leśnych szlakach .Spotykałam zwierzęta w ich naturalnym środowisku,gdyż konno można znacznie bardziej się zbliżyć , widziałam wilki , bobry ,płowej zwierzyny bez liku , drapieżne ptaki,nawet niezmiernie rzadkiego węża Eskulapa .W zakątku górskiej łąki znalazłam dzikie mieczyki-wcześniej nawet nie wiedziałam , że istnieją .A stare kapliczki - pozostałość po wysiedlonych łemkowskich wioskach-ktore tyle widziały !Kiedyś strzegły pól i dróg od złego- teraz las wszedł na dawne pola - może strzegą lasu ...No ale dosyć wspominania , wrócę tam bo tego mi zawsze potrzeba- ale dopiero wczesnym latem...
nie mogę o tym pisać a nawet myślęć bo czuje tęsknotę fizycznie,a to też boli.Mam taką swoją rzeczkę Pliszka się nazywa i nikt nie może mnie zrozumieć,że jadę tam 150 km,zeby posiedzieć nad nią.ach,wszystko w głowie się plącze i mąci.a wiecie,że okres gpdowy u zajęcy nazywa się parkoty.
Konto Usunięte (Usunięty) Notice: Trying to get property of non-object in /home/users/opiekunki/public_html/dev.opiekunki24.pl/application/modules/Frontend/views/scripts/forum/components/single_post.phtml on line 68
Notice: Trying to get property of non-object in /home/users/opiekunki/public_html/dev.opiekunki24.pl/application/modules/Frontend/views/scripts/forum/components/single_post.phtml on line 71
29 marca 2013 11:01 / 3 osobom podoba się ten post
Ja tez tesknie za lasem. Od dwoch lat mam go 100 m od domu.Od wiosny do jesieni jestem tam codziennie. Musze sie pochwalic dwa lata temu jednego dnia zebralam 300 prawdziwkow(kolega liczyl). Wiosna las jest najpiekniejszy. Pozdrawiam wszystkich milosnikow przyrody(lasu!!!).
I mnie po przeczytaniu powyższych wpisów dopadła tęsknota za lasem. Uwielbiam las o kazdej porze roku. Zawsze po powrocie do domu biorę moje psie szczęście, idziemy się szwendac po lesie, lakach,polach i polanach.
Termit, moja znajoma ukończyła ochronę srodowiska i pracowała jako strażnik leśny. Była jedyna kobietą w nadleśnictwie, która tam była zatrudniona.
Rozmawiałam dzisiaj z córką babci i ustaliłyśmy, że wracam tutaj po miesięcznym urlopie. Na pytanie czy chętnie tu wrócę odpowiedziałam, tak bardzo chętnie wrócę do tutejszego lasu... haha. Niby na wesoło ale to prawda, tutejsze lasy stoją na piaskach i bardzo mi się podobają. No i są iglaste !!! Siedziałabym w nich i siedziała.
termit zgodze sie z toba ze moze spacery po lesie to nie to samo co mieszkanie w nim ale ja jestem z miasta i jesli znajde chwile to udaje sie tam za kazdym razem a mam blisko Nadlesnictwo Elblag dosc duzy teren i wlasnie lubie spacerowac natomiast w moim lesie moge spotkac tylko lisy i dziki wiec nie usmiecha mi sie spotkac oko w oko z nimi Natomiast blisko mam rezerwat przyrody Jezioro Drozno tam sie naogladam wszelkiego ptactwa dzikiego pod dostatkiem a najbardziej mi sie podoba jak przylatuja i odlatuja wtedy wlasnie punkt docelowy jest wlasnie nad tym jeziorem ptactwo robi sobie wlasnie zebrania kilku dniowe i ugaduja pory odlotu jak i przylotu z powrotem .e To trzeba zobaczyc tego sie nie da opowiedziec czy napisac .Kiedys byl taki program.Zwierzyniec pamietacie ?ten pan ladnie opowiadal
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania witryny (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Klikając w ustawienia dowiesz się więcej lub zmienisz preferencje urządzenia, z którego korzystasz. Szczegółowe informacje znajdziesz również w naszej polityce prywatności.
Pliki cookies w Opiekunki24.pl
Dostosuj zachowanie naszej strony do własnych preferencji
Wymagane
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Reklama
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Personalizacja
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Analityka
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.