Ja aż 3 wózków to nie kupuję, ale też robię zakupy - przede wszystkim kosmetyki Balei. Jak już w innym wątku była mowa - dobre i tanie. U nas takich nie dostaniesz. Później Lenory 7x - koniecznie te 7x - fajnie pachnie pranie i mam wrażenie, że dłużej się ten zapach utrzymuje, a u nas takich nie ma. A te, które w Polsce są, to są i tak droższe. Później kawa rozpuszczalna Jacobs Gold - w sumie taka sama cena, jak w Polsce, ale ta niemiecka lepsza. Kawa do ekspresu Idee Kaffee - nie wiem nawet, czy jest w Polsce, ale jest bardzo dobra i w promocji 3,50 kosztuje (normalnie coś koło 6) - a promocje na nią są często. Kupuję też trochę rzeczy do domu - ostatnio 2 termosy do kawy - nie wytrzymam i się pochwalę, bo się normalnie w nich zakochałam - kupiłam biały i czerwony - ale nie w tej cenie, co tam jest - po 25 euro je zdobyłam http://www.karstadt.de/Alfi/Isolierkanne-Fino-weiss-1-Liter/p/?pid=3938656&pfad=597722+891621+863276+862920 , czajniczek z podgrzewaczem i zaparzaczem do herbaty, wcześniej z przeceny ozdoby wielkanocne. Zawsze się znajdzie coś, co w oko wpadnie. A ze spożywczych, to jeszcze śliwki suszone w takim fioletowym okrągłym opakowaniu - u nas są dużo droższe. I też kupuję na spróbę takie rzeczy, których u nas nie ma. Ostatnio np. sos jogurtowy do sałatki ziemniaczanej - przepyszny moim zdaniem.